Сб, 2024-04-20, 01:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 16 » Прощальний акорд: Ющенко "ненавидить політику", але лишається в ній
14:54
Прощальний акорд: Ющенко "ненавидить політику", але лишається в ній
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Віктор Ющенко залишиться в політиці, хоча й ненавидить її. Про це він заявив на підсумковій прес-конференції у вівторок.


"Я вже вам казав, що я політику ненавиджу. Мені потім помічники казали, що це неправильна фраза. Але я її повторю - я її ненавиджу. Але добре розумію, що без політики не можна принести користь державі, яку через неї можеш робити. І це внутрішній біль. Я дуже добре знаю українських політиків, і не дуже багато часу хотів з ними проводити, бо це марна праця", - заявив Ющенко.
"А я живу не в кредит, я живу розмірено в мене ,є кілька років у запасі, я хотів би їх прожити, так як бачу", - додав президент.

"Безумовно, я вестиму свою політичну силу до місцевих виборів і виборів до парламенту" ,- підтвердив Ющенко.

За слоами Ющенка, він не отримував пропозицій отримати прем'єрське крісло або посаду голови НБУ при президенті Януковичі. На питання, чи спілкувався він з цього питання з представниками Януковича, він відповів: "Не спілкувався". Відповідаючи на уточнююче питання, чи розглядає він таку можливість, Ющенко відповів: "По-перше, ніхто не пропонує. Що я розглядаю?. Я людина цінностей. Я можу обійтися і без прем'єрства і без голови Нацбанку. Я вже в такому віці, де можу займатися тільки тою справою, яка відповідає моїм цінностям, моєму світогляду", - сказав він.

"Лакеєм я ні в кого не буду, хоча добре розумію, що мій обов'язок допомагати владі чи в парламенті, чи президенту, чи прем'єру, якщо ті цілі відповідають тому, чому я присвятив свої останні п'ять років життя", - сказав він. В такому сенсі він назвав себе "відкритим".

Ющенко критикує наміри Януковича залишити ЧФ РФ в Україні

Президент Віктор Ющенко критикує намір переможця на виборах Віктора Януковича залишити Чорноморський флот Росії в Україні.

"Фактор присутності Чорноморського російського флоту - це фактор дестабілізації... Це вічна рана, яка приносила дуже багато шкоди нашому національному діалогу", - заявив Ющенко.

"Якщо нація хоче вічної незалежності, вона повинна вивести флот. І це не проти Росії, я не хочу, щоб це читали, як випади недружнього характеру", - зауважив Ющенко.

Він також зазначив, що не мають дивувати заяви Януковича про намір залишити флот, віддати ГТС в консорціум та інші. "Я не думаю, що ці питання є новинкою. Це ви чули п'ять років... Чому ви дивуєтесь?" - сказав він.

Ющенко вважає, що вірчі грамоти російського посла повинен прийняти новообраний президент

Президент України Віктор Ющенко вважає, що посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов має вручати вірчі грамоти обраному президенту Віктору Януковичу. "Мені здається, що цю місію краще зробити майбутньому президентові", - сказав він.

Ющенко відзначив, що йдеться про важливі українсько-російські відносини, про стосунки двох стратегічних партнерів, і, тому, "морально і політично правильно" було б, щоб грамоти приймав майбутній президент. Він також зазначив, що не треба розглядати його рішення як "якийсь жест".

Президент пояснив, що це повага до обраного президента Януковича.

Ющенко також спростував інформацію про те, що глава його секретаріату Віра Ульянченко не захотіла зустрічатися з керівником адміністрації президента Росії Сергієм Наришкіним. Про це він сказав, відповідаючи на питання, чому Ульянченко не зустрілася з Наришкіним, який днями приїжджав в Україну.

"Це ви розповіли варіант Б. А є ще варіант А. Віра Іванівна нікуди не їхала, вона чекала цієї зустрічі. Просто Віктор Федорович був дуже гостинний і московській делегації довелося провести у "Межигір'ї" замість двох годин, здається, шість", - сказав Ющенко. "Не робіть з цього політики", - додав він, засміявшись.

25 січня почав роботу в Україні новий посол РФ Михайло Зурабов. Він також є спецпредставником президента РФ з питань торговельно-економічного співробітництва з Україною. Його попередник на цій посаді, Віктор Черномирдін, з 21 травня 2001 по 11 червня 2009 року був послом РФ в Україні.

Ющенко не сподівається, що справа про його отруєння буде закрита найближчим часом

Ющенко вважає, що Росія в даний час не буде співпрацювати з Україною у справі про його отруєння в 2004 році.

"Я не сподіваюся, що хтось закриє цю справу, але очевидно, зараз ще не буде доброї волі у російської сторони співпрацювати у цій справі", - сказав президент.

Він підкреслив, що все залежить від того, наскільки російська сторона готова виконати свої зобов'язання. За словами глави держави, поки що три ключові особи, що проходять по справі отруєння, будуть громадянами Росії, доти вони не дадуть свідчень представникам слідства - "ця справа перебуватиме в тому стані, в якому воно знаходиться зараз".

У той же час Ющенко відзначив, що українські правоохоронці у даній справі провели "блискуче розслідування".

5 вересня 2004 Ющенко, будучи кандидатом у президенти, зустрічався з керівництвом Служби безпеки України за вечерею на дачі колишнього заступника глави СБУ Володимира Сацюка, після чого відчув нездужання і 10 вересня був госпіталізований у віденську клініку.

Лікарі заявили, що Ющенко був отруєний діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації. Пізніше було проведено низку експертиз. Повторна експертиза в кінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі Ющенка.

Президент України заявив, що народний депутат від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Давид Жванія причетний до його отруєння в 2004 році. У той же час, Жванія в 2008 році заявив, що Ющенко не був отруєний. Він також стверджував, що результати аналізів були сфальсифіковані, а отруєння глави держави було харчовим. Жванія припустив, що версію про отруєння Ющенка вигадали в його штабі, коли він був ще кандидатом на пост глави держави.

У вересні 2009 року в ЗМІ знову з'явилася інформація, що піддавала сумніву офіційну версію слідства Генпрокуратури про те, що Ющенко був навмисно отруєний діоксином.

У відповідь на це генеральний прокурор Олександр Медведько вчергове запевнив, що в даному випадку "мало місце навмисне отруєння кандидата в президенти". "Здійснено замах на його життя з допомогою такої речовини, як діоксин. Це підтверджується об'єктивно судово-медичною експертизою, опитуванням свідків", - підкреслив генпрокурор.

Янукович змінить зовнішньополітичний курс України, вважає Ющенко

Україна при президенті Вікторові Януковичу, який повинен вступити на посаду 25 лютого, змінить зовнішньополітичний курс, заявив Ющенко.

ЦВК України 14 лютого офіційно оголосило обраним президентом країни лідера Партії регіонів Віктора Януковича, який набрав 48,95%. Верховна Рада у вівторок призначила інавгурацію Януковича на 25 лютого.

За словами Ющенка, він не планує бути присутнім на інавгурації президента Віктора Януковича. "Не планую", - заявив він.

Разом з тим президент сказав, що було б правильно, якби відбулася його зустріч із Януковичем після інавгурації де він "зробив би формальні процедури, які роблять люди, які йдуть з посади".

"Це нормальне спілкування, зустріч на робочому місці, обмін думками щодо тих речей, які для мене дорогі. Ця зустріч - це демонстрація того, що країна отримала нового президента", - заявив Ющенко.

Він відзначив, що останні заяви Януковича, що стосуються статусу російської мови, можливості продовження терміну перебування в Севастополі Чорноморського флоту Росії, перспектив створення газотранспортного консорціуму, його не здивували, оскільки Янукович вже про це говорив раніше.

"Очевидно, що це зміна курсу", - сказав президент.

Разом з тим, за його словами, це вже буде проблема Януковича як четвертого президента України. "Я не збираюся його повчати. Це вже його відповідальність", - заявив Ющенко.

При цьому Ющенко переконаний, що для стабільності у відносинах з Росією новий глава української держави має керуватися національними інтересами та прагматичними цілями.

На його думку, відносини України і Росії будуть дружніми, якщо "на посаді українського президента буде людина, яка не є антиросійською, але віддано буде забезпечувати процес національного становлення".

При цьому Ющенко зазначив: "Я переконаний ... поки на посаді президента України український президент, аналогічне ставлення буде до кого-небудь незалежно від його прізвища".

Ющенко закликав не нехтувати національними інтересами, не принижувати національний вибір. "Це наші внутрішні питання, треба навчитися це поважати", - додав він.

Разом з тим, на його думку, Росії ще необхідний час, щоб будувати на таких принципах відносини з Україною. "Думаю, що Росії ще необхідний час, щоб виростити тих національних політиків, які б спиралися на ці дуже прості істини міжнародних відносин. Цей час, і я хочу, щоб мої слова ніхто не сприйняв як персональний докір", - підсумував президент.

Президент Віктор Ющенко радить Віктору Януковичу стати президентом всієї країни. При цьому він зазначив, що вперше на виборах президент не отримав підтримку більшості.

"Я не хочу, щоб Віктор Федорович був президентом Донбасу, президентом семи областей, які його підтримали. Я хочу, щоб Віктор Федорович вже з нового статусу відчув ту відповідальність, яка через його місію повинна створити консолідацію нації", - заявив Ющенко.

Він порадив наступнику "не загравати в темах, які порочать націю: дві мови - одна країна, чотири конфесії - одна країна, шість історій - одна країна. Це байки сірого вовка. Це проект, як втратити державу", - заявив президент.

Ющенко сподівається, що його указ про присвоєння Степану Бандері звання героя не буде відмінений іншим президентом.

"Це рішення комусь подобається, комусь не подобається. Очевидно, будуть мати претензії, але цього занадто мало для ревізіі. Ні в кого рука не підніметься скасувати указ президента Ющенка в цьому питанні", - упевнений він.

"Якби не було Бандери, не було б Януковича. Янукович не став би президентом незалежної країни. У кращому вигляді перспективи Віктора Федоровича могли бути в ранзі намісника імперії в Україні, якщо б не було патріотів, які метою свого життя ставили здобуття незалежності України" , - додав він.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1138 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ