Пт, 2024-04-19, 12:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 26 » Пухлину у дитини медики видалили за п'ять місяців до її народження
10:49
Пухлину у дитини медики видалили за п'ять місяців до її народження
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Лікарям із Jackson Memorial Hospital у Флориді вперше у світі вдалося методом оперативної фетоскопії успішно видалити пухлину, розташовану у ротовій порожнині плода, за п'ять місяців до його появи на світ. Звіт про операцію опублікований у липневому номері American Journal of Obstetrics & Gynecology.

Як розповіла на прес-конференції, присвяченій цій події, мати дитини, Теммі Гонзалес, під час погляду на екран монітора під час процедури УЗД на терміні 17 тижнів їй здалося, що з рота плода випливає величезний міхур, повідомляє Medical News Today. Додаткові дослідження, включаючи магнітно-резонансну томографію, дозволили медикам поставити дитині діагноз "носоглоткова тератома", пишуть МедНовости.

Локалізація такого виду пухлин в оральної області зустрічається дуже рідко, лише у 9 відсотках випадків, а виявлення тератоми у пренатальному періоді має вкрай несприятливий прогноз. Розростання пухлини тягне за собою аномалії розвитку структур обличчя плода, багатоводдя, порушення постачання плода киснем та інші ускладнення вагітності, яка, зазвичай, закінчується кесаревим розтином. Як правило, дитина гине відразу після народження або після появи на світ вона потребує багатьох операцій.

Однак команда лікарів під керівництвом доктора Рубена Кінтеро, використавши метод фетоскопії, провела операцію, яка дозволила уникнути всіх цих несприятливих наслідків. Під час процедури, яка тривала близько години і проходила під місцевою анестезією, через черевну стінку у порожнину матки був введений фетоскоп, додатково обладнаний лазером, за допомогою якого і була видалена пухлина.

Через п'ять місяців після операції, на терміні 38 із половиною тижнів, Теммі Гонзалес внаслідок природних пологів привела на світ здорову дівчинку вагою 3700 грамів. Пологи пройшли без ускладнень. Проведена у віці одного місяця МРТ не виявила ознак рецидиву розвитку пухлини на обличчі або у мозку дитини.

Процедура фетоскопії, як правило, використовується для пренатальної діагностики у випадку підозри порушення розвитку плоду - взяття біопсії, а також крові та амніотичної рідини на аналіз. Оперативна фетоскопія поки що застосовується вкрай рідко.

Тератоми - пухлини, які виникають внаслідок порушення ембріонального розвитку тканин. Зазвичай тератоми складаються із різних тканинних елементів та органоподібних утворень.

На початку цього року міжнародна бригада лікарів успішно провела у В'єтнамі вельми незвичайну операцію: з тіла місцевого жителя видалили пухлину діаметром близько 1,2 метра і вагою майже 90 кілограмів. Доброякісне утворення таких розмірів буквально знерухомило 31-річного Нгуен Дуй Хая, жителя міста Далат.

Зазначимо, що нещодавно американські і європейські біологи виявили білок, який робить ракові клітини невразливими для імунної реакції організму, і знайшли спосіб блокувати його, що призвело до знищення людських ракових пухлин в організмі миші.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: пухлину у дитини, медики, до її народження
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ