Пт, 2024-03-29, 01:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 30 » Путін запропонував об'єднати "Газпром" і "Нафтогаз"
17:41
Путін запропонував об'єднати "Газпром" і "Нафтогаз"
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Прем'єр-міністр РФ Путін запропонував об'єднати "Газпром" і НАК "Нафтогаз України", створивши таку ж інтеграцію, як в атомній галузі. "Ми говорили про інтеграцію в атомній галузі. Теж саме можна зробити і в газовій галзуі. Пропоную об'єднати "Газпром" і НАК", - заявив Путін за підсумками російсько-українських переговорів, передає "Інтерфакс-Україна".
Представниками української делегації ця заява Путіна була сприйнята як жарт.

Як повідомили в прес-службі українського прем'єра, в ході засідання комісії це питання не розглядалося.

У той самий час голова правління російського газового концерну Олексій Міллер заявив, що ВАТ "Газпром", НАК "Нафтогаз України", а також міністерства енергетики Росії і України після травневих свят обговорять питання об'єднання "Газпрому" і НАК "Нафтогаз України".

"Міністри енергетики Росії і України Сергій Шматко, Юрій Бойко, глава "Нафтогазу" Євгеній Бакулін і я зустрінемося одразу після травневих свят в Москві, щоб обговорити це", - сказав глава "Газпрому".

"У самий найближчий час обговоримо це питання", - сказав він. "Ми обговорюватимемо можливий розмін активами, а по суті мова йде про об'єднання компаній", - додав Міллер.

Міллер підкреслив, що у "Газпрому" є великий досвід в розміні активами з німецькими і італійськими партнерами. Він зазначив, що у України є значні активи у видобуванні, транспортуванні і підземному зберіганні газу. "У "Газпрому" теж є дуже значні активи", - додав глава російської компанії.

Він підкреслив, що Україна "отримає доступ до наших запасів". "У нас величезні запаси. Газу в XXI столітті вистачить на всіх", - відмітив він.

При цьому глава "Газпрому" додав, що Росія зі свого боку інвестуватиме як у видобування, так і в газотранспортну систему України.

"Ми, звичайно, будемо зацікавлені в тому, щоб інвестувати в газотранспортну систему України. Ми об'єднуємося і тому зацікавлені інвестувати і в об'єкти видобування, і в об'єкти газотранспортної системи", - сказав Міллер.

Як повідомлялося, російський "Атоменергомаш" і український "Турбоатом" можуть створити спільне підприємство в атомній галузі на паритетній основі, повідомив сьогодні, 30 квітня, глава "Росатому" Сергій Кірієнко. "Одна з можливих версій - це спільне підприємство, цілком можливо, на паритеті", - заявив він. Так він відповів на питання про те, в якому вигляді може бути співпраця між Росією і Україною в атомній галузі.

Кажучи про можливе спільне підприємство, Кірієнко додав, що "конфігурація може бути набагато ширшою". "Є ще п'ять-шість українських підприємств, які дуже серйозно задіяні вже сьогодні. А якщо буде спільна програма, то серйозніше будуть задіяні і в спорудженні атомних станцій в Україні і в Росії", - сказав глава "Росатому".

Слід зазначити, що під час візиту президента Росії Медведєва в Україну буде підписано понад 10 українсько-російських угод. Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко. На питання, чи будуть у наступні два-три тижні ще якісь доленосні рішення у відносинах між Україною і Росією, він відповів: "Чекайте 17 травня (візиту Медведєва до Києва). Насправді, ми готуємо понад десяток угод. Вони різного масштабу, але більшість з них дозволяє зрушити ті проекти, які досить довго вже розроблялися, але гальмувалися з суто політичних причин".

Про те, що підписані угоди з Росією скоро посипляться як з рогу достатку, не приховують і у правлячій Партії регіонів. Зокрема, "регіонал" Вадим Колесніченко переконаний, що угода про ЧФ РФ - це тільки перший крок до зміцнення міждержавних відносин.

"Ми повинні розуміти, що це (оренда військової бази) - тільки одна частина наших можливих угод. Це і питання Єдиного економічного простору, це питання Митного союзу... Ми пропонуємо, щоб Російська Федерація і представники їхнього Митного союзу ввійшли теж до СОТ і тоді всередині СОТ ми все-таки створимо свою структуру. Це зрозуміло і очевидно, і нам це вигідно", - прокоментував заяву президента про неможливість долучення України до Митного союзу з Росією Колесніченко.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1433 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ