Сб, 2024-04-27, 02:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 31 » Продавати пиво і сигарети в столичних кіосках з сьогоднішнього дня не можна
12:18
Продавати пиво і сигарети в столичних кіосках з сьогоднішнього дня не можна
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

З сьогоднішнього дня, 31 березня, набирає чинності рішення Київської міської ради про обмеження продажу алкоголю, слабоалкогольних напоїв, пива і тютюну у малих архітектурних формах (МАФ) - кіосках площею до 40 квадратних метрів, передають "Подробности".

"Даним проектом рішення пропонується обмежити повний продаж алкоголю, слабоалкогольних напоїв, пива і тютюну під час масових заходів, гулянь, свят. На жаль, даний пункт не стосується пива в пластикових пляшках. Це норма загальнонаціонального закону, який Київрада не може змінити, тому пиво в пластикових пляшках під час концертів поки буде продаватися, а всі інші напої у склі, у тому числі й пиво, продаватися не будуть, так само як не буде продаватися тютюн", - роз'яснив секретар фракції Київради "Республіка Київ" Олексій Давиденко.

Підприємці, які торгують вищезгаданим товаром в МАФ, не мають права з сьогоднішнього дня займатися продажем даних виробів у МАФах. Вони можуть продавати продукти харчування, газети, сувеніри, але не мають права продавати тютюн, алкоголь і пиво.

Нагадаємо, очільник КМДА Олександр Попов пообіцяв запропонувати Київраді відкласти введення в дію рішення про заборону продажу алкогольних і тютюнових виробів в торгових площах менше 40 кв м.

За його словами, з цим рішенням складна ситуація із його виконанням, оскільки воно суперечить чинному законодавству і викликає протести підприємців. Попов звернув увагу на те, що вже пройшли акції протесту власників МАФів, а також є звернення громадських організацій національного рівня відносно того, що це рішення Київради треба коригувати.

За словами керівника КМДА, правки можуть торкатися як термінів введення в дію документа, так і підходів до реалізації згаданої продукції.

Нагадаємо, ще у грудні минулого року Київрада заборонила продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива, вина та тютюнових виробів у місцях торгівлі, облаштованих у тимчасових спорудах загальною площею менш як 40 кв м. За відповідне рішення проголосували 103 із 114 зареєстрованих у залі депутатів Київради.

Депутати доручили КМДА вказане обмеження зазначати у дозвільних документах на розташування тимчасових споруд. У разі недотримання суб’єктами господарювання визначених обмежень належить здійснювати заходи щодо анулювання дозвільних документів на розташування тимчасових споруд.

Крім того, Київрада заборонила продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вина, тютюнових виробів і пива, крім пива у пластиковій тарі, під час проведення масових заходів на території їхнього проведення. Заборона стосується усіх закладів торгівлі.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1006 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ