Чт, 2024-04-25, 20:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 15 » Рада не підтримала "звільнення" Тимошенко, але шанси ще є
15:48
Рада не підтримала "звільнення" Тимошенко, але шанси ще є
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада не підтримала поправку до президентського законопроекту про гуманізацію відповідальності за злочини у сфері господарської та службової діяльності, яка дозволяла б звільнити з ув'язнення екс-прем'єра Юлію Тимошенко, засуджену 11 жовтня Печерським райсудом Києва, передає "Інтерфакс-Україна".

Парламентська більшість не підтримала поправку голови комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктора Швеця (фракція "БЮТ-Батьківщина") про вилучення з Кримінального кодексу України ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) у чинній редакції і заміни її на нову редакцію.

- Янукович повернувся на Банкову. У НУ-НС кажуть, що не туман не дав йому вилетіти в Польщу
- "Реформи заради майбутнього" ​​не готові підтримати гуманізацію статті Тимошенко
- Кравчук сумнівається, що всі опозиціонери проголосують за декриміналізацію "статті Тимошенко"

"За" проголосувало 147 депутатів з необхідних 226. Зокрема, за ухвалення поправки депутата від БЮТ Віктора Швеця проголосували 97 із 103 "бютівців", 45 з 66 депутатів НУ-НС, четверо позафракційних і один депутат від фракції "Реформи заради майбутнього".

При цьому фракції Партії регіонів, Компартії і Блоку Литвина у повному складі відмовилися голосувати за цю поправку. Парламент продовжив розглядати поправки до документу. Всього їх подано 222. Серед них є й інші поправки, що передбачають вилучення ст.365.

Пізніше регіонали та інші представники більшості не підтримали ще одну поправку Віктора Швеця, яка пропонує вилучити 365 статтю з переліку статей, за якими йде кримінальна відповідальність.

"Розмови президента про те, що ми йдемо кудись в Європу, зараз на них ставиться великий хрест", - прокоментував голосування "бютівець" Олександр Чорноволенко.

"Ви боїтеся. Ви тримаєте Юлю у в'язниці, тому що ви боїтеся. Немає сенсу розглядати закон далі, тому що - це легалізація вашого злодійства", - заявила у свою чергу депутат Наталя Королевська.

Після голосування опозиційні депутати кричали "ганьба". Після цього БЮТ заблокував трибуну з вимогою зробити перерву та дати можливість виступити з заявою. При голосуванні практично всі поправки "провалювали".

Раніше лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляв, що "регіонали" не мають наміру підтримувати декриміналізацію статті 365 КК України, за якою засуджено екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. А екс-президент Леонід Кравчук висловив сумнів у готовності опозиції проголосувати за звільнення Тимошенко.

Зазначимо, що профільний комітет рекомендував внести в законопроект щодо декриміналізації економічних злочинів статтю 365, за якою засудили екс-прем'єра Тимошенко. Раніше Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський законопроект про декриміналізацію окремих статей Кримінального кодексу, однак згодом з'ясувалося, що він мало чим може допомогти Тимошенко.

Тимошенко засуджено до 7 років позбавлення волі за ст.365 Кримінального кодексу - за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 році.

БЮТ пішов з сесійної зали в знак протесту проти "антинародних вказівок"

Депутати з БЮТ залишили залу Верховної Ради на знак протесту проти того, що парламент не підтримав декриміналізацію статей, за якими в тому числі звинувачують Тимошенко. Про це оголосив бютівець Андрій Кожем'якін, роблячи заяву від фракції після "провалу" відповідної поправки.

"Результати голосування продемонстрували, що Партія регіонів і її сателіти виконують роль лише обслуговуючого персоналу і створюють видимість реформування кримінального законодавства", - заявив Кожем'якін.

"Голосування не залишило жодних сумнівів, що влада не збирається відмовлятись від репресій", - зазначив він.

"Фізичним, моральним, політичним знищенням гордості України Юлії Тимошенко ви нічого не доб'єтесь", - наголосив він.

"На знак протесту зараз ми залишаємо залу парламенту, який повністю втратив своє призначення законодавчого органу і перетворився на інструмент легітимізації антизаконних і антинародних рішень. Ми не припиняємо боротьбу за нашого лідера, за Україну за демократію", - зачитав текст заяви депутат.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 860 | Додав: adminA | Теги: Рада не підтримала звільнення Тимош
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ