Чт, 2024-04-25, 23:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 24 » Промова Ахмадінежада на Генасамблеї ООН викликала скандал: залу покинули представники 33 країн
15:59
Промова Ахмадінежада на Генасамблеї ООН викликала скандал: залу покинули представники 33 країн
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  Делегації США і всіх країн Євросоюзу залишили засідання 65-ї Генеральної Асамблеї ООН, протестуючи проти заяв президента Ірану Махмуда Ахмадінежада про події 11 вересня.

Виступаючи першого дня тижневого дипломатичного марафону в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку, Ахмадінежад серед іншого заявив, що події 11 вересня могли бути сплановані американською владою для захисту Ізраїлю, передає Бі-Бі-Сі.

На думку іранського лідера, "більшість американського народу, як і більшість народів у всьому світі" згодні, що події 11 вересня були організовані саме деякими колами в уряді США, щоб "зупинити падіння американської економіки і посилити вплив на Близькому Сході заради порятунку сіоністського режиму".

Виступ Ахмадінежада почасти був викривальною промовою, почасти нагадував проповідь, в якій містилися різні погляди президента Ірану на світоустрій.

Іранський лідер закликав оголосити 2011 рік - роком ядерного роззброєння, відзначивши при цьому, що не треба плутати "ядерну енергетику з ядерними бомбами". "Деякі з постійних членів Ради Безпеки ООН, ядерні держави, зрівняли бомбу з ядерною енергією і тому не дають її більшості держав, чинячи тиск на МАГАТЕ", - заявив він.

Раніше Ахмадінежад заявив, що Тегеран не порушував жодних міжнародних норм щодо ядерної зброї, і попередив, що атака на іранські ядерні об'єкти може спровокувати війну "без кордонів". Західні уряди, як і раніше, впевнені, що справжня мета іранського лідера - створити ядерну зброю.

Представники США назвали ремарки іранського лідера огидними. Разом з американською делегацією залу покинули представники 32 країн, зокрема всіх країн Євросоюзу, Канади, Австралії та Нової Зеландії. При цьому Ахмадінежад не збентежився демаршем західних дипломатів і продовжив розмірковувати про сіонізм та Ізраїль.

"Замість того, щоб представляти сподівання і добру волю іранського народу, пан Ахмадінежад знову віддав перевагу виливати мерзенні теорії змови та антисемітські образи. Вони настільки ж огидні й маячні, наскільки й передбачувані", - прокоментував виступ іранського президента прес-секретар американської місії при ООН Марк Корнблау, передає Agency France-Presse.

Поведінка іранської влади вже стала причиною серйозних міжнародних санкцій проти цієї країни. Напередодні президент Росії Дмитро Медведєв підписав указ, який практично повністю згортає військову співпрацю з Іраном.

Крім того, указ Медведєва забороняє в'їзд на територію Росії іранцям, пов'язаним з роботою над ядерною програмою Тегерана, а іранським банкам заборонено відкривати філії та представництва в Росії.

У червні Рада Безпеки ООН затвердила вже четверту резолюцію, що посилює міжнародні санкції щодо Тегерана.

Варто відзначити, що офіційний представник МЗС Ірану Мохаммад Алі Хоссейні піддав сумніву правдивість версії американської влади про події, коли в результаті атаки терористів, які захопили два пасажирські літаки, було зруйновано знамениті нью-йоркські "вежі-близнюки", ще в квітні 2008 року.

Раніше, у вересні 2007 року, експертна група у складі 130 інженерів і архітекторів зі США висловила версію про походження вибухів - Америка сама висадила в повітря вежі Всесвітнього торгового центру.

Візит президента Ірану в ООН супроводжується масовими протестами американців іранського походження

Візит президента Ірану Махмуда Ахмадінежада до Нью-Йорка для участі в сесії Генеральної Асамблеї ООН, який триває вже кілька днів, супроводжується масовими протестами американців іранського походження. Наймасштабніші мітинги пройшли в четвер поблизу будівлі штаб-квартири Об'єднаних Націй, де іранський лідер виступав з промовою на загальнополітичній дискусії.

Супротивники іранського режиму, що належать до різних громадських організацій, провели аж декілька акцій протесту, зокрема дві - біля стін будівлі ООН. У наймасовішій акції взяли участь не тільки іранці, а й американці, які їм співчувають, з-поміж них колишній мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані. Екс-градоначальник звернувся до присутніх, які вимагали відставки Ахмадінежада і зміни режиму в Ірані.

Джуліані заявив, що вважає всіх присутніх на 47-ї вулиці "справжніми демократами", закликав "боротися з тиранами і терористами" і разом з протестувальниками деякий час скандував гасла. Його підтримав колишній постійний представник США при ООН Джон Болтон, який також брав участь в акції.

Пікантності протестам додав той факт, що одну з акцій проводили представники груп - "Народна організація моджахетдинів Ірану" і "Національна рада опору Ірану", які з 1997 року значаться в списках терористичних організацій держдепартаменту США. Активісти цих груп вже давно закликають Сполучені Штати вилучити їх із ганебного списка, як це зробили країни Євросоюзу. Однак поки що їм домогтися цього не вдається.

Акції проводилися під жорстким контролем поліції, оскільки у Нью-Йорку, а надто в районі штаб-квартири ООН вжито посилених заходів безпеки.

Шістдесят п'ята сесія Генеральної асамблеї ООН розпочала роботу у штаб-квартирі Всесвітньої організації в Нью-Йорку за традицією у другій вівторок вересня - цього року це 14 вересня.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1016 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ