Пт, 2024-03-29, 11:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 28 » Путінське перезавантаження зачепило і "великого лялькаря"
13:52
Путінське перезавантаження зачепило і "великого лялькаря"
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Путін не відходить від жорстких позицій, незважаючи на протестний рух, але, здається, нервує, і кадрові перестановки в Кремлі тривають, пишуть ЗМІ. Владислава Суркова, який зблизився останнім часом з Медведєвим, призначено віце-прем'єром з модернізації. На думку Олексія Кудріна, переміщення цієї фігури - "серйозна спроба оновлення", але не всі експерти такі оптимістичні.

Перестановки в російської влади, про які було оголошено вчора, - не так реакція на протестні виступи, як реалізація політичного плану тандему на 2012 рік, вважає французька Libération. Заступника глави президентської адміністрації і "сірого кардинала" Кремля, що вважається ідеологом режиму і інженером вертикалі влади і відповідальний за парламентські вибори, Владислава Суркова призначено віце-прем'єром з модернізації, а на його місце з Білого дому в Кремль переїхав нинішній глава апарату уряду В'ячеслав Володін - неофіційний глава путінської виборчої кампанії.

Експерти згодні в тому, що нові призначення не пов'язані з посиленням протестного руху, підкреслює автор статті Вероніка Дорман. Перестановки відбулися б у будь-якому разі, тому що вони - частина інерційного розвитку нинішньої системи. Ба більше, вони не віщують "ослаблення гайок". В'ячеслав Володін - прихильник жорсткої лінії, і він навряд чи буде прагнути до діалогу з опозицією, йдеться в статті.

Путін не відходить від своїх жорстких позицій, але кадрові перестановки в Кремлі тривають, зазначає кореспондент The Wall Street Journal. "Здається, він нервує. ​​Триває перезавантаження путінської політичної системи", - сказав політолог-"єдинорос" Сергій Марков. Втім, чиновники і аналітики вважають: поки що неясно, чи стануть справжніми політичні реформи, обіцяні Медведєвим.

Тим часом демонстранти не тільки висловлюють невдоволення передбачуваними підтасовуваннями на виборах, а й вимагають відставки Путіна. "Ми вступили в зону високої турбулентності", - зауважив якийсь високопоставлений представник "ЄР".

"У вівторок політична напруженість повалила високопоставлену жертву", - так коментує газета відставку Суркова. "Це кінець цілої ери", - зауважила соціолог Ольга Криштановська. Сурков став легендою завдяки вмінню здійснювати політичні маніпуляції, нагадує автор статті. Сам Сурков сказав в інтерв'ю "Інтерфаксу", що вже деякий час тому просив про нове призначення.

"Таке враження, що видалення Суркова було задумано як символ прагнення Кремля до відкритої політичної системи. Але, за словами інсайдерів, це трактування спростовується тим фактом, що наступником Суркова став функціонер "Єдиної Росії" В'ячеслав Володін", - пише кореспондент, пояснюючи, що Володін і новоспечений глава адміністрації президента Сергій Іванов славляться як "твердолобі".

Зі свого боку, лідери опозиції заявили, що кадрові перестановки в еліті - суто технічні зміни, і поклялися не послаблювати тиску на Кремль. Вони планують кампанію "Ні - голосу за Путіна". Їхня мета - домогтися або перенесення президентських виборів на більш пізній термін, або дострокових виборів згодом.

"Великий лялькар", 47-річний Владислав Сурков, заступник глави президентської адміністрації, найвпливовіший ідеолог Кремля, залишає Кремль, повідомляє La Stampa. Що це? Вислання чи стратегічне переміщення з Кремля в Білий дім напередодні обміну ролями в тандемі?

Занадто рано робити висновки, пише автор статті. Останнім часом Сурков став об'єктом для все сильнішої критики. Мільярдер Михайло Прохоров, нині кандидат у президенти, звинуватив Суркова в тому, що він "приватизував всю російську політичну систему", розповідає видання. Кілька днів тому у першому інтерв'ю від початку протестів Сурков заявив: "Система вже змінилася. Це доконаний факт. Ми вже в майбутньому. І майбутнє це неспокійне. Але не варто лякатися. Турбулентність, навіть сильна, - все ж не катастрофа, а різновид стабільності. Все буде добре". "Він любить наслідувати візантійський стиль", - зауважує автор статті.

"На думку колишнього міністра фінансів Олексія Кудріна, переміщення цієї фігури - "серйозна спроба оновлення". А політолог Станіслав Бєлковський вважає, що такий крок "дозволяє сподіватися, що деякі реформи, оголошені владою, і це не блеф". Колишній радник Путіна Андрій Ілларіонов малює більш похмурий сценарій: "Це означає, що його маніпуляції політичними процесами не мали успіху і що потрібна інша людина, з більш жорсткими методами". Саме в такому світлі проглядається призначення на його посаду В'ячеслава Володіна, ставленика Путіна, що віддає перевагу радянському стилю керівництва, так само як і Сергій Іванов, колишній співробітник КДБ, новий глава президентської адміністрації, мовиться у статті.

"Демократія в РФ збережена і успішно пройде майбутні випробування", - з властивою йому іронією заявив Сурков. І поклявся, що більше не буде займатися політикою, оскільки він "дуже одіозний для прекрасного нового світу". "Стабілізація пожирає своїх дітей", - пожартував він.

Переклад InoPressa


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 850 | Додав: adminA | Теги: Путінське перезавантаження
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ