Чт, 2024-04-25, 10:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 21 » "Регіонал" вимагає закрити ресторан "Криївка", де "Кров москаля" заїдають м'ясом "Жорік, хенде хох"
17:03
"Регіонал" вимагає закрити ресторан "Криївка", де "Кров москаля" заїдають м'ясом "Жорік, хенде хох"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 "Регіонал" Олег Царьов звернувся із запитом до керівництва України і міністра культури з вимогою закрити ресторан "Криївка" за "розпалення міжетнічної ворожнечі".

"Я зробив запит на ім'я президента України, прем'єр-міністра і Горбаля (голова Львівської облдержадміністрації), щоб вони перевірили відповідність виконання Конституції (на прикладі діяльності "Криївка")", сказав Царьов на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Крім того, сьогодні я збираюся передати депутатський запит міністрові культури і туризму Михайлові Кулиняку", - додав він.

За його словами, діяльність такого ресторану, де на вході "хлопець з німецьким автоматом" строго запитує "Москалі є?", спрямована на розпалення міжетнічної ненависті, що суперечить Конституції.

"Я вважаю, що цей ресторан має бути закритий, аж до порушення кримінальної справи... Не можна видавати ліцензії таким закладам", - висловив думку депутат.

А у меню ресторану: коктейль "Кров москаля", м'ясо "Жорік, хенде хох", "Вечеря лісового гауляйтера", овочі "Будні вермахту".

"Криївку" знають по всій Україні. А хто знає депутата Царьова?" - власник ресторану

У цю годину у ресторані 340 людей, повідомляє кореспондент Gazeta.ua. Тут на двох поверхах є лише два вільних столики.

"У мене за рік буває мільйони відвідувачів. "Криївку" знають по всій Україні. А хто знає депутата Царьова? Та у нього виборців стільки нема, скільки в мене клієнтів, - щойно заявив у коментарі власник ресторану Юрій Назарук. - Зрозуміло, чому депутат заговорив про наш ресторан напередодні виборів, на нас хоче підняти собі рейтинг".

У підвалі ресторану сидять четверо людей із Донецька.

"Страшно чути про такий заклад, коли ти тут не побував. Здається, що там у Львові справді усіх б'ють і ріжуть, - старається говорити українською донеччанин. - Натомість коли сюди приходиш, стає дуже весело. Нас гостинно прийняли, усе сприймається з гумором. Я знав пароль "Слава Україні", але не думаю, що якби я цього не сказав, мене б не впустили. Та пропустили би, звичайно."

Назарук стверджує, що не боїться таких заяв.

"Жодна політична партія не зробила для поширення історії України та слави УПА стільки, скільки ми реально зробили "Криївкою". Це ж справжній музей УПА. І ще за три роки у нас не було жодного конфлікту чи прецеденту на вході, - додав власник. - Якраз ідея в нас і полягає в тому, щоб показати, що "західняки", "упівці" не агресивні, а добрі і гостинні люди. Люди зі Сходу України чи Росії, які були агресивно налаштовані до нас, кардинально змінюють свою думку, коли побувають у нашому ресторані. Тому ми відновлюємо добру славу УПА і Львова."

Довідка

"Криївка" - ресторан у Львові, відкритий у вересні 2007 року. Розташований в історичному центрі міста, на площі Ринок навпроти Ратуші.

Інтер'єр ресторану являє собою стилізацію криївки (землянки) ОУН-УПА періоду Другої світової війни - на стінах висить зброя і різні національні артефакти, за бажання можна постріляти в стелю холостими патронами з деяких видів зброї часів війни.

А ось в Івано-Франківську за адресою Вагілевича, 6, у 2008 році відкрили кав'ярню "Бункер", яка також відтворює часи УПА.

Івано-франківський "Бункер" - це поєднання недавньої історії українського народу у визвольній боротьбі за незалежність та її сучасна інтерпретація.

Фотографії повстанців, портрет Степана Бандери на вході, гілки калини на столі, елементи старовинного побуту на полицях підкреслюють характер кав'ярні і відтворюють дух минулого.

У "Бункері" відвідувачам пропонують страви старовинної української кухні, які приготовані на воді з сімейного колодязя Степана Бандери. Головна фірмова страва у "Бункері" - картопля, запечена з салом.

Форма офіціантів - поєднання червоного і чорного (кольори прапора УПА) та емблема калини на грудях.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1017 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ