Пт, 2024-04-26, 14:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 23 » Проїзд у київському метро знову подорожчає
16:52
Проїзд у київському метро знову подорожчає
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

  Нещодавнє підвищення цін у столичному метро навряд чи буде останнім, адже підземка навіть при тарифі 2 гривні працює собі на збиток. Начальник Головного управління цінової політики столичної мерії Василь Яструбинський заявив, що питання подорожчання метро переглядатиметься, проте конкретних термінів чиновники поки що назвати не можуть, пише "Комсомольская правда "в Украине".

"Метро і до цього дня не виходить зі збитків. Дотацій не вистачає. Скажу одне: лише у 2000 році, коли проїзд коштував 50 копійок, витрати метро хоч якось покривалися. Після цього пішли самі збитки. Завдяки тому, що проїзд підвищився до 2 гривень, метрополітен зміг заробити приблизно 70-80 млн гривень, але це - при збитках 205 млн гривень", - сказав Яструбинський, додавши, що подорожчання проїзду розглядатиметься тільки після ухвалення бюджету Києва на 2011 рік.

За словами чиновника, через брак фінансування існує загроза безпеці пасажирів. "Немає грошей, роботи з обслуговування метрополітену виконуються невчасно. Ми повинні розуміти, що це може позначитися на безпеці людей, тому давайте всі разом зрозуміємо, що залишати ту ціну, яка є зараз, неприпустимо", - закликав Яструбинський.

Проте, як випливає з його слів, якщо плата за проїзд знову підвищиться, за новими тарифами, можливо, платитимуть не всі. Основний удар припаде на більш забезпечених пасажирів метро.

"З 1 січня, швидше за все, вже впровадяться деякі елементи так званої соціальної карти. Буде розроблена спеціальна система, коли ті, хто більш забезпечений, платитимуть більше, ніж ті, у кого коштів менше", - розповів чиновник, зазначивши, що зараз ведуться відповідні розрахунки.

"У всьому цивілізованому світі експлуатаційні витрати підземки оплачують самі пасажири, купуючи жетони або проїзні. А ось вже витрати на розвиток метро покриваються за рахунок бюджету. Точно так повинно бути і в Києві: експлуатація покривається за рахунок тих, хто користується транспортом, а розвиток - це вже гроші бюджету", - констатував Яструбинський.

Докладніше про доходи метро розповіла головний економіст КП "Київський метрополітен" Людмила Шаблій. За її словами, за 2009 рік підприємство отримало 7 млн гривень, а в 2010-му рекламна виручка становила 6 мільйонів. Правда, скаржиться економіст, в нинішньому році 80% грошей від реклами доведеться віддати місту.

Крім реклами в скарбницю підземки капають гроші і від оренди різних приміщень (кіоски, різноманітні лотки та інші конструкції). Конкретні цифри назвав Яструбинський.

"За 2008 рік від оренди ми отримали 23 млн грн, в 2009-му ця цифра становила 21 млн грн. У нинішньому році чекаємо, що дохід становитиме теж порядка 20-21 млн грн. Але не забувайте, що половина цих коштів переходить у казну столиці, а половина - залишається у розпорядженні метро", - розповідає чиновник.

Судячи з настрою як чиновників мерії, так і представників КП "Київський метрополітен", уникнути чергового підвищення вартості проїзду в метро вочевидь не вдасться. Коли - це питання часу і, як заявляють в метрополітені, "питання економічної ситуації в країні".

Як повідомлялося, вартість однієї поїздки в Київському метрополітені з понеділка, 6 вересня, збільшено з 1,7 грн до 2 грн. Відповідне розпорядження №569 від 5 серпня 2010 року Київській міськдержадміністрації опубліковано в столичній муніципальній газеті "Хрещатик".

Згідно з документом, вартість однієї поїздки в автобусі, тролейбусі, трамваї і фунікулері не змінилася і становить 1,5 грн.

Новий тариф на проїзд в метрополітені встановлено відповідно до ухвали Окружного адміністративного суду Києва від 15 квітня 2010 року.

Як зазначила прес-секретар Київського метрополітену Надія Шумак, слова якої наведено в публікації, відповідно до нових правил, сині жетони, що є в обігу, з 6 вересня замінять зеленими, які більші за розмірами.

Новий тариф у 2 грн встановлений як для разової поїздки при купівлі одного жетона, так і при записі поїздки на безконтактну картку. Водночас вартість місячних проїзних і пільгових місячних проїзних для студентів на метро залишається колишньою - 95 грн і 48 грн відповідно.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1150 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ