Пт, 2024-03-29, 13:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 24 » Ремонтники почали відновлювати кримські ЛЕП. ВІДЕО
17:31
Ремонтники почали відновлювати кримські ЛЕП. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У с. Чонгар завершився перший етап переговорів між учасниками блокади Криму та представниками ДП "НЕК "Укренерго". Згідно з досягнутими домовленостями, розпочалися відновлювальні роботи на ПЛ 220 кВ "Каховська-Титан". Про це сьогодні, 24 листопада, повідомили в прес-службі НЕК "Укренерго".

"Сьогодні вранці бригада Херсонських магістральних мереж Південної енергосистеми ДП "НЕК "Укренерго" прибула на місце пошкодження опори вказаної лінії. Наразі проводиться розчистка території, демонтаж зруйнованої опори та йде підготовка до встановлення нової опори.

Вже пробурено яму для її встановлення, на завтра запланований монтаж конструкції та проводів на опорі та роботи на сусідніх опорах, що нахилилися внаслідок розрізання проводів протестувальниками. Виправлення цих опор заплановано на 26 листопада", - повідомили у прес-службі.

Також там додали, що питання про підключення ПЛ 220 кВ "Каховська-Титан" буде вирішуватись на кінцевій стадії переговорів при підписанні сторонами (ремонтниками і учасниками блокади Криму) відповідного протоколу.

Один із лідерів кримських татар Мустафа Джемілєв у інтерв’ю Deutsche Welle підтвердив, що учасники громадської акції з блокування Криму погодилися допускати ремонтні служби до всіх необхідних робіт.

"Зараз вони не блокують. Зараз у нас досягнута угода, що учасники протестної акції допускатимуть ремонтні служби до всіх необхідних робіт, які мають бути здійснені", - сказав він.

"Був це підрив чи щось інше – зараз з'ясовує Служба безпеки України. Я б не хотів зараз давати з цього приводу коментарів. Але наші вимоги однозначні: припинити постачання електроенергії на окуповану територію, доки так грубо порушуються права наших громадян", - наголосив Джемілєв.

За його словами, Меджліс кримськотатарського народу не ухвалював рішень про будь-які підриви.

"Наші принципи та дії дещо інші. Ми наполягаємо на тому, щоб держава ухвалила рішення про відключення електроенергії, а також – про припинення товарних поставок на окуповану територію до виконання тих умов, про які ми говорили", - сказав лідер кримських татар.

"Ми не вважаємо, що треба займатися підривами. Ми вважаємо, що держава повинна ухвалити рішення про відключення електроенергії", - заявив Джемілєв.

За його словами, договір про постачання електроенергії не відповідає інтересам України, і в Кабінеті міністрів вирішили, що йог треба переглянути.

Довідка

20 вересня з ініціативи кримських татар розпочалася "товарна блокада" Криму.

20 листопада, близько 9-ї ранку "невідомі" пошкодили дві опори ЛЕП, що ведуть у Крим, у Генічеському та Чаплинському районі Херсонської області.

Зранку 21 листопада бійці Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" (ДУК ПС), представники Меджлісу кримськотатарського народу і громадянські активісти взяли під охорону пошкоджені опори лінії електропередач з метою не допустити їх ремонту.

Після протистояння з правоохоронцями, що супроводжували прибулих для заземлення опор, які продовжували залишатися під напругою, енергетиків, активісти відступили і дозволили ремонтній бригаді провести роботи.

Однак увечері того ж дня пошкоджені опори ЛЕП повторно підірвали. Практично весь окупований Крим до півночі за київським часом залишився без електропостачання.

На півострові запровадили режим надзвичайної ситуації. В цілому Крим може забезпечити себе електроенергією максимум на 50 відсотків.

Командир штабу "Громадська блокада Криму" Ленур Іслямов заявив, що активісти не допустять ремонт електроопор, поки Росія не звільнить українських політв'язнів.

24 листопада Кабінет міністрів України тимчасово заборонив переміщення вантажних потоків в окупований Крим.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 813 | Додав: adminA | Теги: Ремонтники, кримські ЛЕП
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ