Пт, 2024-04-19, 17:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 6 » Рейтинг 200 найкращих університетів світу. Гарвард вже не перший
11:39
Рейтинг 200 найкращих університетів світу. Гарвард вже не перший
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Всесвітньо відомий Гарвардський університет (США) вперше за вісім років втратив лідерство у впливовому світовому рейтингу Times Higher Education, який складає однойменна британська газета на підставі даних агентства Thomson Reuters.

Цей щорічний рейтинг - найскладніший і найбільш зважений з усіх наявних рейтингів і є достовірним переліком 200 найкращих університетів світу.

Гарвард з його 375-річною історією, який входить до "Ліги плюща", втратив перше місце вперше за вісім років публікації рейтингу університетів світу від Times Higher Education.

З вершини списку його відтіснив Каліфорнійський технологічний інститут - набагато молодший виш меншого розміру з більш вузькою спеціалізацією. Своїм успіхом Каліфорнійський технологічний інститут зобов'язаний стабільно високим показникам за всіма критеріями оцінки, а також різкому (16-відсотковому) збільшенню фінансування науково-дослідної роботи.

Гарварду довелося розділити друге місце зі ще одним каліфорнійським навчальним закладом - Стенфордським університетом.

Рейтинг цього року свідчить про те, що виші США і далі посідають провідні позиції в сфері вищої освіти: до першої десятки ввійшли сім американських університетів, а серед найкращих 200 ВНЗ світу їх 75.

Наступною після США країною з найбільшою кількістю успішних вишів є Велика Британія - серед 200 найкращих університетів світу - 32 британських. За нею йдуть Нідерланди та Німеччина з 12 вишами кожна, Канада з дев`ятьма і Австралія з сімома університетами. Також у списку - університети Швеції, Данії, Фінляндії, Бельгії, Ірландії, Ізраїлю, Японії, Китаю, Тайваню, Сингапуру, ПАР, Бразилії та інших країн. Російських навчальних закладів серед 200 найкращих, за версією Times Higher Education, немає.

У давній суперечці між британськими університетами Оксфорд тепер офіційно здобув статус кращого, випередивши у рейтингу Кембридж. Оскільки шанси на успіх гуманітарних і технічних ВНЗ нині зрівнялися, Оксфорд, який зосереджує велику увагу на мистецтві й гуманітарних науках, випередив Кембридж, що славиться факультетами природничих наук.

Імперський коледж Лондона став третім британським навчальним закладом, який увійшов до десятки найкращих університетів світу. Університетський коледж Лондона потрапив до двадцятки найкращих, але розрив між елітними вишами Великобританії та іншими престижними університетами країни збільшується.

Оцінка університетів відбувається за 13 показниками, при складанні рейтингу беруться до уваги всі основні завдання сучасного світового університету: науково-дослідна робота, викладання, передача знань та міжнародна діяльність.

Важливим показником є найбільше в світі опитування про репутацію ВНЗ, а також аналіз 50 мільйонів випадків цитувань, які порівнюють із середнім світовим числом цитувань для кожної конкретної галузі знань.

Цього році методика складання рейтингу була скоригована з метою, щоб університети, які приділяють особливу увагу мистецтву, гуманітарним і суспільним наукам, могли на рівних умовах змагатися з вишами, котрі спеціалізуються на точних науках і одержують більше фінансування.

Зазначимо, жоден з українських вишів не потрапив до рейтингу 300 найкращих вищих навчальних закладів світу. Про це свідчать дані щорічного рейтингу вишів, який складається компанією QS.

Нагадаємо, що в опублікованому світовому рейтингу університетів за 2011 рік, який щороку складає Університет Цзяотун (більш відомий як Шанхайський рейтинг), також немає жодного українського вишу. Перше ж місце в цьому рейтингу посів Гарвард, а Кембриджський університет - на другому місці.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 953 | Додав: admin | Теги: Гарвард
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ