Чт, 2024-05-02, 00:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 1 » Рада провалила опозиційний закон про спрощену систему оподаткування
18:36
Рада провалила опозиційний закон про спрощену систему оподаткування
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада відмовилась ухвалити закон про спрощену систему оподаткування. За два аналогічні проекти закону проголосувало 101 і 6 депутатів. Проект пропонував скоротити види діяльності, які підпадають під спрощену систему оподаткування, але збільшити суму виручку для "спрощенців", передає "Українська правда".

Як зазначив автор законопроекту Сергій Соболєв (БЮТ), "даний законопроект регулює всі положення, які до сьогоднішнього дня не врегульовані".

Так автори пропонували, що для фізичних осіб - підприємців встановлюється ставка єдиного податку у межах 4 – 20 відсотків від мінімальної заробітної плати (при отримані виручки до 500 розмірів мінімальної заробітної плати).

Якщо обсяг виручки становить понад 500 до 1500 розмірів мінімальної заробітної плати, то ставка єдиного податку встановлюється від 20 % до 74 % мінімальної заробітної плати.

Для юридичних осіб – платників єдиного податку пропонувалося встановити такі ставки податку: 3 % (зі сплатою ПДВ) та 6% (без сплати ПДВ) від обсягу виручки.

Але депутати ініціативу не підтримали.

Як повідомлялося, згідно з Податковим кодексом, спрощену систему оподаткування для фізичних осіб-підприємців буде в цілому скасовано з 1 січня 2016 року. Згідно з цією редакцією кодексу парламент щороку, до 1 червня, переглядатиме річний обсяг виручки, який дозволяє фізособам-підприємцям працювати на спрощеній системі оподаткування, а також ставку єдиного податку.

"Глава 1 (Спрощена система оподаткування, обліку і звітності суб'єктів малого підприємництва) розділу ХІV (спеціальні податкові режими) цього Кодексу втрачає силу з 1 січня 2016 року", - йдеться в перехідних положеннях до документа.

У документі збережено річний обсяг виручки, що дозволяє використовувати спрощену систему оподаткування: до 300 тис грн - без касового апарата, а за наявності касового апарата - 600 тис грн, з чотирма найнятими робітниками і з вісьмома - для сфери ресторанного бізнесу.

Ставка податку встановлюється щорічно органами місцевого самоврядування залежно від виду господарської діяльності за календарний місяць у таких межах: для населених пунктів з населенням понад 500 тис людей - від 20 до 600 грн; з населенням від 150 тис до 500 тис - від 20 до 400 грн; для інших населених пунктів - від 20 до 200 грн.

Як відомо, 30 листопада президент України Віктор Янукович ветував Податковий кодекс, ухвалений раніше Верховною Радою. Він також зазначив, що уряд створив робочу групу з обробки Податкового кодексу і зміни до документа можуть бути направлені до парламенту вже в четвер.

У свою чергу, представники підприємців заявили, що їх не влаштовує така постановка питання, оскільки фактично мова йде про внесенні змін до вже існуючого Податкового кодексу. Щоб добитися виконання своїх вимог і не дати владі втягти їх в закулісні ігри підприємці не скасовують раніше проголошений мітинг на Майдані 2 грудня, а, навпаки, закликають усіх прийти на нього.

Нагадаємо, що безстрокова акція протесту підприємців проти Податкового кодекса на Майдані Незалежності в Києві, була розпочата 22 листопада. Тоді ж в центрі столиці було розбито наметове містечко.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 903 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ