Пт, 2024-03-29, 17:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 23 » Релігійним організаціям президент дозволить засновувати навчальні заклади. ВІДЕО
18:25
Релігійним організаціям президент дозволить засновувати навчальні заклади. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Петро Порошенко вирішив підписати закон, що надає релігійним організаціям право засновувати навчальні заклади. Про це глава держави заявив 23 квітня у ході зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій.

При цьому Порошенко доручив Міноборони прискорити розробку положення про капеланство у Збройних Силах України та інших силових структурах.

Також президент наголосив на важливості створення єдиної помісної православної церкви та підкреслив, що соціологічні опитування показують, що дедалі більша кількість православних громадян України хочуть мати єдину помісну автокефальну церкву.

"Я кардинально не допускаю, щоб держава втручалася – і я цього не допущу - у міжцерковні взаємини. Це справа віруючих та церков. Але ігнорувати волю народу теж не гоже, так само як неприпустимо допустити втручання в ці процеси іншої держави", - заявив Порошенко.

Як зазначив Порошенко, в умовах гібридної війни "наші вороги намагаються використати релігійний фактор в своїх інтересах".

"Атаки спрямовані, в першу чергу, на те, щоб розколоти нашу державу і розхитати її зсередини. Найголовніша духовна зброя нашої перемоги - це наша єдність", - зазначив президент.

При цьому Порошенко висловив готовність допомогти реалізувати ті рішення, які запропонують самі предстоятелі українських церков.

Зазначається, що предстоятель Української православної церкви Київського патріархату, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет передав главі держави листа Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій, у якому, зокрема, міститься прохання прискорити затвердження Міністерством оборони положення про капеланство.

"Дам доручення про прискорення розробки положення про капеланів. Для мене важливо, щоб представники кожної церкви були серед капеланів. У кожного своя дорога до Бога. Я дуже розраховую, що ви долучитесь до формування, а відповідне доручення Міністру оборони буде надано", - відповів президент.

Глава держави підкреслив важливість розвитку інституту капеланства у Збройних Силах та інших силових структурах. Президент нагадав, що українська армія за останні два роки суттєво змінилася - значною частиною ЗСУ нині є військові-контрактники, і набагато покращився морально-психологічний клімат. "Але роль капелана та слова Божого важко переоцінити. Тим церквам, які займають зараз активну місіонерську діяльність, мають достатню кількість капеланів, велика подяка, бо російська агресія проти нашої держави, яка почалася з незаконної анексії Криму і продовжилася на сході України, сатанинські полчища, стали складним випробуванням для держави, для суспільства, для мене і для Церкви", - зазначив Порошенко, додавши, що Україна це випробування з честю витримала.

Президент висловив вдячність церквам і релігійним організаціям, які твердо стоять на захисті України як до богоугодної справи, долучившись до всенародного волонтерського руху з підтримки українських військових та мирного населення. "Категорично не сприймаю твердження, ніби це громадянська війна – вони, вибачте, від лукавого", - наголосив глава держави, наголосивши на важливості підтримки громадськості та міжнародної спільноти у боротьбі України проти російського агресора.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що РНБО підготувала законопроект про капеланське служіння в українській армії. Зокрема, очільник Ради нацбезпеки і оборони зазначив, що разом з відродженням Збройних сил України, відроджується і капеланське служіння. Він розповів, що на першому етапі капеланське служіння мало суто волонтерський формат реалізації цього завдання. "Ця задача для армії принципово є важливою, тому що крім сучасної зброї, крім сучасної військової техніки, армію треба будувати і на потужному духовному фундаменті, яким є святе слово, яким є Біблія", - сказав Турчинов.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 696 | Додав: adminA | Теги: релігійні організації, навчальні заклади, Президент
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ