Пт, 2024-04-19, 14:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 23 » Резиденцію Каддафі взято, його дотепер не знайдено
20:59
Резиденцію Каддафі взято, його дотепер не знайдено
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Загони повстанців у вівторок ввечері прорвали оборону укріпленої резиденції Муаммара Каддафі Баб-ель-Азізія і увійшли на її територію. Ополченцям вдалося просунутися вглиб урядового комплексу, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на арабські телеканали.

За інформацією Al Arabiya, революціонери вже зайняли дім лівійського керівника та підняли над ним червоно-чорно-зелений прапор революції. Нині, передає Al Jazeera, загони повстанців, не зустрічаючи ніякого опору, далі займають позиції в Баб-ель-Азізії. Через гучномовці повсталі оголошують в усьому місті, що взяли фортецю Каддафі під свій контроль. За даними західних ЗМІ, у штурмі беруть участь кілька сотень бійців опозиції.

Reuters з посиланням на свідка описує "сотні повстанців", які грабують склади зі зброєю на території резиденції - зокрема, їм дісталися нові снайперські гвинтівки. Один боєць, радіючи, кричить: "Це все! З Каддафі покінчено". Інший добув у резиденції трофей - телевізор - виніс його до входу, поклав на землю та проголосив: "Це - лівійському народу!"

Втім, подекуди на території вірні Каддафі снайпери ще чинять опір повстанцям, що прорвалися до неї, кажуть очевидці. Співрозмовник Al Arabiya з-поміж повстанців зауважив, що територія резиденції Каддафі досить значна, займає близько десяти квадратних кілометрів за площею. Повсталі контролюють близько 70% території.

Успішному просуванню антиурядових формувань сприяли інтенсивні удари ВПС НАТО. З території резиденції Каддафі вже кілька годин догори підіймається чорний дим.

Стрілянина в районі Баб-ель-Азізії триває досі. Там повсюдно чути постріли з автоматичної зброї, однак, як стверджують очевидці, ополченці стріляють у повітря, тішачись з перемоги.

На вулиці Тріполі вже вийшли сотні противників режиму, які святкують повалення останнього оплоту Каддафі. Доля самого полковника наразі залишається невідомою.

"Інтерфакс" з посиланням на ВВС Four повідомляє, що обстановка в більшій частині Тріполі спокійна, проте ситуація міняється щогодини. Служба моніторингу ВВС, яка відстежує ситуацію в теле- та радіоефірі, наводить повідомлення лівійського телеканалу "Аль-Араба", який передав, що прихильники лівійського лідера Муамара Каддафі далі прибувають до Тріполі. Телеканал називає їх "людьми з Сирту", міста, де народився Каддафі.

Обама та Саркозі вітають повсталих

Президенти Франції та США Ніколя Саркозі та Барак Обама вітають успіх повстанців у Лівії і вважають, що кінець режиму Муаммара Каддафі вже близько, передає РИА "Новости".

"Вони (глави держав) вітають рішучі успіхи, досягнуті за останні дні силами Національної перехідної ради та вважають, що кінець режиму Каддафі тепер неминучий і близький", - сказано в повідомленні Єлисейського палацу за підсумками зустрічі Саркозі та Обами.

Канцелярія французького президента відзначає, що глави держав домовилися далі підтримувати повстанців - доти, поки Каддафі та його прихильники не складуть зброю.

Президенти вважають за необхідне об'єднати світове співтовариство навколо лівійського народу, щоб забезпечити перехід влади в дусі примирення та національної єдності. Зокрема, цьому сприятиме проведення в Парижі найближчим часом міжнародної конференції з підтримки Лівії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 950 | Додав: admin | Теги: Муаммара Каддафі Баб-ель-Азізія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ