Пт, 2024-04-26, 14:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 24 » Психологічна війна між Іраном та Заходом: нові санкції та погрози
14:15
Психологічна війна між Іраном та Заходом: нові санкції та погрози
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Іран звинуватив Європу, яка відмовилася напередодні від імпорту іранської нафти, в розв'язуванні "психологічної війни" і знову пригрозив перекрити Ормузьку протоку, через яку проходить значна частина нафти з країн Перської затоки.

"Санкції Євросоюзу проти іранської нафти - це психологічна війна. Накладення економічних санкцій нелогічне і несправедливе, але це не перешкодить нашій країні скористатися своїми правами", - заявив представник Міністерства закордонних справ Рамін Мехманпараст.
Крім того, заступник голови парламентського комітету у закордонних справах і національної безпеки Ірану Мохаммад Коссарі заявив, що "якщо в постачаннях іранської нафти відбудуться перебої, Ормузьку протоку буде напевно закрито".
"Якщо Америка стане шукати пригод після закриття Ормузької протоки, Іран в найкоротші терміни зробить цей світ небезпечним для американців", - додав він, маючи на увазі обіцянку США не допустити перекриття протоки, передає ИТАР-ТАСС.
Як повідомлялося, уряди Євросоюзу в понеділок, 23 січня, заборонили укладати контракти на імпорт і перевезення іранської нафти і нафтопродуктів, а також торгівлю золотом та іншими дорогоцінними металами з центробанком та іншими держустановами Ірану.
Євросоюз дозволив своїм учасникам купувати іранську нафту за чинними контрактами до 1 липня, проте один з високопоставлених іранських чиновників запропонував припинити постачати Європу негайно, щоб у країн ЄС не було часу на пошук альтернативних постачальників.
"Найкраще припинити експорт до того, як закінчаться ці шість місяців, і до початку дії ембарго", - заявив учасник впливової в Ірані Асамблеї експертів, колишній міністр розвідки Алі Фаллахіан.
Міністерство нафтової промисловості Ірану, в свою чергу, заявило, що передбачило ембарго і "підготувало заходи проти можливих проблем".
Як зазначає Reuters, від санкцій ЄС виграють країни Азії: Китай - найбільший споживач іранської нафти - чинить опір тиску США, щоб змусити його скоротити імпорт з Ірану, а Індія заявила, що планує в повній мірі скористатися очікуваним зниженням цін на іранську нафту внаслідок санкцій.
Нагадаємо, МЗС РФ висловило після введення нових санкцій "жаль і тривогу". "Очевидно, що в даному випадку мають місце відвертий тиск і диктат, прагнення "покарати" Іран через незговірливу поведінку. Це глибоко помилкова лінія, про що ми не раз говорили європейським партнерам. Під тиском такого роду Іран не піде на жодні поступки, на жодні коригування своєї політики", - заявили в російському зовнішньополітичному відомстві.
Саудівська Аравія замінить Іран у постачанні нафти
Саудівська Аравія розглядає можливість замінити Іран у постачанні нафти для Іспанії, заявив у Брюсселі міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Гарсіа-Маргальйо.
Після введення Євросоюзом ембарго на імпорт іранської нафти Іспанія може відчути її дефіцит, адже вона разом з Грецією та Італією перебуває в трійці країн ЄС, в які постачалося найбільше іранського "чорного золота", передає "Інтерфакс-Україна".
Як заявив глава МЗС Іспанії, Саудівська Аравія є не менш за будь-кого зацікавленою у тому, щоб "Іран не продовжував свою ядерну програму".
"Вони мені особисто гарантували замінити іранську нафту за тією ж ціною", - зазначив міністр.
ЄС і США далі посилюють санкції проти Ірану
ЄС вслід за США запровадив санкції стосовно іранського банку "Теджарат".
"Теджарат" - третій за величиною державний банк Ісламської республіки. Він має відділення у Великобританії, Німеччині і Франції.
У рамках санкцій активи банку в цих країнах заморожено.
За даними ЄС, в 2011 році через цей банк пройшли мільйони доларів США, які були витрачені на виготовлення хімічного концентрату природного урану.
Крім того, санкції ЄС торкнулися і іранського центробанку.
Всього під дію санкцій потрапили 11 іранських банків і організацій, що мають філії в країнах ЄС.
Крім того, Вашингтон має намір і далі посилювати санкцій проти Ірану, заявив у понеділок президент США Барак Обама.
"Сполучені Штати продовжать запроваджувати нові санкції до Ірану, щоб посилити тиск на нього", - йдеться в заяві президента.
Він також зазначив, що оголошені Євросоюзом в понеділок санкції стосовно Ірану свідчать про рішучість міжнародного співтовариства "відповісти на серйозну ядерну загрозу, яку становить іранська ядерна програма".
Глава МВС Ірану: нові санкції проти Тегерана приведуть до негативних наслідків для Заходуа
Санкції Євросоюзу проти іранської нафти матимуть негативні наслідки не для Тегерана, а для західних економік, вважає глава МВС Ірану Мостафа Мохаммад Наджар.
"З цими ініціативами вони створюють додаткові труднощі для західної економіки", - сказав іранський міністр журналістам в Москві у вівторок після переговорів з главою ФСКН Віктором Івановим.
"Санкції підвищують ціну на нафту", - пояснив міністр.
"Те, що є ініціативою Америки і західних країн, це несвоєчасно для їх інтересів. Це збиток їх інтересам. Ми бачимо, що на заході вже економічна криза, зниження курсу євро і інші економічні труднощі", - відмітив він.
"Ми не надаємо значення цьому питанню. Вони (західні країни) розкручують цю пропаганду. Наша країна на це не звертає уваги. Вони ведуть санкції проти нас більше 30 років, так що ми з цією літературою знайомі", - сказав глава МВС Ірану.
За його словами, "такі ходи з боку західних країн є застарілими". "Попередні санкції проти Ірану допомогли нам винайти те, що нам потрібне, і те, що ми раніше завозили", - заявив міністр.
"Почуття натиску в країні через ці санкції у нас немає", - підкреслив він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 929 | Додав: admin | Теги: психологічна війна, ЗАХІД, Іран
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ