Чт, 2024-04-25, 09:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 6 » Рейтинг: українці щасливіші за росіян і бєларусів
18:06
Рейтинг: українці щасливіші за росіян і бєларусів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
В Індексі щасливої планети, складеному британським аналітичним центром New Economics Foundation (NEF), Україна випередила Росію, Бєларусь та Казахстан. Індекс вимірює, наскільки та чи інша країна забезпечує своїм громадянам довге, щасливе та стабільне життя. Дослідження охопило 151 країну світу, пише Тиждень.ua.

Для складання індексу враховано три основні показники: тривалість життя, добробут і "екологічний слід". Кожному з них було надано оцінку в межах системи світлофора, де хороший стан – зелений, середній – жовтий, а поганий – червоний. На загальній карті лінійку кольорів було розширено до шести, де яскраво-зелений означає найкращу ситуацію в країні за всіма показниками.

Найщасливіші люди, відповідно до даних експертів New Economics Foundation, живуть у Латинській Америці. Країною, де усі три індикатори є найвищими, виявилась Коста-Рика. Другу сходинку посів В’єтнам, третю – Колумбія, четверту – Беліз, п’яту та шосту – Ель Сальвадор і Ямайка. До десятки найщасливіших ввійшли також Панама, Нікарагуа, Венесуела та Гватемала.

Серед найрозвиненіших країн найвищі позиції в рейтингу посіли Нова Зеландія (28), Норвегія (29), Швейцарія (34), Велика Британія (41), Німеччина (46), Австрія (48), Франція (50), США (105).

Українці ж за рівнем щастя розмістились на 100-му місці з-поміж 151 країни. Їх випередили Замбія (99), Кенія (98), Португалія (97), а також Грузія (55), Румунія (75), Азербайджан (80), Туркменістан (95).

Водночас менш щасливе життя своїм громадянами забезпечують уряди Судану (101), Гонконгу (102), Бєларусі (103), Казахстану (119), Росії (122) та Болгарії (123).

У квітні 2012 року експерти Інституту Землі, що є підрозділом Колумбійського університету (США), склали рейтинг найщасливіших країн. Звіт під назвою "Доповідь про світове щастя" був уперше оприлюднений на конференції Організації Об'єднаних Націй, присвяченій щастю.

Так, перше місце посіла Данія. За нею йдуть Фінляндія, Норвегія, Нідерланди та Швейцарія. Їхній "коефіцієнт щастя" становить 7,6 з 10 балів. США розташувалися на 11-му місці, Велика Британія - на 18-му.

Україна в цьому в рейтингу опинилася майже наприкінці списку, на 91-му місці (між ПАР і Ліваном) - її обігнали Росія (76-та позиція), Бєларусь (62-га), а також Молдова, Узбекистан, Казахстан, Румунія, Литва і навіть Гондурас.

Зауважимо, що 2011 року 63% мешканців України вважали себе щасливими людьми. Тоді серед щасливих людей, зокрема, 34% відчували себе однозначно щасливими, а 29,2% - радше щасливими. Соціологи визначили: що багатший українець, то він щасливіший.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 898 | Додав: adminA | Теги: рейтинг, українці щасливіші, росіян, бєларусів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ