Сб, 2024-04-20, 06:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 15 » Проти Тимошенко порушили кримінальну справу
21:17
Проти Тимошенко порушили кримінальну справу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Юлії Тимошенко. Про це розповіла сама Тимошенко, вийшовши з приміщення ГПУ. За її словами, справу порушено за нецільове використання коштів, отриманих її урядом від продажу квот парникових газів у рамках Кіотського протоколу.

"Терор проти опозиції продовжується. Тільки що у слідчого я з’ясувала, що проти мене особисто порушено кримінальну справу якраз за те, що екологічні гроші були спрямовані на пенсії, що я зробила великий злочин, що я людям виплатила пенсії, коли дійсно країна була в кризі", - сказала Тимошенко, передає "Українська правда".

У кримінальній справі проти Тимошенко Коломойський не бачить політики
- У ГПУ хочуть заарештувати міністра часів Тимошенко через гроші від "кіотських" квот і конфлікт з Vanco Prikerchenska
- В ГПУ кажуть, що Тимошенко перебуває на підписці про невиїзд

-

Вона також додала, що слідчі прокуратури хотіли обрати для неї запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд, однак не змогли цього зробити через те, що Тимошенко прийшла на допит без адвоката

.

Тому, за її словами, їй вручили повістку про повторний виклик на допит на 20 грудня.

"Без адвоката вони не мали права робити жодних слідчих дій абсолютно. Але вони щось там робили. Вони хотіли висунути звинувачення, хотіли пред’явити підписку про невиїзд. Але вони не мають права цього робити", - сказала Тимошенко.

"Мені вручили повістку, і я буду в прокуратурі в понеділок, 20 грудня, о 14.00. Я обов’язково буду з адвокатом", - додала вона.

У ГПУ хочуть заарештувати міністра часів Тимошенко через гроші від "кіотських" квот і конфлікт з Vanco Prikerchenska

У Генеральній прокуратурі мають намір ставити питання про арешт екс-міністра охорони навколишнього середовища Філіпчука. Про це сьогодні повідомив генпрокурор України Віктор Пшонка, відповідаючи на запитання журналістів.

"Дійсно, така справа є. Його справді затримано, не арештовано, а затримано. Буде розслідуватися кримінальна справа, буде поставлено питання про його арешт", - сказав Пшонка.

У свою чергу Тимошенко заявила, що Генеральна прокуратура України підозрює екс-міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука у розтраті "екологічних грошей", наданих у рамках Кіотського протоколу, а також у незаконності повернення Україні шельфу Чорного моря.

"Зараз ми з'ясовуємо всі обставини, але на цю хвилину є 2 підстави, про які вони (співробітники Генпрокуратури - ред.) кажуть стосовно Філіпчука: це те, що за рахунок екологічних грошей ми виплатили пенсії людям. Це перше що висувають. І друге - це те, що ми повернули України шельф Чорного моря ", - сказала Тимошенко журналістам у середу.

"Сьогодні намагаються помститися нашій команді за те, будучи що при владі, ми просто повертали країні все, що у неї забрали", - сказала Тимошенко. Вона також назвала претензії правоохоронців "розправою", передає "Інтерфакс-Україна".

"Вони думають, що таким чином вони зможуть знищити єдину опозицію. Наша боротьба від цього не стане слабшою. Я зовсім не боюся цих рухів, я не боюся ніякого терору", - додала вона.

Тим часом колишній перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов на брифінгу в парламенті у середу повідомив, що екс-міністра навколишнього середовища Філіпчука затримали в рамках справи, пов’язаної з розірванням угоди між урядом України та компанією Vanco у 2008 році.

"Георгія Філіпчука запросили до Генпрокуратури з питань, пов’язаних з компанією Vanco, – і він звідти не повернувся", - заявив Турчинов. За його словами, Генпрокуратура "намагається притягнути до справи Vanco роботу юристів, які захищали Україну".

Зокрема, Філіпчуку закидають порушення в процесі залучення юристів у рамках процесу розірвання угоди з Vanco Prikerchenska Ltd. За словами Турчинова, затримання Філіпчука є помстою чинної влади попередній.

"Влада мститься тим, хто повернув державі шельф Чорного моря", - заявив колишній перший віце-прем’єр. За його словами, за цим же епізодом, за яким зараз затриманий Філіпчук, у 2009 році уже намагалися відкрити кримінальну справу.

"Чинний режим посилює свої репресивні дії проти опозиції, проти своїх політичних конкурентів", - сказав Турчинов.

"Розповідаючи байки про замовні аудити, обливаючи брудом своїх політичних опонентів, влада водночас чітко і системно працює за схемою помсти, помсти людям, які захищали державні інтереси, кинули виклик мафії, яка хотіла встановити повний контроль над Україною", - сказав Турчинов.

За словами Турчинова, тема компанії Vanco Prikerchenska полягає в тому, що "на підставних осіб (дівчаток-студентів) оформили найбільш перспективну ділянку шельфу Чорного моря".

При цьому він наголосив, що причетні до цього "люди з оточення нинішнього президента Віктора Януковича".

При цьому він переконаний, що проти компанії Vanco також буде застосована схема, подібна до тієї, яка застосовувалася до компанії RosUkrEnergo, коли через рішення Стокгольмського арбітражного суду, Україну зобов'язали повернути компанії 11 млрд куб м газу.

"Схема, відпрацьована з RosUkrEnergo, зараз відпрацьовується щодо Vanco, - переконаний Турчинов.

Турчинов зазначив, що стосовно Філіпчука порушено справу про незаконність повернення державі шельфу Чорного моря. У той же час, він додав, що адвокат Філіпчука не може зрозуміти, чому його підзахисного було затримано.

"Він не ухилявся від слідства. Щойно отримав виклик, одразу ж прийшов", - зазначив Турчинов.

Як повідомлялось, 14 грудня у Києві за підозрою у зловживанні службовим становищем було затримано екс-главу Мінприроди Філіпчука.

"Генеральна прокуратура Україна 13 грудня 2010 порушила кримінальну справу стосовно колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки). За підозрою у вчиненні вказаного злочину він затриманий сьогодні у порядку, передбаченому ст.115 Кримінально-процесуального кодексу України", - сказав керівник прес-служби відомства Юрій Бойченко. За його словами, зараз триває досудове слідство.

В ГПУ кажуть, що Тимошенко перебуває на підписці про невиїзд

Екс-прем’єр Тимошенко, проти якої порушено кримінальну справу, перебуває на підписці про невиїзд. Про це повідомив керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

За його словами, під час допиту Тимошенко було обрано запобіжний захід у якості підписки про невиїзд. На питання, чи мали право брати Тимошенко на підписку про невиїзд без адвоката, Бойченко відповів:

"Це право слідчого взяти на підписку про невиїзд з місця постійного проживання без дозволу слідчого у справі".

За його словами, наразі Тимошенко проходить у справі у статусі підозрюваного у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 365 Кримінального Кодексу.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1060 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ