Пт, 2024-04-19, 02:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 13 » Пулітцерівську премію вперше отримало інтернет-видання
08:54
Пулітцерівську премію вперше отримало інтернет-видання
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/


Лауреатом найпрестижнішої номінації авторитетної в журналістиці Пулітцерівської премії - "За служіння суспільству" - стала регіональна газета Bristol Herald Courier, повідомляє РИА "Новости".
Невелике видання з тиражем ненабагато більшим за 30 тисяч екземплярів представило серію робіт про зловживання з митом на газ, в результаті якого були внесені зміни у місцеве законодавство. Журналістові, що підняв тему, - Деніелу Джілберту - 23 роки, і це тільки початок його творчої кар'єри.

Лауреатом Пулітцерівськой премії вперше стало Інтернет-видання - ProPublica отримав головну премію в престижній номінації "розслідування" у співпраці з New York Times Magazine. Другим лауреатом у цій номінації стала газета Philadelphia Daily News.

Премію за кращу карикатуру отримало зображення президента США Барака Обами пера художника Марка Ф'єра. Темою карикатури стала політика, яка проводиться Білим домом щодо лідера Афганістану Хаміда Карзая.

На малюнку Карзай тримає декілька ящиків для бюлетенів, пропонуючи усміхненому президентові США з акцентованими вухами проголосувати "за" відразу кілька разів.

Церемонія оголошення лауреатів цієї престижній премії завжди розглядається як ревне змагання між найбільшими газетами, зокрема, New York Times і Washington Post. У нинішньому році перемогла Washington Post, отримавши вищі нагороди у чотирьох номінаціях - "міжнародне життя", "нарис", "коментар" і "критика".

Щоденна газета New York Times у нинішньому році взяла тільки дві нагороди - "освітлення внутрішніх проблем" і "роз'яснювальна журналістика". У 2009-му неофіційне змагання виграла саме New York Times з перемогою у п'яти номінаціях.

Лауреати Пулітцерівської премії за 2010 рік були відібрані із понад тисячі поданих журналістських робіт в 14 номінаціях. Урочиста церемонія нагородження відбудеться 24 травня.

Довідка

Пулітцерівська премія - одна з найпрестижніших нагород США в сфері журналістики, літератури і музики. Премія установлена на гроші, заповідані спеціальному фонду газетним магнатом Джозефом Пулітцером, - одним з батьків "жовтої преси".

Премія вручається щорічно (з 1917 року) в перший понеділок травня опікунами Колумбійського університету. Формальне оголошення про присудження премії за традицією робить президент Колумбійського університету в квітні кожного року. Грошова премія порівняно невелика - 10 тис доларів, проте престиж нагороди украй високий.

На даний час премія вручається по 21 номінації. 14 з них пов'язані з журналістикою: "висвітлення місцевих новин", "висвітлення міжнародних новин", "редакційний коментар", "художня критика", "журналістське розслідування", "карикатура" та інші. Престижну нагороду отримують не лише представники великих газет на кшталт The New York Times або The Washington Post, але і журналісти маловідомих місцевих видань. Також журі щорічно вручає золоту медаль за "Служіння суспільству".

Літературна премія вручається по шести номінаціях: "художня література", "документалістика", "драматургія", "поезія", "історична література", "біографія". Лауреатами літературної премії Пулітцера в різні роки ставали Ернест Хемінгуей, Лі Харпер, Теннессі Уїльямс, Артур Міллер ("Смерть комівояжера").

У здобутті премії щороку бере участь більше 2 тис претендентів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1100 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ