Пт, 2024-03-29, 12:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 26 » Рада хоче перед другим туром усунути Луценка, щоб не втручався у вибори
16:54
Рада хоче перед другим туром усунути Луценка, щоб не втручався у вибори
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


У парламентській фракції Блоку Юлії Тимошенко не мають наміру підтримувати звільнення міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
А у фракції Компартії виступають за заслуховування парламентом звіту міністра.

"Звичайно не будемо підтримувати (звільнення Луценка - ред.). Це право Партії регіонів збирати сесію, ми прийдемо, але ми голосувати не будемо", - повідомив сьогодні депутат від БЮТ Сергій Міщенко. Він також відзначив, що питання про звільнення Луценка було включено до порядку сесії у зв'язку з подіями, які відбувалися на поліграфічному комбінаті "Україна", передають Українські новини.

Тим часом, депутат від фракції Комуністичної партії Олександр Голуб виступив за заслуховування парламентом звіту Юрія Луценка про діяльність міліції перед розглядом проекту постанови про його звільнення.

"Я думаю, що, знімаючи або ухвалюючи рішення по пану Луценкові, нам взагалі б бажано було почути від нього звіт, у тому плані, до якого стану сьогодні доведена міліція, який рівень злочинності, наскільки ефективно міліція з цим бореться, і вже після цього ухвалювати рішення", - заявив депутат.

Крім того, Голуб зазначив, що перед розглядом звільнення Луценка необхідно розібратися в ситуації навколо поліграфічного комбінату "Україна". "Верховна Рада повинна, на мій погляд, ретельно розглянути ситуацію навколо поліграфкомбінату "Україна" і наскільки законними були дії двох сторін, і вже після цього ухвалювати те рішення", - заявив він.

При цьому депутат підкреслив, що це його особиста думка, а остаточне рішення з цього питання фракція прийматиме на засіданні вранці 28 січня.

У той же час експерти сумніваються в достатній кількості голосів народних депутатів за звільнення Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ, передає УНІАН.

Політолог Сергій Таран відзначив, що зараз політичні сили демонструють бажання мати максимальний контроль над всіма державними інститутами, причетними до виборчого процесу. Експерт додав, що органи внутрішніх справ є одними з найважливіших серед них.

На думку Тарана, Партії регіонів не вдасться зібрати необхідну кількість голосів за звільнення Луценка. Разом з тим він додав, що навіть у разі результативного голосування "все одно Луценко залишиться виконуючим обов'язки міністра внутрішніх справ". У такому випадку, відзначив експерт, ініціативу про розгляд у ВР цього питання можна розглядати як "попередження для Луценка з боку Партії регіонів, щоб він був максимально нейтральним і незаангажованим" під час виборчого процесу.

У свою чергу експерт Олексій Голобуцький висловив думку, що таку ініціативу "регіоналів" можна розцінювати як певну "перевірку можливості створення парламентської більшості на підтримку Віктора Януковича у разі його перемоги на виборах Президента".

При цьому він додав, що на сьогодні немає необхідної кількості голосів для звільнення Луценка, а, отже, "регіоналам" доведеться шукати прихильників у цьому питанні серед депутатів з фракцій Комуністичної партії, "Наша Україна - Народна самооборона" і, можливо, Блоку Литвина.

Крім іншого, коментуючи ініціативу фракції ПР про скликання позачергової сесії парламенту 28 січня, заступник голови Ради, бютівець Микола Томенко відзначив, що фракція БЮТ готова розглядати зміни до закону про вибори президента, але не тільки ті, які пропонує фракція Партії регіонів, а й ті, які пропонує БЮТ.

Томенко нагадав, що одним з питань порядку денного фракція Партії регіонів пропонує розглянути зміни до закону про вибори, зокрема, про вилучення пункту, що стосується повноважності комісії тільки за наявності двох третин складу і доповнення про заборону змін складу комісій пізніше, ніж за два дні до повторного голосування.

"Ми готові розглянути дискусійні статті, які можуть призвести до фальсифікацій закону про вибори, але не тільки ті статті, на яких наполягає фракція Партії регіонів, але і наші зауваження", - сказав віце-спікер. Зокрема, за його словами, це стосується положень про голосування вдома, і внесення змін у списки виборців безпосередньо в день голосування.

Також Томенко нагадав, що раніше представники фракції Партії регіонів заявляли, що лише "в Гондурасі і в племені тумбу-юмбу, можуть вноситися зміни до закону про вибори між першим і другим туром". "Нам приємно, що Партія регіонів визнала свою помилку і визнала, що для забезпечення проведення демократичних виборів можливе внесення змін між першим і другим туром", - сказав він.

У той же час, Томенко зауважив, що до цього фракцією Партії регіонів робилося все, щоб заблокувати розгляд будь яких змін до закону, і наводилися різні аргументи, навіть такі, що "принижують суверенність Гондурасу".

Комуніст Олександр Голуб сьогодні зазначив, що його фракція виступає проти внесення змін до закону про вибори президента перед другим туром виборів. "Ми проти того, щоб змінювати закон між першим і другим туром. Оскільки це дасть можливість будь-якій зі сторін його (результат виборів - ред.) потім оскаржувати", - сказав він.

Голуб підкреслив, що останні події навколо поліграфічного комбінату "Україна" показують, що ситуація напередодні виборів загострюється, і будь-які законодавчі неузгодженості можуть призвести до того, що результати виборів не будуть визнані кандидатом, що програв. Він вважає, що завдання парламентаріїв - не допустити цього.

У четвер, 28 січня, розпочнеться позачергова сесія Верховної Ради України шостого скликання, проведення якої ініціювала фракція Партії регіонів. Відповідно до розпорядження спікера про скликання позачергової сесії, до розгляду за пропозиціями 164 народних депутатів від ПР включено два питання: законопроект, яким пропонується звільнити Юрія Луценка з посади міністра, і законопроект, який передбачає внесення змін до закону про вибори президента в частині організації роботи виборчих комісій.

25 січня перший заступник голови Ради Олександр Лавринович запропонував парламенту звільнити Луценка з посади міністра. У пояснювальній записці проекту постанови зазначається, що необхідність розгляду парламентом звільнення Луценка викликана систематичним порушенням ним чинного законодавства про вибори, неодноразовими спробами втрутитися у виборчий процес під час виборів президента.

Коментуючи заяви представників ПР про наміри скликати позачергову сесію Ради, перший віце-прем'єр Олександр Турчинов заявив: "Дуже нервують наші опоненти. І ця істерія - спроба захопити поліграфкомбінат "Україна", спроба знову зараз скликати позачергові сесії - я думаю, що це є свідченням їхньої, по-перше, невпевненої позиції, а по-друге, - настрою на програш у виборчій кампанії".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1214 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ