Чт, 2024-04-25, 05:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Серпень » 2 » Припинення роботи Придніпровської ТЕС Демчишин називає саботажем з боку компанії Ахметова
14:09
Припинення роботи Придніпровської ТЕС Демчишин називає саботажем з боку компанії Ахметова
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністр енергетики міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин назвав зупинку Придніпровської ТЕС інсинуацією, саботажем та бажанням створити ажіотаж в енергетичній сфері. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

За словами Демчишина, у підприємства є всі умови для виконання своїх зобов'язань перед споживачами. Він також повідомив, що найближчим часом енергетичним підприємствам "Ощадбанком" буде додатково виділено ще 2 млрд грн на закупівлю вугілля.

Також він зупинився на "багатьох дивних речах" в українській електроенергетиці, до деяких з яких, за його словами, безпосередньо причетна компанія ДТЕК Ріната Ахметова.

"Протягом цього тижня сталося в системі багато дивних речей. При тому що чотири атомних блоки перебували в плановому ремонті. Чотири - це дуже багато. Ще один блок потрапив в неплановий ремонт. Тобто 5 тисяч мегават, не 300, а 5 тисяч мегават були недоступні в системі. Окрім того, з незрозумілих причин (і ми відправили фахівців), вимкнулись три блоки, які оперуються ДТЕК – це Запорізька (два блоки по 300) і Ладиженська станція", - сказав міністр.

"Тобто дуже багато збігів", - зазначив Демчишин.

При цьому він не виключив політичної складової подібних рішень.

"Насправді, деякі з українських компаній дійсно саботують цей процес (процес постачання вугілля - ред.). Наприклад, у ДТЕК на складах вугільних шахт зберігається вугілля на сотні тисяч тонн, але вони його не везуть на станції. Це виглядає як продовження програми "Фортеця", за якою вони приводили сюди шахтарів, намагалися поміняти міністра", - підкреслив Демчишин.

За словами міністра, Україні необхідно 200 млн доларів, аби сформувати власний запас вугілля. Вугілля на складах сьогодні стільки, скільки його торік було в жовтні, і головна проблема для проходження опалювального сезону - газ. Потрібно докупити ще як мінімум 5-6 млрд кубометрів газу.

1 серпня о 00:50 на Придніпровській ТЕС (Дніпропетровськ), що належить ДТЕК, було зупинено останній енергоблок, котрий ще залишався в роботі.

Як наголошувалося у прес-релізі компанії, це сталося через брак вугілля з окупованих районів Донбасу та фантастичними за своїми розмірами заборгованостями з-поміж місцевих дніпропетровських споживачів.

Раніше Демчишин створив антикризовий штаб з підготовки до опалювального сезону 2015-2016 років. Відповідне рішення закріплено у наказі міністра від 28 липня 2015 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 643 | Додав: adminA | Теги: припинення роботи Придніпровської Т, Саботаж, компанії Ахметова, демчишин
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ