Пт, 2024-04-19, 16:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 5 » Прокурора Одещини Стоянова слід звільнити відповідно до закону про люстрацію - Мін'юст
22:45
Прокурора Одещини Стоянова слід звільнити відповідно до закону про люстрацію - Мін'юст
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Відновлений на посаді прокурора Одеської області Микола Стоянов підпадає під дію закону про очищення влади (люстрацію), роз'яснює Міністерство юстиції України.

"Міністерством юстиції України було виявлено, що Стоянов Микола Степанович відповідає критерію здійснення очищення влади (люстрації), передбаченому пунктом 8 частини першої статті 3 Закону, а саме у період з 25.02.2010 по 22.02.2014 обіймав посади, щодо яких здійснюються заходи з очищення влади (загалом1085 днів на таких посадах, що перевищує один рік): заступника прокурора Миколаївської області (з 25.02.2010 по 15.06.2011, 476 днів на посаді), заступника прокурора Київської області (з 15.06.2011 по 12.02.2013, 609 днів на посаді)", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті Мін'юсту у вівторок, 5 квітня 2016 року.

Відповідно до вимог закону особа, що відповідає вищезазначеному критерію, не має права обіймати посади, щодо яких здійснюються заходи з очищення влади (люстрація) (частина третя статті 1 закону), із спливом строку, передбаченого пунктом 2 Прикінцевих та перехідних положень закону (після 26.10.2014). Такі особи підлягають звільненню на підставі п. 72 ст. 36 КЗпП України негайно після їх поновлення на посаді.

У Мін'юсті наголосили, що повноваження щодо звільнення (у тому числі на підставі закону України "Про очищення влади") з посад прокурорів областей належить до компетенції генерального прокурора України, який інформує Міністерство юстиції України про їх звільнення та надає відповідні відомості про застосування до таких осіб передбаченої законом заборони для внесення до Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовано положення закону України "Про очищення влади".

Як повідомлялося, із вечора 30 квітня в середмісті Одеси, під будівлею прокуратури області, відбувається акція протесту проти призначення Стоянова прокурором Одеської області. З ранку 4 квітня входи до будівлі заблокували активісти.

"Тут усі чудово знають, що призначили людину, в якої - величезна кількість нерухомості, який обкладав бізнес даниною, є здирником, партнером відомого мафіозі й сепаратиста Ігоря Маркова (лідер забороненої російської шовіністичної партії "Родіна", більш відомий як кримінальний авторитет на прізвисько "Марадонна" - ред.)", - прокоментував ситуацію Михеіл Саакашвілі.

2010 році Стоянов закрив кримінальну справу проти Маркова, який зараз перебуває у міжнародному розшуку. У лютому Італія відмовилася екстрадіювати його до України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 727 | Додав: adminA | Теги: закон, Мін'юст, Люстрація, прокурор Одещини Стоянов
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ