Чт, 2024-04-25, 17:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 22 » Профспілки Франції мають намір продовжувати страйки
12:50
Профспілки Франції мають намір продовжувати страйки
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

 Французькі профспілки назвали ще дві дати проведення загальнонаціональних акцій незгоди з планованою урядом пенсійною реформою: 28 жовтня і 2 листопада. З такою заявою виступили профспілкові лідери після закінчення наради, що пройшла в Парижі 21 жовтня, передає Бі-Бі-Сі.

Тим часом так звані летючі страйки і далі помітно впливають на життя Франції. А Сенат, верхня палата Національних зборів, завершив дебати з приводу більш ніж тисячі поправок до законопроекту про пенсійну реформу.

Нижня палата вже схвалила цей документ, що передбачає, зокрема, підвищення віку виходу на пенсію з нинішніх 60 до 62 років, а вік, з якого громадяни можуть отримувати повну державну пенсію, - з 65 до 67 років.

Акції протесту тривають по всій країні; марші, зокрема студентські, проходили в четвер в Парижі, Марселі, Тулузі, Бордо. У Ліоні поліція розігнала маніфестантів за допомогою водометів. Водночас присутні біля будівлі Сенату в столиці країни загалом поводилися мирно.

У Марселі, найбільшому французькому порту на Середземномор'ї, вже більш як тиждень страйкують сміттярі, і місто поступово перетворюється на величезне звалище. Представник центрального уряду в цьому районі попросив 150 службовців цивільної оборони і французького Іноземного легіону допомогти з розчищенням сміття.

Водночас влаштована маніфестантами блокада нафтопереробних заводів і паливосховищ призвела до дефіциту пального. За словами міністра екології Франції, у четвер бензину не було на 2790 автозаправних станціях країни, що дещо менше, ніж напередодні, коли таких АЗС було 3190.

Досі страйкують працівники усіх 12 французьких нафтопереробних заводів, хоча поліції і вдалося зняти блокаду майже з усіх нафтосховищ. Водночас страйкарям вдалося зупинити роботу двох з трьох терміналів зрідження природного газу, що розташовані в країні.

Все це призвело до того, що в середу Франція вже почала імпортувати електроенергію. Проте близько 75% всіх швидкісних поїздів TGV і половина електричок продовжують роботу.

Президент Франції Ніколя Саркозі закликав страйкарів припинити сутички і пообіцяв покарати їх учасників. "Взявши в заручники економіку, компанії і життя простих французів, ми знищимо робочі місця", - попередив він у четвер.

Ліонель Герін, голова Національної федерації комерційної авіації Франції, зазначив, що нинішні страйки вже влетіли авіакомпаніям у більшу суму, ніж збитки від весняного виверження ісландського вулкана.

Американська співачка Леді Гага на своєму інтернет-сайті оголосила про перенесення двох концертів, які мали пройти в Парижі найближчими вихідними, оскільки вона аж ніяк не впевнена в тому, що вантажівки з її апаратурою дістануться до концертного майданчика.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 957 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ