Сб, 2024-04-27, 03:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 20 » Путін залякує Україну і створює проблеми для демократії
21:52
Путін залякує Україну і створює проблеми для демократії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Freedom House звинувачує прем'єра Росії Володимира Путіна у створенні проблем для демократії в сусідніх країнах колишнього СРСР, у тому числі в Україні. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті міжнародної неурядової організації, передають "Українські новини".

До відповідного висновку Freedom House прийшла у своєму звіті "Обіцянки та відновлення: пострадянський простір 20 років потому".

"Путін був також наполегливий у розпалюванні націоналізму і створенні проблем для сусідніх демократій, у різний час використовуючи тактику залякування щодо Польщі, країн Балтії та України", - сказано в повідомленні.

На думку організації, це пов'язано з тим, що прихід до влади Путіна збігся зі значним збільшенням світових цін на енергоносії, яке він активно використовував як енергетичну зброю.

"Він показав високу майстерність в області інтеграції своєї економічної та енергетичної політики в міжнародні відносини, агресивно наступаючи на інших потенційних постачальників енергії в Європі, а потім, розмахуючи енергетичною зброєю, змушував замовкнути європейську критику на адресу його все більш репресивного режиму", - сказано в повідомленні.

Також наголошується, що у разі якщо Путін переможе на президентських виборах в Росії в 2012 році, у демократії в регіоні з'являться нові проблеми, які виходять з його політики.

При цьому в повідомленні нагадується, що, відповідно до щорічного звіту "Свобода у світі", в 2010 році Україна опустилася в рейтингу країн з вільних до частково вільних.

Зазначимо, що скидання арабськими революціями тривалих авторитарних режимів у Тунісі, Єгипті, що отримало назву "арабської весни", змусило говорити про ймовірність подібних подій в країнах колишнього СРСР, зазначається у новому звіті неурядової організації Freedom House. Більшість країн пострадянського простору мають ознаки "вразливості до непередбачуваних криз на кшталт тих, що відбуваються на Близькому Сході і в Північній Африці".

Крім того, у Freedom House неодноразово наголошували, що після першого року правління президента Януковича в Україні спостерігаються утиски демократії та погіршення ситуації з дотриманням прав людини.

Також 27 квітня Freedom House опублікував звіт про стан демократії та дотримання прав людини в Україні, в якому зазначив, що за перший рік президентства Януковича Україна стала менш демократичною і продовжує рухатися до авторитаризму.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 939 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ