Сб, 2024-04-20, 06:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 27 » Проти Луценка порушили нову кримінальну справу і забрали в суд. На засідання журналістів не впустили
13:24
Проти Луценка порушили нову кримінальну справу і забрали в суд. На засідання журналістів не впустили
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Генеральна прокуратура порушила стосовно екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури України, передає УНІАН.

- Луценка судять таємно
- Прокурор просить заарештувати Луценка за справу з водієм чи за "мертвих повій"
- Луценко знову заявив, що ГПУ бреше
- Депутати просять суд звільнити екс-міністра на поруки. Під судом політика підтримують соратники
- Москаль здивований, що Луценко не покинув Україну, поки міг
- У "регіонах" переконані, що справа Луценка - "звичайна кримінальщина", а не політика
- У Ющенка закликають ГПУ розповісти, яку загрозу становить Луценко
- Турчинова викликали на допит до ГПУ

Раніше Луценку було висунуто обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб) та ч.3 ст.365 КК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).

Луценка судять таємно

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка о 10-й ранку відвезли у Печерський суд Києва для обрання запобіжного заходу. У "Народній самообороні" близько 10-ї уточнили: "На Хрещатик, 42-а, везуть Луценка. Суд повністю оточений міліцією – близько 80 осіб".

27 грудня о 10.30 розпочалося судове засідання щодо екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це повідомили у прес-службі "Народної самооборони", передає "Українська правда".

Сам Луценко перебуває за ґратами. До нього приставлено п'ятеро охоронців.

На засіданні присутні два прокурори, адвокат, депутати Тарас Стецьків, Юрій Гримчак, Олесь Доній, Володимир Ар'єв та Ірина Геращенко. Журналістів у залу не пустили. Тому адвокат подав клопотання про допуск ЗМІ на засідання.

Прокурор просить заарештувати Луценка за справу з водієм чи за "мертвих повій"

Прокурор просить суд змінити екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку міру запобіжного заходу з підписки про невиїзд на арешт.

Про це повідомила народний депутат, член фракції НУ-НС Ірина Геращенко, яка разом з іншими депутатами перебуває на засіданні Печерського райсуду Києва, передає УНІАН.

За її словами, прокурор мотивує подання тим, що Луценко ухиляється від слідства, і йдеться про справу щодо заволодіння Луценком державними коштами в особливо великих розмірах, тобто про справу, яку Генпрокуратура вже завершила розслідувати стосовно екс-міністра.

Також екс-міністру закидають те, що він дав інтерв'ю УНІАН і "Дзеркалу тижня", що нібито спричиняло перешкоди слідству та паплюжило органи прокуратури.

Луценко знову заявив, що ГПУ бреше

Затриманий екс-голова МВС Юрій Луценко звинуватив Генеральну прокуратуру в брехні. Про це він сказав під час свого виступу в суді, повідомили УНІАН в "Народній самообороні".

Луценко заявив, що за час відвідин прокуратури він прочитав всі надані йому матеріали справи, які налічують два томи. "Генеральна прокуратура хоче позбавити мене права коментувати події навколо моєї справи!"- заявив Луценко.

"Я хочу заявити, що зараз розглядається не кримінальна справа, а політична", - підкреслив лідер "Народної самооборони".

Справу веде суддя Печерського суду Марина Пілаєва.

Депутати просять суд звільнити екс-міністра на поруки. Під судом політика підтримують соратники

Народні депутати України від фракції "Наша Україна - Народна самооборона", присутні на засіданні Печерського районного суду, на якому обирається запобіжний захід екс-голові МВС, лідерові "Народної самооборони" Юрієві Луценку, просять суд звільнити його на поруки.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна" з інформованих джерел, з відповідним клопотанням депутати, присутні на засіданні, звернулися до суду.

Представник прокуратури стверджує, що Луценко дуже поволі знайомився з матеріалами кримінальної справи, чим нібито демонстрував своє небажання до ознайомлення. Крім того, сторона-обвинувачувач дорікає екс-міністрові в тому, що, перебуваючи на підписці, він давав інтерв'ю ЗМІ, в яких він дозволяв собі некоректні висловлювання на адресу слідчих органів.

У свою чергу, Луценко знову наполягав на тому, що у нього не було можливості повною мірою ознайомиться з матеріалами справи, оскільки прокуратура не надала їх в належному обсязі.

У Києві під стінами Печерського суду зібралося близько 80 осіб на підтримку затриманого екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Політика прийшли підтримати представники очолюваною ним "Народної самооборони", а також громадських організацій - "Антикримінальний вибір", "Правозахисний альянс". Присутні тримають в руках плакати "Stop політичним репресіям" і "Юра, ми з тобою!". Громадський порядок під будівлею суду охороняють представники СБУ.

Москаль здивований, що Луценко не покинув Україну, поки міг

Народний депутат, член фракції НУ-НС Геннадій Москаль здивований, що екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не виїхав за кордон, оскільки була домовленість з однією з країн про надання йому політичного притулку. Про це Москаль заявив в інтерв'ю "Газете по-киевски", водночас не уточнивши назву країни.

"Чого було сидіти в Україні? Вже було все домовлено, яка країна дає йому статус політичного біженця. До виборів до парламенту пересидів би, по телемостах виступав би й повернувся. Не послухав. Прокуратура дала таку поблажку – не взяли під варту, дали знак – ти, мовляв, або рви кігті, або тебе запакуємо. Ні – залишився", - сказав він.

Москаль висловив припущення, що двома кримінальними справами проти Луценка прокуратура не обмежиться. "Тепер його триматимуть під арештом – дадуть у камері справу стосовно водія, мовляв, сиди, читай", - сказав він.

Нагадаємо, Москаль переконаний, що затримання Луценка пов'язано зі стеженням за водієм екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка. "Найімовірніше, Луценко підписував розпорядження, котрі тепер визнали незаконними, і за це зараз поплатиться. Не знаю, може, особисто водій Сацюка поскаржився на давнє стеження, але справу отруєння зараз активно піднімають і притискують усіх, хто нею займався", - сказав народний депутат.

У "регіонах" переконані, що справа Луценка - "звичайна кримінальщина", а не політика

Колишній міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко і його оточення намагаються додати політичного забарвлення його затриманню, причиною якого є "звичайна кримінальщина". Про це, коментуючи затримання Луценка, заявив народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов.

"Тим, хто зараз обіцяє організувати пікетування Генпрокуратури й інші акції на підтримку Юрія Луценка, треба було це робити раніше, коли він незаконно матеріально допомагав своєму водієві за рахунок держави, коли затягував розслідування справи Лозінського і ганьбив країну п'яними вибриками у Франкфурті", - цитує політика прес-служба Партії регіонів.

За його словами, "сьогодні втілюється у життя гасло, про яке Луценко так голосно кричав: "Закон один для всіх!". Зокрема - і для екс-голови МВС, якому в першу чергу слід було дотримуватися цього принципу".

"Луценко і його оточення намагаються додати політичного забарвлення його затриманню, причиною якого є звичайна кримінальщина. Таким чином вони намагаються уникнути покарання для екс-міністра і створити йому образ "жертви політичних репресій", - відзначив Чечетов.

"Регіонал" також відзначив, що, "якби совість Луценка була чиста, йому б не було чого боятися. Але він намагається ухилитися від покарання і відповідальності, називаючи справу "політичною".

"Якщо Луценко затримали, значить, у правоохоронних органів були підстави вважати, що він міг сховатися. Упевнений, що об'єктивне слідство і справедливий суд дадуть оцінку його діям", - підсумував Чечетов.

Як повідомлялось, 26 грудня, близько 13 години було затримано колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Затримання Юрія Луценка не було несподіванкою. Раніше екс-голові МВС та його колишньому водієві Леоніду Приступлюку були надані матеріали кримінальної справи для ознайомлення. Щоправда, Луценко заявляв, що у Генпрокуратурі йому надали лише 1-й том з 23.

5 листопада Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Луценка. Підставою для порушення кримінальної справи стали обставини кар'єри, яку зробив його особистий шофер Приступлюк у системі МВС із 2005 по 2010 рік, коли Луценко двічі був міністром. Хоча Луценко стверджує, що його шофера взяли на службу до МВС законно.

18 грудня Луценко заявив, що його намагаються "прив'язати" до справи про отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

Депутат Верховної Ради від "Народної самооборони" Олесь Доній вважає, що затримання Юрія Луценка — це початок жорстоких політичних репресій, і суспільство має стати на захист опозиції. Втім, інші політики дотримуються такої ж думки.

Президент Віктор Янукович не повторює помилок свого попередника і швидко чинить розправу над своїми опонентами. В першу чергу він взявся викорінювати головну проблему вітчизняної держсистеми - корупцію. Юрій Луценко став черговою жертвою цієї затятої боротьби.

Перші плоди всіх своїх минулих діянь почала пожинати команда екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Прикрощі з законом вже у дванадцяти її однодумців на чолі з самою Тимошенко.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 891 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ