Вт, 2024-04-23, 17:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 7 » Реконструйований НСК "Олімпійський" відкриє Янукович, завершить Шакіра
17:35
Реконструйований НСК "Олімпійський" відкриє Янукович, завершить Шакіра
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Вадим Мохнач в статті "Не Шакірою єдиною" в газеті "Україна молода" повідомляє, що завтра мають поставити крапку в епопеї з чи не наймасштабнішим будівництвом часів незалежної України. На 18 годину суботи призначено офіційну церемонію відкриття реконструйованого Національного спорткомплексу "Олімпійський". Очевидно, він ще довго утримуватиме першість за видатками: нагадаємо, остання офіційно озвучена Кабміном сума кошторису стадіону - 4 млрд 590 млн грн. Тепер, стараннями будівельників "Київміськбуду", НСК має дах із напівпрозорих мембран над трибунами, нові освітлювальні, інженерні, комунікаційні та мультимедійні системи, перестелені газон футбольного поля та бігові доріжки, різнобарвні пластикові сидіння, фаст-фуди та магазини, новий окремий VIP-сектор, ложу для преси, президента тощо. Арена на 70 050 місць, де 1 липня наступного року відбудеться фінал чемпіонату Європи з футболу, отримала класифікацію "еліт".

А Ігор Левенштейн в своїй статті "Київ відкриває головну арену країни" в газеті "Экономические известия" повідомляє, що буквально напередодні свята на стадіоні завершили складну установку даху. Будівельники здійснили накриття так званих парасольок-куполів підвісних розпірних конструкцій прозорою ETFE-плівкою, через яку в чашу стадіону проникатиме сонячне світло. 640 "парасольок", завдовжки до 6 м, з куполами діаметром до 3,5 м, були встановлені на висоті 30 м між радіальними тросами вантової системи даху столичної євроарени. Саме ці елементи навісу "Олімпійського" створюють його характерну хвилясту форму і забезпечують природне освітлення.

Газета "Комсомольская правда в Украине" в статті "Оновлений "Олімпійський" готовий здивувати вболівальників" пише, що реконструкція "Олімпійського", яку проводили спеціально до Євро-2012, - вже третя в його історії. Тим не менше вона унікальна - цього разу національний спортивний комплекс оновили практично повністю, на сто процентів. При цьому перед німецькими проектувальниками було поставлено непросте завдання - зберегти нинішній автентичний насип нижнього ярусу і другого залізобетонного ярусу трибун. Головна вимога реконструкції - поєднати 80-річну спортивну історію України, європейський досвід і передові технології. Тепер від старого "Олімпійського" залишився верхній ярус трибун і венеціанський дворик, та і їх суттєво змінили та укріпили.

Також "Комсомольская правда в Украине" повідомляє, що "Олімпійський" залишиться універсальним стадіоном - легкоатлетичні доріжки нікуди не зникли, вони лише модернізовані для того, щоб забезпечити багатофункціональність арени. Його місткість - 70 050 місць, з яких під час матчів першості континенту будуть використовуватися 68 055. Важливий момент - 150 місць облаштовані спеціально для інвалідів, 1497 місць - для ЗМІ, 366 - для коментаторів.

Відкриття НСК розпочнеться 8 жовтня о 20.00. Для 50-тисячної армії вболівальників покажуть феєричне двогодинне шоу, в якому візьмуть участь понад 2 тис артистів та волонтерів. Парадом по реконструйованій арені пройдуть легенди спорту та юніори футбольних клубів. З вітальним словом з арени стадіону до українців звернеться президент України Віктор Янукович. Для гостей церемонії заспівають Гайтана, Таїсія Повалій, Ані Лорак та інші зірки української естради. Завершиться церемонія 40-хвилинним виступом всесвітньо відомої співачки Шакіри (Колумбія), пише газета "Экономические известия".

Газета "Україна молода" повідомляє, що грандіозне шоу, яке в прямому ефірі показуватиме телеканал "Україна", відвідають і футболісти нашої національної збірної на чолі з Олегом Блохіним - вони зіграють тут лише один із трьох матчів групового етапу Євро-2012.

А "Комсомольская правда в Украине" повідомляє, що для футболістів збірної України, які 11 листопада проведуть свій перший матч на реконструйованому стадіоні, найголовніше - це трав'яне покриття. Газон "Олімпійського" вже встиг заробити трохи компліментів від глави УЄФА Мішеля Платіні. Його постелили у вересні - близько 800 рулонів трави, яку два роки спеціально вирощували в Словаччині. Під час проведення масових заходів (таких як церемонія відкриття, яка відбудеться 8 жовтня) газон накриватимуть спеціальним пластиком.

Газета "Україна молода" пише, що на оновленій арені виявили бажання грати. Вгативши космічну суму бюджетних коштів у реконструкцію 70-річного стадіону і визнавши, що зведення цілком нової арени обійшлося б дешевше, тепер в уряді прагнуть якнайшвидше почати "відбивати" гроші. Перший у черзі охочих орендувати "Олімпійський" - наразі бездомний столичний ФК "Арсенал". Його президент Вадим Рабинович заявив, що готовий платити чималі гроші - 450 тис грн оренди за ігровий день - задля проведення його командою матчів національної першості саме на головній футбольній арені країни.

"Ми подали свої пропозиції до дирекції НСК "Олімпійський". Чекаємо відповіді. Щоправда, наразі мало що зрозуміло", - коментує ситуацію для газети "Україна молода" керівник прес-служби "канонірів" Володимир Кацман, маючи на увазі, що "червоно-сині" планують виграти своєрідний тендер - "хто більше заплатить" за експлуатацію.

Керівництво "Арсеналу" непокоїть той факт, що "окупувати" НСК хоче й інша столична команда. Йдеться, зрозуміло, про "Динамо". Принаймні тренер віце-чемпіонів Юрій Сьомін в одному з інтерв’ю повідомив, що в президента Ігоря Суркіса теж є бажання грати на "Олімпійському", пише газета "Україна молода".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 860 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ