Пт, 2024-03-29, 09:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 3 » Рада остаточно завалила "антигрипозний мільярд", не подолавши вето
18:47
Рада остаточно завалила "антигрипозний мільярд", не подолавши вето
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада України скасувала закон, яким передбачалося надання з державного бюджету 1 млрд грн на боротьбу з епідемією грипу. Сьогодні, 3 грудня, парламент вдруге розглядав закон "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2009 рік" з пропозиціями президента.

Сьогодні депутати також не змогли подолати вето, оскільки за це проголосували 227 народних депутатів із 300, необхідних для ухвалення рішення. Таким чином, закон вважається відхиленим.

Як відомо, 26 листопада Верховна Рада не подолала вето президента України Віктора Ющенка на закон про надання 1 млрд грн на боротьбу з епідемією грипу. За подолання вето проголосував лише 231 народний депутат (при необхідних 300) із 316 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Після голосування стало відомо, що фракція БЮТ на найближчому пленарному засіданні Верховної Ради ініціюватиме ухвалення нового закону щодо надання 1 млрд грн на боротьбу з грипом. Про це повідомили у прес-службі Блоку Юлії Тимошенко з посиланням на народного депутата від БЮТ Олега Ляшка.


"Цей законопроект буде поданий на заміну того, який депутати сьогодні провалили", - повідомив він, додавши, що до вівторка, 1 грудня, Бюджетний комітет доопрацює і подасть на розгляд у сесійну залу даний законопроект.

Як повідомлялося, 3 листопада Верховна Рада надала 1 мільярд гривень на боротьбу з епідемією грипу. "За" проект у першому читанні проголосувало 229 депутатів, у цілому – 401. Гроші будуть надані Міністерству здоров'я, а не уряду. Пропозиція надати кошти уряду не була підтримана депутатами ПР і частини НУ-НС, які заявили, що Тимошенко їх пустить на виборчі цілі. Гроші мали взяти з коштів спрямованих на підготовку й проведення Євро-2012.

Пізніше президент України застосував право вето до закону про надання 1 млрд гривень на боротьбу з грипом. Про це повідомив перший заступник голови Секретаріату президента Олександр Шлапак. За його словами, Ющенко повернув закон у Верховну Раду зі своїми пропозиціями.

Шлапак підкреслив, що президент у жодному випадку не виступає проти надання цих коштів. Йдеться про його незгоду з тим, звідки повинні бути надані гроші.

Зокрема, за словами Шлапака, Ющенко вважає, що такого роду витрати не повинні покриватися за рахунок емісійних коштів Національного банку.

Президент пропонує на 1 млрд гривень збільшити дефіцит державного бюджету на 2009 рік і звернутися до банківської системи і НБУ з проханням допомогти профінансувати цей дефіцит.

Рада ухвалила в першому читанні закон про надання 200 млн грн на боротьбу з епідемією

Верховна Рада України прийняла в першому читанні проект закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік". (щодо фінансування заходів по боротьбі з епідемією грипу). За проголосували 416 із 436 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Законопроектом передбачено виділення Міністерству охорони здоров’я 100 млн грн на заходи із запобігання поширенню та лікуванню грипу A/H1N1/Каліфорнія/04/09 і гострих респіраторних захворювань. Крім того, передбачено виділення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів із запобігання поширенню та лікуванню грипу A/H1N1/Каліфорнія/04/09 і гострих респіраторних захворювань в сумі 100 млн. грн.

Джерелом покриття зазначених видатків є надходження від перевищення кошторисних доходів над кошторисними витратами Національного банку України поточного року, які частково будуть зараховуватись до загального фонду державного бюджету України. На засіданні парламенту міністр охорони здоров’я Василь Князевич зазначив, що для того, "щоб втримали і виправили ситуацію", до березня необхідно 3 млрд 852 млн грн. За його словами, передбачених 200 млн грн вистачить на придбання 1,5 млн доз вакцини від грипу для дітей та вагітних.

На засіданні парламенту представники фракції БЮТ запропонували збільшити суму на боротьбу з грипом та ГРЗ до 608 млн 216 тис грн.

Як зазначив заступник міністра фінансів України Володимир Матвійчук, НБУ готовий виділити таку суму на ці цілі. В результаті народні депутати ухвалили рішення до завтра доопрацювати даний законопроект до другого читання, врахувавши пропозиції народних депутатів, зокрема і щодо збільшення суми витрат. За дане рішення проголосував 241 із 435 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі. Фракція Партії регіонів не голосувала за дане рішення.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1306 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ