Пт, 2024-03-29, 12:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 5 » Протести "чорнобильців" можуть закінчитися відставкою уряду
11:59
Протести "чорнобильців" можуть закінчитися відставкою уряду
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Слідом за бурхливою протестною осінню на Україну, здається, чекає така ж зима. На цьому тижні очікуються нові акції "чорнобильців" біля Кабміну та парламенту, триває голодування в Донецьку, пише газета "Сегодня".

На тлі пасивності головних опозиційних сил створюється відчуття, що центр протесту проти влади переміщується в неорганізовані маси. Але чи справді вони неорганізовані?

На чолі частини акцій регулярно з'являються лідери нових політпроектів - Олег Ляшко, Наталія Королевська, намагається працювати з ними "Фронт Змін", дуже активно працює "Батьківщина".

За поширеною думкою, саме "бютівці" зараз активно "підгортають" пільговиків, щоб розігріти градус невдоволення в суспільстві. Самі тимошенківці в коментарях обережні. "Опозиція завжди намагається підтримати подібні акції", - каже прем'єр тіньового Кабміну, нардеп-"бютівець" Сергій Соболєв.

На його думку, підґрунтя акцій - соціально-економічна: "У мене була можливість поспілкуватися з цими людьми, це справді знедолені люди, а не маріонетки в чиїхось руках. Коли влада раптом виявилася нездатна виплачувати те, що виплачувалося завжди, така реакція не дивна. Я впевнений, що це стихійний протест, який намагаються використовувати в різних цілях".

"Людей повинен хтось зібрати в певному місці в певний час, організувати приїзд до Києва і харчування. Так що це, безумовно, не стихія, а сплановані акції, спрямовані на дестабілізацію ситуації в країні, - парирує перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов. - Зрозуміло, що участь в акціях Ляшка або Королевської - це лише спроба осідлати вже кимось організований протест".

На запитання про те, хто може стояти за акцією, Чечетов, однак, не став кивати на опозицію: "Є відчуття, що за цим стоять політики - але не ті, хто "світиться" на акціях. Реальні організатори залишилися за кадром. Думаю, це ті, хто сподівався розхитати уряд, щоб зробити рокіровку на самому верху".

Аналогічно думає політолог Вадим Карасьов: "За акціями стоять ті люди у владі, які підштовхують Віктора Януковича до зміни прем'єра до кінця 2011 року. На їхню думку, це дозволить випустити пару народного невдоволення і увійти в новий рік з надіями на поліпшення економічної ситуації".

Про те ж говорять і в кулуарах, але, що цікаво, можливими організаторами акції називають різні групи впливу в Партії регіонів, об'єднання яких складно уявити. Таке різноголосся змушує припустити, що перевіреною інформацією поки що не володіє ніхто.

Також досить сумнівним видається призначення на пост прем'єр-міністра людини якоїсь групи впливу. Останнім часом Віктор Янукович не дуже жалує їхніх представників у кадрових призначеннях, а воліє розставляти на ключові посади людей, відданих особисто президенту.

Нагадаємо, що президент Центру інноваційного консалтингу КДА Дмитро Корнійчук висловив думку, що псевдоопозиційні акції Королевської і Яценюка спрямовані на іміджеву дискредитацію сплесків реальної невдоволеності населення владою. Ініціатива проведення цих заходів виходить від Адміністрації президента і Кабміну, щоб продемонструвати прямий зв'язок опозиції з протестувальниками-"чорнобильцями" і загнати українців у рамки "керованих протестів".

Як повідомлялося, в суботу активістки руху FEMEN провели акцію "Лупцюй паразитів!", під час якої піддали мітинг Яценюка "антибактеріальній атаці".

Як відомо, 3 грудня прихильники партії "Фронт Змін" зібрались у Києві на Михайлівській площі на загальнонаціональний мітинг "Україна проти Януковича".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 868 | Додав: adminA | Теги: Протести чорнобильців
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ