Сб, 2024-04-20, 12:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Березень » 7 » Прокуратури реформують: замінять районні на місцеві і скоротять. ВІДЕО
10:20
Прокуратури реформують: замінять районні на місцеві і скоротять. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні, 6 березня, генеральний прокурор України Віктор Шокін та його заступник Давід Сакварелідзе представили громадськості стратегію реформування органів прокуратури України.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Порошенко задоволений Шокіним

"Концепція реформування органів прокуратури розроблена з урахуванням європейського та американського досвіду, адже Україна має амбітні плани увійти до європейської спільноти", - повідомив під час презентації Віктор Шокін.

Він наголосив, що докорінна зміна правоохоронних органів і, в першу чергу, органів прокуратури має стати наріжним каменем нової сучасної держави.

За словами генерального прокурора, президент України Петро Порошенко і суспільство вимагають створення абсолютно нової прокуратури: з новими підходами у роботі та кадрами, які стануть рушійною силою реформування всієї системи органів прокуратури.

Презентуючи бачення реформи органів прокуратури, заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе акцентував увагу на нагальних вимогах українського суспільства: "Це реформування правоохоронних органів, безкомпромісна боротьба з корупцією та самоочищення самої системи прокуратури". Також він додав, що сама концепція буде реалізована у максимально короткі терміни.

Конкретизуючи кардинальні та важливі напрямки системної і структурної реорганізації прокуратури, заступник генпрокурора підкреслив, що в першу чергу необхідно звільнити прокуратуру від зайвих функцій, оптимізувати та дебюрократизувати чинні системи та процедури, впровадити сучасні системи автоматизації відповідно до європейських стандартів.

Звичайно ж, не менш важливим, за словами Давіда Сакварелідзе, є створення нової організаційної структури, яка буде базуватися на професійних кадрах.

"Буде забезпечено механізм внутрішнього контролю шляхом створення служби Генеральної інспекції, яка буде розслідувати злочини, вчинені працівниками прокуратури", - поінформував він. Також заступник генпрокурора роз’яснив, що паралельно буде створений департамент з питань реформ, і всі охочі взяти участь у відкритому конкурсі на відповідні посади в цьому підрозділі зможуть подати документи.

Окремо Давід Сакварелідзе наголосив на максимальній відкритості всіх процесів з реформування прокуратури шляхом постійного інформування громадськості. "Всі кроки, яких ми вживатимемо, будуть доводитись до відома громадськості через медіа, громадські організації тощо", - сказав він.

Також заступник генпрокурора детально зупинився на основних моментах оптимізації прокуратури.

"На базі районних прокуратур будуть створені місцеві прокуратури. Всі працівники районних прокуратур зможуть здати відповідні тести як кваліфікаційні, так і на загальні знання", - пояснив він, додавши, що найбільш революційною зміною механізму реорганізації при цьому стане набір керівників місцевих прокуратур саме через відкритий конкурс.

Згідно з чинним законодавством, як зазначив Давід Сакварелідзе, в Україні є 638 районних прокуратур, замість яких буде створено 208 місцевих прокуратур. Буде оголошено відкритий конкурс на вакантні посади 208 місцевих прокурорів. Конкурс відбудеться в 4 етапи: прийом заяв, професійні тести і тести на загальні знання, співбесіда тощо.

"Після цього вже генеральний прокурор буде ухвалювати рішення, кого призначати керівником місцевої прокуратури", - уточнив він.

Генпрокурор, в свою чергу, зазначив, що згідно з проведеними дослідженнями, в Україні на 100 тисяч населення є 32 прокурори, тоді як європейський досвід – це набагато менша кількість.

"Робота з реформування прокуратури розпочалася вже зараз, незважаючи на певні складнощі, в тому числі і економічного характеру", – резюмував генпрокурор.

Нагадаємо, відразу ж після призначення Шокін почав кадрові чистки в Генпрокуратурі і звільнив ряд прокурорів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 704 | Додав: adminA | Теги: скоротять. ВІДЕО, місцеві, районні, прокуратури реформують
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ