Чт, 2024-04-25, 18:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 21 » Президент відзвітувався за 2011 рік: в майбутнє не можна йти боком чи задом
16:18
Президент відзвітувався за 2011 рік: в майбутнє не можна йти боком чи задом
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Віктор Янукович називає два роки свого президентства фундаментом та випробуванням сил. Про це він сказав у вступному слові на прес-конференції в Києві, яку транслює канал "Перший".

"Минулий рік і 2010 рік було своєрідне закладення фундаменту, це спроба сил, здатні ми подолати виклики, які надала доля, чи ні", - сказав Янукович.

Він також зазначив, що цей рік був складним.

"Рік був непростий, насичений. Ми мали великі надії, багато з того, про що ми мріяли, збулось. Але не завжди відбувається, як нам хочеться. Деякі питання ми вирішили, над деякими продовжується робота. Нам вдалося зробити позитив, який лишає надії на майбутнє. Наступний рік також дасть позитиву", - сказав Янукович.

"Деякі питання вдалося вирішити успішно, по деяким питанням продовжується робота", - сказав він.

Янукович також зазначив, що для зміни життя на краще потрібен рух вперед.

"Не можна йти в майбутнє боком, чи, як кажуть, задом. Так, ми повинні розуміти, що рух вперед завжди поступальний, він завжди глибоко продуманий, дуже часто він обережний", - сказав він.

"Бо ми бачимо, що відбувається в світі негативного, що несуть людям непродумані кроки лідерів різних рівнів, до чого призводять революції. З цього всього нам треба робити висновки", - зазначив Янукович.

За його словами, швидкість і глибина реформ "завжди буде суперечливим питанням і залежатиме від багатьох складових", зокрема, від виконавців та рівня їхньої підготовки та від готовності суспільства сприймати ці реформи.

Президент обіцяє захистити журналістів від чиновників

Президент Віктор Янукович обіцяє припиняти втручання чиновників у роботу засобів масової інформації та погрози журналістам, повідомляють "Українські новини".

"Я буду завжди жорстко припиняти будь-які дії, спрямовані проти гідності, життя і здоров'я журналістів, спроби тиску на засоби масової інформації з боку чиновників, влади або політиків", - заявив президент.

"Разом з тим я сподіваюся бачити, як і будь-який громадянин, бачити якісні, об'єктивні матеріали щодо важливих питань суспільного життя, адже цінність свободи слова не тільки у праві говорити, що хочеш, а й у здатності говорити правду, чітко розрізняючи чорне і біле", - сказав Янукович.

Нагадаємо, що 12 грудня до Генеральної прокуратури було передано звернення журналістів до президента України Віктора Януковича з вимогами розслідувати факти порушення їхніх прав, перешкоджання професійній діяльності та злочинів, скоєних проти представників ЗМІ під час їхньої роботи.

Як зазначив на засіданні міжвідомчої робочої групи за станом дотримання законодавства з питань свободи слова та захисту прав журналістів керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації президента Денис Іванеско, мова йде про звернення, яке представники ЗМІ передали главі держави 23 листопада.

Янукович має намір прискорити створення громадського телебачення в Україні

Президент України Віктор Янукович має намір прискорити підготовку законопроекту про суспільне телебачення. За словами Януковича, створення громадського телебачення - це питання, яке влада зобов'язана вирішити, і воно буде вирішено, повідомляє "Інтерфакс-Україну".

"Я найближчим часом подивлюся, в якому стані цей законопроект, і (що) прискорить вирішення цього питання", - сказав глава держави на підсумковій прес-конференції в Києві в середу.

Президент зазначив, що робоча група з представників громадських організацій затягла це питання.

Про це він заявив на прес-конференції в середу, відповідаючи на запитання "Телекритики", що "люди Андрія Портнова гальмують впровадження суспільного мовлення".

Журналістка також запитала, чий проект подаватиме президент - громадської ради чи кулуарний.

"Це питання ми зобов'язані вирішити, і ми його вирішимо", - заявив президент.

"У нас стоїть це питання давно, підходи є різні. Та група, яка створена на базі, я б так сказав, громадських організацій, вона затягла роботу", - сказав він.

"Я відверто скажу, що вдячний, що ви мені нагадали. Я подивлюся, в якому стані проект, і посилю вирішення питання в найближчому часі", - пообіцяв Янукович.

Нагадаємо, що радниця президента Ганна Герман в жовтні заявила, що законопроект "Про громадське телебачення" вже практично готовий.

Раніше радниця президента, керівник головного управління АП з гуманітарних і суспільно-політичних питань Ганна Герман заявила, що законопроект Держкомтелерадіо вже "схвалили всі члени уряду".

30 вересня 2010 року президент затвердив концепцію громадського телебачення. Вона передбачала створення НГТУ на базі НТКУ. Нагляд за діяльністю громадської ТРК має здійснювати наглядова рада у складі представників громадських організацій, профспілок, органів місцевого самоврядування, Адміністрації президента, Кабміну й кожної парламентської фракції.

Президент зустрічається з пресою у 6 разів рідше, ніж Кучма

Президент Віктор Янукович зустрічається з представниками засобів масової інформації у шість разів рідше, ніж екс-президент Леонід Кучма. Про це заявила колишня речниця Кучми Олена Громницька у коментарі Радіо "Свобода".

"В інформаційній сфері усе те, що зараз президент робить раз на півроку, в нас було раз на місяць", - сказала вона.

"Звичайно, що голова держави не може коментувати усе – це було б неправильно. Але з огляду на особливість нашої держави, на перехідний період, в якому ми дуже тривалий час існуємо, спілкування і взаємодія з журналістами має бути. Вона дає можливість бути зрозумілим. Цього робиться дуже мало", - вважає Громницька.

У свою чергу, керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації президента Денис Іванеско сказав радіо, що дізнатися офіційну позицію глави держави можна не лише на прес-конференції.

Кожен громадянин має право звернутися з інформаційним запитом, а журналісти зустрічаються з главою держави не лише на підсумкових прес-конференціях, зауважив він.

"Президент України намагається бути якомога відкритішим для преси. Він регулярно спілкується з журналістами. Це відбувається як під час публічних заходів у Києві, так і під час його поїздок – організовуються підходи до преси", - сказав Іванеско.

"Прес-конференції також відбуваються регулярно. Це буде друга прес-конференція нинішнього року. Звичайно, президент готується до спілкування з журналістами, оскільки, він знає, що деякі запитання будуть не з приємних. Тому він приділяє багато уваги підготовці до цього відповідального заходу", - зазначив Іванеско.

Віктор Янукович сьогодні, 21 грудня, об 11.00 розпочав підсумкову прес-конференцію в році, що минає.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 888 | Додав: adminA | Теги: Віктор Янукович сьогодні, 21 грудня, об 11.00
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ