Пт, 2024-04-26, 01:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 15 » t-112.ru: Резонансна прем'єра трилогії про Тараса Шевченка відбудеться у Черкасах
13:55
t-112.ru: Резонансна прем'єра трилогії про Тараса Шевченка відбудеться у Черкасах
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сергій Проскурня, режисер і продюсер, закінчує роботу над сценічним втіленням драматичної поеми-тетралогії Богдана Стельмаха "Тарас".

15 грудня 2012 року, о 18.30, у Черкаському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка відбудеться прем’єра двох частин поеми-тетралогії – в один вечір будуть показані вистави "Безталання" і "Доля", повідомляє прес-служба організаторів.

Сергій Проскурня і Черкаський театр почали здійснення безпрецедентного проекту в 2011 році. Втілення історій про Кобзаря розпочалось з кінця і прямує до початку. Тоді, до 150-річчя вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка була показана вистава "Тарас. Слава". У ній головну роль виконав актор Національного драматичного театру імені Івана Франка Петро Панчук. У березні 2012-го було здійснено третю частину – "Тарас. Слова", де головну роль виконав популярний актор театру і кіно Євген Нищук. Вистави ці були з успіхом показані в Черкасах під час Шевченківських днів, Міжнародного театрального фестивалю "Сцена людства" та у Харкові, під час Шевченківського свята 22 травня 2012 року.

У першій та другій частинах епосу задіяні аж три виконавці ролі Тараса – Ілля Скрипниченко (5 років), Максим Кузьмін (12 років) та студент Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого Олексій Волошин (IV курс акторського факультету, керівник курсу професор Валентина Іванівна Зимня). Також у виставі беруть участь запрошені актори – представники Національного центру театрального мистецтва імені Леся Курбаса, заслужені артисти України Лідія Данильчук ("Театр у кошику") та Олег Драч. У виставі звучить музика Валентина Сильвестрова. У виставі бере участь увесь акторський склад театру.

Працюючи над епосом "Тарас", Сергій Проскурня поступово втілює свою давню мрію – створення мультимедійної вистави, у якій актори інтерпретуватимуть сторінки життя на тлі анімованих рукописів і малюнків Тараса Шевченка. Планується показ усіх чотирьох частин тетралогії в один день. Вистава стане важливою подією "Року Шевченка", в рамках відзначення 200-річчя від дня народження Кобзаря.

Постановка епосу "Тарас" здійснюється за підтримки мерії міста Черкаси. Меценатом проекту виступає Благодійний фонд "За майбутнє Черкащини".

Повідомлялося, що голова Запорізької обласної держадміністрації Олександр Пеклушенко під час своєї робочої поїздки по Гуляйпільському району відвідав краєзнавчий музей, де ознайомився з експозицією, присвяченою проводиреві повстанського руху українських селян Несторові Махну.

"Ми повинні вивчити цю дивну складну особу. Я оголошую конкурс серед наших літераторів на найкращу п'єсу про життя і діяльності Нестора Махна. Необхідно, щоб наш музично-драматичного театру ім. Магара обов'язково мав у своєму репертуарі таку п'єсу, яка б розкривала і образ, і час, і людину. Також це вкрай необхідно з погляду зростання привабливості Запорізького краю як туристичного центру", - зазначив Олександр Пеклушенко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1396 | Додав: adminA | Теги: Черкасах, Тараса Шевченка, Прем'єра
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ