Чт, 2024-03-28, 22:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 16 » Рада не змогла відправити уряд Яценюка у відставку
20:53
Рада не змогла відправити уряд Яценюка у відставку
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада України не змогла відправити уряд під керівництвом Арсенія Яценюка у відставку.

За відповідну резолюцію про недовіру Кабінету міністрів у вівторок 16 лютого проголосували 194 народних депутатів із 226 мінімально необхідних.

"За" відставку уряду Яценюка не вистачило 32 голоси.

"Блок Петра Порошенка" за цей проект постанови дав 97 голосів з наявних 136, "Народний фронт" - 0, "Опозиційний блок" - 8 з 43, "Самопоміч" - 25 з 26, Радикальна партія Олега Ляшка -15 з 21, "Батьківщина" - 15 з 19, "Воля народу" - 6 з 20, "Відродження" не дало нічого. Також резолюцію підтримали 28 позафракційних народних депутатів.

Так, зазначимо, "Опозиційний блок" дав на голосуванні тільки 8 голосів "за" - і це стало вирішальним. Зауважимо, що перед голосуванням вони обіцялися підтримати відставку чинного уряду. Всього "Опоблок" має 43 голоси.

Згідно із законодавством, у разі несхвалення резолюції про недовіру уряду, можливість вдруге її поставити на голосування буде тільки на наступній сесії.

Перед голосуванням за цей проект постанови член депутатської групи "Воля народу" Володимир Литвин зазначив, що в разі, якщо зараз депутати не зможуть відправити уряд у відставку зараз, то наступного разу Верховна Рада зможе поставити дане питання на голосування на новій сесії не раніше вересня.

У цьому ключі він зазначив, що в разі, коли робота уряду визнана незадовільною, а на резолюцію про недовіру Кабінету міністрів не вистачило голосів, виникає певна юридична колізія.

Спікер парламенту Володимир Гройсман заявив на це, що не збирається ставити настільки важливе питання на сигнальне голосування, а депутати повинні ухвалити політичне рішення.

Як повідомлялося, до Верховної Ради внесено і зареєстровано проект постанови парламенту про недовіру Кабінету міністрів України на чолі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком. Згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті Верховної Ради України, проект постанови №4080 "Проект постанови про відповідальність Кабінету міністрів України (щодо ухвалення резолюції недовіри Кабінету міністрів України)" був зареєстрований 16 лютого. Ініціатором проекту постанови виступив лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко.

На вечірньому засіданні Верховної Ради України у вівторок 16 лютого депутати заслухали звіт Яценюка про діяльність уряду за минулий рік і за станом на 18.20 заслуховують думки керівників комітетів, які раніше розглядали наданий звіт уряду за 2015 рік.

Яценюк під час звіту уряду про роботу за рік заявив, що уряд забезпечив фінансування реформ в Збройних силах України, в рамках програми "Європейський вал" з облаштування кордону з РФ було виконано близько 20% робіт. Також він закликав парламент в 2016 році скоротити перелік об'єктів держвласності, заборонених до приватизації, залишивши в ньому тільки стратегічні компанії, а також дозволити залучати нових управлінців на чотири митниці. Крім того, Яценюк поінформував, що економіка України почала виходити з тіні завдяки зниженню податкового тиску в цілому і зниження ставки єдиного соціального внеску як основного податку на зарплати в країні, зокрема. Так, Яценюк заявив, що зростання економіки України в 4-му кварталі 2015 року склало 1,5%, проте прогнози розвитку економіки в поточному році і прогноз економічного зростання буде відкориговано з урахуванням зовнішніх і внутрішніх факторів.

Також Яценюк заявляє, що уряд прийме будь-яке рішення парламенту стосовно подальшої долі цього Кабінету міністрів та закликає Верховну Раду і президента далі рухатися шляхом реформ. Яценюк заявив, що уряд усвідомлює, що є незадоволення з боку суспільства всіма інститутами влади. "Але я закликаю, незалежно від вашого рішення, ми не маємо права зупинятися. Ми зробили фундамент нової країни… Ми приймемо будь-яке рішення цього парламенту. Незалежно від цього рішення, я прошу парламент, президента і відповідальний політичний клас рухатися далі шляхом реформ", - сказав він.

Раніше народний депутат України Мустафа Найєм (фракція "Блок Петра Порошенка") заявив, що вже зібрано 159 підписів народних депутатів на підтримку резолюції про недовіру Кабінету міністрів на чолі з Яценюком з 150 мінімально необхідних.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: Рада не змогла, уряд Яценюка, відставка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ