Ср, 2024-04-24, 13:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 28 » Проти Луценка "нашкрябали" звинувачень на 12 років відсидки
15:36
Проти Луценка "нашкрябали" звинувачень на 12 років відсидки
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прокуратура порушила справу за фактом бурхливого святкування Дня міліції при Юрію Луценку в 2009 році, коли помпезні торжества були заборонені через кризу.

Про це розповів "Обкому" депутат Геннадій Москаль. За його даними, зараз слідство встановлює, хто і які давав накази, яка роль в цьому Луценка.

За висунутими генпрокуратурою звинуваченнями екс-міністру внутрішніх справ Юрієві Луценку може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

"В розпал кризи була постанова Юлії Тимошенко про те, щоб усі свята проводити економно. (Вона, наскільки мені відомо, діє і до цього дня). Суть постанови полягала в тому, щоб при проведенні свят не шикувати", нагадує Москаль.

Нардеп каже, що перша перевірка КРУ не знайшла ніяких порушень. А друга, проведена нещодавно, нібито довела, що було використано бюджетні кошти на відзначення Дня міліції. Запрошували артистів, і стоїть питання, платили їм чи ні. "Ну, звичайно, наші артисти завжди виступають з патріотизму і любові до міліції", іронізує він.

"Наскільки я зрозумів, там є претензії з приводу оренди залу "Україна" і щось ще. Я особливо в цю тему не вникав. Але звернув увагу на те, що цей епізод буде точно поставлений у провину Луценку, оскільки цьогоріч, уперше за всю історію незалежності України, святкування відбулося в клубі МВС, в колі наближених до міністра людей. І замість Євгенія Кемеровського співав Толя Макіївський", додав Москаль.

Дві "додаткові справи" Луценка - перестрахування ГПУ, вважає Москаль

Появу справи щодо водія Сацюка і святкування Дня міліції Москаль пов'язує з тим, що справа щодо водія Луценка - дуже хистка: "З нею можна було б йти тільки до свого рідного Печерського суду, але вже в апеляції або касації могли опинитися принципові судді. Адже у слідства немає оригіналу листа Луценка про те, щоб зарахувати водієві ці 22 року стажу. І немає оригіналу резолюції пана Турчинова. Є тільки ксерокопії. Але жодний суд жодних ксерокопій до уваги не бере", відзначив нардеп.

"Справу проти Луценка про отруєння Ющенка порушено за суто формальними ознаками. Згідно з Законом про оперативно-розшукову діяльність, справу може бути заведено терміном на 6 місяців, а потім вищим керівником продовжено до 12 місяців. І лише у виняткових випадках і лише міністром її може бути продовжено ще на 6 місяців. І підпис Луценка стоїть на папері про продовження справи до 18 місяців. Тому що коли закінчується рік, а ніяких результатів немає, і людина не викрита, то ще можна продовжити на 6 місяців", зауважив він.

"Швидше за все, шофер Сацюка звернувся в Генпрокуратуру з письмовою заявою, і на підставі цієї заяви ГПУ і порушила кримінальну справу за фактом проведення незаконних оперативно-розшукових заходів. Але при чому тут Луценко? Доручення про те, стосовно кого проводити оперативно-розшукові заходи, давала ж Генеральна прокуратура!" - дивується Москаль.

Москаль: підписи Луценка - ще вилами по воді писані

Москаль не надто вірить в автентичність підписів Луценка на документах, яким вірять у Генпрокуратурі. "Даруйте, в Інтернеті підписи Луценка і Турчинова є на різних паперах і у великій кількості! І я можу узяти копії цих підписів і з тим же успіхом видати розпорядження уряду Тимошенко про початок війни України з Парагваєм! І звинуватити в цьому Турчинова!" - підкинув він ідею.

"Якби були оригінали листів, то була б організована злочинна група не у складі Луценка і водія, а в складі першого віце-прем'єра і Луценка. Але оригіналів немає! І друге: після того, як ці документи прийшли нібито з Кабміну (але все це "нібито", бо оригіналів немає), то підписував документи про облік цих грошей і вихід людини на пенсію перший заступник міністра МВС пан Клюєв. Ось це дуже тонка обставина, тому Генпрокуратура і не хотіла передавати справу до суду, побоювалися, що ми це побачимо. Хоча ми це й самі знали. І сказали: даруйте, а де оригінали документів? У нас що, судять за ксерокопіями?" - розповідає Москаль.

Нардеп продовжує: "І потім, ви ж знаєте, що функції Верховного суду все ж таки залишилися. І якщо є неоднакове застосування до одних і тих же справ наявних прецедентів... Сьогодні можна зайти в єдиний реєстр судових рішень і знайти масу справ, які Верховний суд "поламав" через те, що немає оригіналів документів. За копіями у нас не судять - точно так, як ніколи не засудять вбивцю, якщо немає трупа". "Тому була велика вірогідність того, що ми візьмемо конкретний прецедент і звернемося до Верховного суду".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1084 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ