Пт, 2024-04-19, 19:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Серпень » 5 » Прихильники Юлі мітингують і збирають підписи для Європи
14:11
Прихильники Юлі мітингують і збирають підписи для Європи
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У Києві на акцію на підтримку екс-прем'єра України Юлії Тимошенко зібралося близько 300 активістів ВО "Батьківщина" та прихильників екс-прем'єра.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", люди зібралися на Хрещатику біля входу до Печерського суду Києва, де проходив один із судових процесів над Тимошенко. Частина учасників акції одягнена в білі футболки з символікою "Батьківщини" і гаслом "Звільніть Юлію". Деякі прихильники тримають її портрети. Також учасники акції тримають прапори "Батьківщини" і державні прапори України.

Також на Хрещатику представлена ​​фотовиставка "731 день увязнення демократії". Експозиція являє собою добірку фотографій з Тимошенко в період її активної політичної діяльності, з публічних заходів, в яких вона брала участь, і з судового процесу.

В акції бере участь голова центрального штабу ВО "Батьківщина", член однойменної парламентської фракції Олександр Турчинов. Також підтримати екс-прем'єра прийшли нардепи від "Батьківщини" Олександр Бригинець та Микола Томенко.

У понеділок, 5 серпня, виповнюється рівно два роки, як екс-прем'єр-міністра України, лідера ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко позбавили ​​волі.

Її було заарештовано 5 серпня 2011 року в залі Печерського райсуду Києва, який розглядав "газову справу" - про перевищення екс-прем'єром повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Суддя Печерського суду Києва Родіон Кірєєв, який ухвалив рішення про арешт близько 16.00, аргументував відповідну постанову "перешкоджанням Тимошенко у встановленні істини" на процесі у справі, який тривав на той час вже 6 тижнів.

11 жовтня 2011 року Тимошенко засуджено до 7 років позбавлення волі. Крім того, екс-прем'єрці заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі. Суд також задовольнив позов НАК "Нафтогаз України" до Тимошенко, згідно з яким вона повинна відшкодувати збитки компанії в сумі понад 1,5 млрд грн. 30 грудня 2011 року Тимошенко етапували в Качанівську виправну колонію в Харкові.

Газета "Вести" підрахувала, що Тимошенко провела 145 днів безпосередньо в СІЗО, 131 день - в стінах Качанівської колонії, 454-й день - перебуває в лікарні. А всього за вироком у "газовій справі" екс-прем'єру залишилося провести за ґратами 1826 днів.

У серпні 2011 року до ЄСПЛ надійшла скарга Тимошенко, в якій екс-прем'єр України стверджувала, що її ув'язнення було політично вмотивованим. 30 квітня 2013 року ЄСПЛ визнав незаконність арешту Тимошенко, але не знайшов порушення прав щодо її скарги на застосування катувань.

"Батьківщина" збирає підписи до Євросуду для якнайшвидшого розгляду другої скарги Тимошенко

Сьогодні "Батьківщина" розпочала всеукраїнську акцію зі збору підписів під зверненням громадян України до Європейського суду з прав людини щодо якнайшвидшого розгляду другої скарги екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу під Печерським районним судом Києва повідомив голова Центрального штабу партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

У зверненні, зокрема, йдеться про те, що це справа набуває особливої ваги і стосується не тільки Тимошенко особисто, а й мільйонів громадян, зокрема тих, хто підписується під цим документом.

"Враховуючи цей очевидний факт, а також враховуючи тяжкий стан здоров'я Юлії Володимирівни, підтверджений німецькими лікарями з клініки "Шаріте" і ймовірну загрозу її життю під час перебування в ув'язненні під контролем її головного опонента, ми просимо високий суд максимально скоро розглянути справу Юлії Тимошенко та винести щодо неї законне і справедливе рішення", - йдеться у зверненні.

Свої підписи під зверненням вже поставили народні депутати Олександр Турчинов, Микола Томенко та Олександр Бригинець.

Ми сьогодні по всій Україні починаємо збір підписів. І я переконаний, що сотні тисяч, а може й мільйони наших громадян підтримають наше звернення до Європейського суду розглянути без зволікання і якомога швидше поставити крапку в політичному терорі, який розв'язаний в Україні", - сказав Турчинов.

Як повідомляв УНІАН, 30 квітня Європейський суд з прав людини визнав незаконним, політично мотивованим і свавільним арешт Тимошенко 5 серпня 2011 року в рамках судового розгляду так званої газової справи.

Відразу після оголошення рішення суду країни Європейського Союзу, США та міжнародні організації закликали владу України негайно його виконати і звільнити Тимошенко.

18 липня в Міністерстві юстиції заявили, що Україна виконала рішення ЄСПЛ за скаргою Тимошенко. Зокрема, стверджують у Мін'юсті, рішення ЄСПЛ у справі Тимошенко виконано шляхом прийняття нового КПК. "Наголошуємо, що порушення, на які вказав Європейський суд у справі "Тимошенко проти України", вже виправлені шляхом ухвалення нового Кримінального процесуального кодексу", - йдеться в заяві міністерства з цього приводу.

Так, Мін'юст зазначає, що положення нового Кримінального процесуального кодексу України передбачають докорінно нову процедуру обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, її зміни, перегляду і продовження терміну такого змісту, що відповідає вимогам Конвенції та практики Європейського суду, і, таким чином, усувають законодавчі хиби, які були основою відповідних порушень статті 5 Конвенції.

Друга заява Тимошенко стосується її кримінального переслідування у зв'язку з укладенням договору купівлі-продажу природного газу.

Ця заява була подана 10 серпня 2011 року і стосується питань справедливості кримінального провадження. У ньому Тимошенко оскаржить порушення параграфа 1 і параграфа 3 статті 6 Конвенції з прав людини щодо права на справедливий суд, звертаючи увагу на труднощі, з якими їй довелося зіткнутися під час захисту себе в національних судах. Крім того, Тимошенко ставить під сумнів незалежність і неупередженість судів України.

Екс-прем'єр також ставить під сумнів якість положень Кримінального кодексу, які були застосовані щодо її справи, заявляючи про порушення статті 7 Конвенції з прав людини (заборона покарання без закону), а також заявляє про те, що справа щодо неї була політично вмотивованою і є зловживанням системою кримінального правосуддя.

Тимошенко також подала низку скарг щодо порушення статті 3 Конвенції, яка передбачає заборону катування, та статті 8 Конвенції, яка передбачає забезпечення права на повагу до приватного і сімейного життя.

У цьому контексті колишній прем'єр оскаржить появу в Інтернеті та в ефірі низки регіональних телеканалів відеозапису, зробленого під час її перебування в лікарні, де її знято в палаті під час медичних процедур.

Тимошенко заявила, що принаймні ще три відеозаписи з її зображенням були розміщені на офіційній інтернет-сторінці Державної пенітенціарної служби України, а також оприлюднено в Інтернеті аудіозапис її розмови з чоловіком.

Вона також оскаржить той факт, що з 5 серпня 2011 року було позбавлена ​​будь-якої можливості спілкуватися зі ЗМІ та зовнішнім світом, що негативно вплинуло на її політичне життя.

15 липня ЄСПЛ почав розгляд цієї другої заяви Тимошенко.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 915 | Додав: adminA | Теги: Європи, прихильники Юлі, підписи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ