Пт, 2024-03-29, 11:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2019 » Лютий » 26 » Президент - Україна посилила систему ППО і військовий захист на загрозливих напрямках
12:18
Президент - Україна посилила систему ППО і військовий захист на загрозливих напрямках
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна посилила систему ППО і військовий захист на загрозливих напрямках — Президент

Українські Збройні сили сьогодні повністю здатні захистити територію держави та український народ, а наша армія поступово переходить до стандартів НАТО в озброєнні та реформуванні системи управління.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час виступу на оперативному зборі керівного складу Збройних сил України, повідомляє прес-служба глави держави.

"Як Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних сил України можу із впевненістю стверджувати: сьогодні в Україні є армія, яка здатна захистити українську землю, нашу державу, народ України", - сказав Порошенко.

У цьому контексті він нагадав, що антитерористичну операцію було переформатовано на операцію Об’єднаних сил, проведено значну роботу з реформування управління Збройних сил відповідно до стандартів НАТО, сформовано ряд нових бойових бригад та військових частин оперативного, тилового і технічного забезпечення.

"На потенційно загрозливих напрямках проведено нарощування відповідних угруповань військ. Посилено систему протиповітряної оборони. Збільшено авіаційний парк та бойовий склад зенітних ракетних військ", - наголосив Президент.

Він також відзначив, що нарешті відновлюються Військово-морські сили, створено та поступово набуває бойових спроможностей Командування морської піхоти, посилюється морська та артилерійська компоненти берегової оборони, удосконалюється інфраструктуру базування кораблів ВМС у портах Чорного і Азовського морів.

"Наголошую, що лише протягом 2018 року у війська було поставлено більше 3000 одиниць нового або модернізованого озброєння та військової техніки, близько 500 тисяч ракет і боєприпасів, 2000 одиниць сучасної стрілецької зброї та антиснайперських комплексів", - підкреслив Верховний Головнокомандувач ЗСУ.

Він додав, що бронетанкова, морська, авіаційна техніка, ракетно-артилерійське озброєння, високоточні протитанкові комплекси "Корсар", "Стугна", "Бар‘єр", новітні піхотні вогнемети РПВ-16, системи протиповітряної оборони, радіоелектронної боротьби та зв‘язку вже на озброєнні у ваших військових частинах.

За його словами, підприємства військово-промислового комплексу розпочали серійний випуск модернізованих танків Т-64, нарешті відновлено виробництво бронетранспортерів БТР-3, БТР-4, які добре себе зарекомендували і дуже добре відомі в армії. Крім того, здійснюється модернізація вітчизняного протитанкового ракетного комплексу "Стугна-П". "Нарешті ми добилися, що вони в повній мірі, по-перше, поставлені у війська, і використовуються у випадку необхідності, а також демонструють високу ефективність у районі операції Об’єднаних сил", - сказав Порошенко.

Президент також наголосив, що триває оснащення військових частин сучасними безпілотними літальними апаратами і вітчизняного, й іноземного виробництва.

"Відбувається модернізація реактивних систем залпового вогню "Град" і "Смерч". Завершилося випробування модернізованих зенітних ракетних комплексів "Куб" і "Тор", які повертаються до бойового складу підрозділів протиповітряної оборони Сухопутних військ. Це дасть можливість підвищити потенціал як зенітних ракетних військ Збройних сил України, так і системи ППО держави в цілому", - зазначив він.

Глава держави поінформував, що на завершальному етапі перебувають випробування нового ракетного комплексу морського та сухопутного призначення, десантних катерів, модернізація самохідних гаубиць та артилерійських систем.

"Україна розпочинає серійне виробництво передових реактивних систем залпового вогню "Верба" та пускової установки для "Вільхи". Перші штатні підрозділи, озброєні новими системами, будуть сформовані вже у цьому році", - повідомив Президент.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 437 | Додав: adminA | Теги: Президент, Україна, загрозливі напрямки, система ППО і військовий захист
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ