Пт, 2024-04-19, 23:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Головна » 2014 » Лютий » 16 » Пшонка обіцяє закрити 2000 справ проти Майдану упродовж місяця
22:08
Пшонка обіцяє закрити 2000 справ проти Майдану упродовж місяця
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Генпрокурор України Віктор Пшонка заявив, що з 17 лютого набирає чинності Закон про амністію "євромайданівців", передає УНН.

Генпрокурор уточнив, що буде закрито 108 справ, протягом місяця буде звільнено 268 осіб. Але закриті будуть лише тільки ті справи, які були відкриті до 2 лютого. Решта будуть і далі розслідуватися, повідомляє Главком.

"Я отримав повідомлення від Міністерства внутрішніх справ, СБУ, місцевих органів влади про фактичне виконання умов, передбачених Законом України "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання за участь у подіях, які мали місце під час проведення мирних зібрань". Таким чином, я як Генеральний прокурор повідомляю, що перешкод для введення в дію закону немає", - заявив Віктор Пшонка.

Він додав: "Таким чином, вказаний закон, який був ухвалений 29 січня та вступив в силу 2 лютого, вводиться в дію 17 лютого цього року. Вже з завтрашнього дня правоохоронні та судові органи розпочнуть процедури закриття кримінальних проваджень. Я гарантую, що через місяць всі необхідні процесуальні дії будуть закінчені".

Умовою вступу в дію цього закону було звільнення захоплених раніше адміністративних будівель, у тому числі приміщень обласних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, київської міськадміністрації, а також розблокування вулиці Грушевського в Києві.

Ці умови, повідомляє прес-служба Генпрокуратури, були виконані до вечора неділі, 16 лютого.

У свою чергу пресс-служба Генпрокуратури опублікувала відповідне повідомлення, поява якого на сайті ГПУ було обов'язковою умовою для набуття чинності "закону про амністію".

"Згідно ст.10 закону від 29 січня "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань" повідомляю: згідно інформаціями МВС, СБУ та місцевих органів влади учасниками масових акцій протесту фактично здійснена сукупність дій, передбачених ст.9 цього закону", - йдеться в повідомленні ГПУ.

"У зв'язку з публікацією цього повідомлення зазначений закон набуває чинності з 17 лютого 2014 року і передбачає звільнення від кримінальної відповідальності і покарання осіб, які скоїли в період 27 грудня 2013 року по 2 лютого 2014 року злочинів, передбачених ст.1 цього закону, закриття відповідних кримінальних проваджень, а також звільнення від адміністративної відповідальності осіб, до яких застосовано адміністративний арешт", - заявили в ГПУ.

Нагадаємо, 1 лютого було опубліковано закон про амністію учасників масових виступів після 21 листопада 2013 року, згідно з яким протестувальникам на звільнення зайнятих об'єктів дається 15 днів в обмін на звільнення всіх затриманих. Так, станом на 30 січня за даними ГПУ, було затримано 234 особи, заарештовано - 140.

"Закон про амністію" було ухвалено у Верховній Раді 29 січня. Опозиція наполягала на звільненні учасників акцій без будь-яких умов і згодом назвала закон авторства "регіонала" Юрія Мірошниченка" законом про заручників".

Як відомо, вранці 16 лютого активісти Євромайдана звільнили будівлю КМДА: акт про передачу будівлі мерії Києва підписали комендант КМДА Руслан Андрійко і посол Швейцарської конфедерації Крістіан Шоненберг.

17 лютого закінчувався термін обміну 266 активістів Майдану на 39 зайнятих протестуючими об'єктів.

Перед цим нардеп від Батьківщини Арсен Аваков заявив, що станом на ранок 16 лютого всі формальні умови "закону про амністію" Євромайданом виконано.

Глава КМДА Володимир Макеєнко направив генеральному прокурору Віктору Пшонці та міністру внутрішніх справ Віталію Захарченко сповіщення про розблокування КМДА. У МВС підтвердили факт звільнення КМДА та будівлі ОДА у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській областях і будівлі облради в Полтаві.

Під час одинадцятого Народного віче до керівників силових структур звернулися представники опозиції з проханням виконати вимогу закону і закрити 2000 справ, ініційованих проти учасників Євромайдана в період з 21 листопада 2013 року.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 919 | Додав: admin | Теги: Майдану, Пшонка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ