Чт, 2024-04-25, 12:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Вересень » 17 » Протягом останніх п'яти років спостерігається еволюція видів кібератак - СБУ
12:21
Протягом останніх п'яти років спостерігається еволюція видів кібератак - СБУ
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

За останні п'ять років спостерігається еволюція видів кібератак, тепер їх спрямовано на системи держвлади й об'єктів критичної інфраструктури, - СБУ

Служба безпеки України продовжує розширювати співпрацю з ключовими об'єктами критичної інфраструктури у сфері кібернетичної безпеки.

Як пише Цензор.НЕТ із посиланням на прес-службу СБУ, для розвитку ефективної системи кібербезпеки держави підписано меморандум із національною енергетичною компанією "Укренерго" і приватним акціонерним товариством "Укргідроенерго".

"Документ має забезпечити обмін інформацією з СБУ щодо кібернетичних загроз із використанням платформи MISP-UA зі стратегічно важливими підприємствами енергетичної галузі України. Обмін матеріалами, зокрема технологічною інформацією про реалізовані та потенційні кіберзагрози, відбуватиметься в режимі реального часу. Така міжвідомча взаємодія сприятиме ефективному реагуванню з боку української спецслужби на кібернетичні атаки, насамперед високого ступеня складності", - зазначається в повідомленні.

Співробітники Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ на базі платформи з відкритим кодом MISP (Malware Information Sharing Platform) створили систему збору й обробки інформації щодо інцидентів кібербезпеки та обміну технічними даними про ідентифікатори компрометації інформаційних систем об’єктів критичної інфраструктури між суб’єктами сектору безпеки в режимі реального часу. Ця платформа широко використовується в усьому світі, а також відповідає міжнародним стандартам ЄС та НАТО і застосовується основними міжнародними суб’єктами у сфері кібербезпеки - FIRST, CIRCL, CiviCERT, NATO NCI Agency.

У СБУ констатують, що протягом останніх п'яти років спостерігається еволюція видів кібератак. Крім того, вони "все частіше набувають ознак кібершпигунства та кібертероризму". "Зафіксовано зростання активності спецслужб РФ щодо проведення цілеспрямованих кібератак, орієнтованих на отримання несанкціонованого доступу до інформаційних систем органів державної влади України. Здійснення акцій кібернетичного тероризму спрямовано також на порушення штатного функціонування комп'ютерних мереж і систем керування технологічними процесами об'єктів критичної інфраструктури", - повідомляють у спецслужбі.

За інформацією СБУ, використовуючи деструктивне програмне забезпечення "Black Energy", зловмисники неодноразово здійснювали кібератаки на комп’ютерні мережі об’єктів української енергетики.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 742 | Додав: adminA | Теги: СБУ, еволюція видів кібератак, п'ять років
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ