Нд, 2024-06-30, 12:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2024 » Червень » 27 » Про довгострокове фінансування для України намагаються домовитися союзники по НАТО
13:15
Про довгострокове фінансування для України намагаються домовитися союзники по НАТО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Деякі союзники по НАТО не погоджуються взяти на себе конкретні багаторічні зобов'язання щодо витрат на військову допомогу Україні, які спрямовані на надання Києву більшої передбачуваності у довгостроковій перспективі, повідомляє Bloomberg.

"Попри спочатку ентузіазм з приводу пропозиції очільника НАТО Єнса Столтенберга - згідно з якою союзники витрачатимуть не менше 40 мільярдів євро (42,7 мільярда доларів) на рік на летальну та нелетальну допомогу для України - країни зараз перебувають у сварці з приводу того, як змусити зобов'язання щодо витрат працювати на майбутні роки", за словами людей, знайомих із дискусіями до НАТО.

Як пише видання, у союзників не виникне проблем із досягненням мети у 40 мільярдів євро цього року - лише США перевершать цю цифру зі своїм додатковим пакетом у 60 мільярдів доларів для України.

"Але політичні та правові перешкоди в кількох столицях означають, що урядам, ймовірно, доведеться щороку переглядати ціль, щоб побачити, чи слід збільшувати чи зменшувати зобов'язання, залежно від ситуації на полі бою", сказали люди, які говорили на умовах анонімності.

Деякі союзники, як повідомляється з посиланням на джерела, побоюються офіційно оформляти обіцянку конкретною цифрою та просто хочуть пообіцяти продовжувати той самий рівень підтримки. Тим часом інші турбуються про публікацію точних цифр про їх пожертвування, на тлі побоювань, що може розкритися інформація про справжні обсяги їхньої допомоги, вказує видання.

"Хоча багато деталей ще потрібно узгодити, у тому числі щодо обліку, союзники, можливо, зможуть укласти угоду, якщо допомога Україні обсягом 40 мільярдів євро буде вирахована з існуючого зобов'язання НАТО витрачати щонайменше 2% ВВП на оборону", повідомили джерела. Однак, як вказано, це може підірвати власну обороноздатність союзників, якщо міністерства фінансів не погодяться підвищити загальний рівень витрат.

Як повідомляється, "союзники НАТО все ще обговорюють формулювання липневої заяви лідерів, в якій буде описано прогрес України на шляху до вступу до Альянсу".

"Хоча цьогоріч запрошення знову малоймовірне, США та Німеччина виступають проти опису шляху членства України в НАТО як "незворотного" і натомість хочуть представити весь пакет як "міст до членства"", вказують співрозмовники видання.

У червні міністри оборони країн НАТО домовилися, що організація візьме на себе велику роль разом із очолюваною США групою Рамштайн у визначенні того, яке військове обладнання потрібне Україні. НАТО тепер також координуватиме постачання зброї до центрів союзників, а також навчання українських солдатів за межами країни. За словами людей, союзники обговорюють, чи варто заснувати посаду спеціального представника у Києві для спостереження за цими зусиллями.

Як відомо, багаторічний план було запропоновано наприкінці травня і, як пише видання, має бути представлений Президентові України Володимиру Зеленському на саміті лідерів НАТО у Вашингтоні на початку липня. Столтенберг відмовився від початкової ідеї про надання союзниками 100 мільярдів доларів протягом п'яти років і запропонував щорічне зобов'язання у 40 мільярдів євро відповідно до середньорічних внесків з моменту вторгнення росії у 2022 році.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 110 | Додав: admin | Теги: НАТО, Союзник, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ