Пт, 2024-04-26, 23:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 11 » Раді Європи Янукович пообіцяв відпустити Луценка
10:38
Раді Європи Янукович пообіцяв відпустити Луценка
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Президент Віктор Янукович особисто обіцяв генсеку Ради Європи Турбьйорну Ягланду, що рішення Євросуду в справі екс-глави МВС Юрія Луценка буде виконано. Про це він заявив, відповідаючи на запитання про те, що рішення Євросуду з прав людини про незаконність затримання Луценка не вплинуло на його долю, пише газета "Коммерсантъ-Украина" .

"Результат буде! Справа в тому, що український уряд оскаржив рішення ЄСПЛ у Великій палаті суду. Після розгляду апеляції Великою палатою всі повинні будуть додержуватися рішення суду", - заявив Ягланд.

"При цьому ЄСПЛ може наказати владі відпустити ув'язненого, і будь-який уряд в Європі зобов'язаний дотримуватися судового рішення. У іншому випадку в уряді, що не виконує рішення Страсбурзького суду, виникнуть справжні проблеми", - підкреслив він.

"Віктор Янукович заявляв, що буде поважати рішення суду", - заявив генеральний секретар Ради Європи.

Відповідаючи на репліку, що співдоповідачка ПАРЄ по Україні Марієтта де Пурбе-Лундін головною проблемою української влади назвала невиконання обіцянок, він зазначив:

"Якщо ми говоримо конкретно про зобов'язання держави перед РЄ й ЄСПЛ, то я не бачу такої тенденції".

"А у випадку, коли президент особисто запевняє, що буде твердо дотримуватися рішення суду, я не сумніваюся, що це відбудеться. Втім, це трапиться лише після винесення остаточного рішення ЄСПЛ", - сказав він.

Говорячи про справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко, що перебуває на розгляді Європейського суду з прав людини, Ягланд сказав:

"Найближчим часом, протягом декількох тижнів, буде винесене рішення суду щодо затримання Тимошенко, а також про те, чи були судові засідання проведені відповідно до європейських стандартів".

"Пізніше ЄСПЛ візьметься за вивчення справи по суті. Юристи Юлії Тимошенко наприкінці серпня вже звернулися до суду із другою скаргою. Її розглянуть пізніше, оскільки це вимагає часу. Наскільки я знаю, ці справи вже не будуть об'єднані", - пояснив він.

Як повідомлялося, ЄСПЛ визнав Україну винною в семи порушеннях прав людини у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. А також раніше Євросуд визнав арешт Луценка таким, що порушує права людини. Таке рішення було оприлюднено в Європейському суді за результатами розгляду скарги екс-міністра в Страсбурзі. Суд також зобов'язав Україну виплатити Луценку 15 тисяч євро моральної компенсації.

У Генпрокуратурі в свою чергу заявили, що Луценку буде виплачена компенсація за рішенням Євросуду з прав людини, але на волю його не випустять.

28 серпня Європейський суд з прав людини розпочав розгляд скарги екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яка звинувачує Україну за чотирма статтями Європейської конвенції про захист прав людини i засадничих свобод.

Адвокат Тимошенко Сергій Власенко переконаний, що рішення Європейського суду з прав людини може означати автоматичне звільнення екс-прем'єра.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: Раді Європи, Янукович, Луценка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ