Пт, 2024-03-29, 10:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Вересень » 19 » Результати референдуму - Шотландія проголосувала за союз з Великою Британією. ВІДЕО
17:56
Результати референдуму - Шотландія проголосувала за союз з Великою Британією. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Шотландія залишиться у складі Великобританії, виборці рішуче відкинули незалежність, повідомляє BBC.

Згідно з остаточними результатами голосування у 32 районах, проти незалежності висловилися 2 мільйони 1 тисяча 926 осіб (55,3%), за незалежність - 1 мільйон 617 тисяч 989 шотландців (44,7%). Явка склала 84,59%.

Зі звітів по округах відомо, що лише в чотирьох із 31 прихильники виходу країни зі складу Великобританії виявилися в більшості. У великому міському окрузі Данді за незалежність Шотландії проголосували 57% виборців, проти - 43%. В області Західний Дамбартоншир за незалежність регіону віддали голоси 54%, проти - 46%. У Глазго за відокремлення країни висловилися 53,5%, проти - 46,5%. У Північному Ланкарширі за незалежність Шотландії проголосувало 51,1% учасників референдуму, проти - 48,9%. В інших округах більшість жителів висловилися за збереження Шотландії у складі Великобританії.

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон ще до оголошення офіційних підсумків привітав лідера агітаційної кампанії проти незалежності Шотландії "Разом краще" Алістера Дарлінга з "добре проведеною" роботою на референдумі. Про це повідомляє агентство Reuters.

Сам Алістер Дарлінг із задоволенням зазначив, що шотландці обрали єдність і позитивні зміни замість відокремлення. За його словами, це знаковий результат як для Шотландії, так і для всієї Британії. Він також визнав, що в ході кампанії гостро виявилася необхідність змін.

Девід Кемерон останні тижні провів в активній і вельми емоційній агітації, переконуючи шотландців зберегти 300-річний союз з Великобританією. Глава уряду заявив у п'ятницю, що він у захваті від підсумків референдуму, і закликав країну до національної єдності, повідомляє ВВС.

Раніше прем'єр обіцяв, що Шотландії буде виділено більше коштів, а місцевій владі нададуть більше прав. У п'ятницю він підтвердив, що ширші повноваження отримає як Шотландія, так і Уельс, Англія та Північна Ірландія.

У свою чергу заступниця глави уряду Шотландії Нікола Стерджен, також до оголошення офіційних підсумків, вже визнала поразку прихильників суверенітету.

"Як і тисячі інших шотландців, я вклала серце і душу в проведення кампанії і відчуваю справжнє розчарування тим, що нам трохи не вистачило для перемоги", - заявила вона ВВС.

Перший міністр уряду Шотландії і лідер Шотландської національної партії Алекс Салмонд також визнав поразку прихильників незалежності.

"За незалежність проголосувало понад 1,6 млн шотландців, але цього виявилося недостатньо", - заявив він, зазначивши, що приймає вердикт народу і закликає зробити це всіх шотландців.

Салмонд також висловив сподівання, що британська влада виконає свої обіцянки Шотландії.

Віце-прем'єр Великобританії Нік Клегг, який разом з Кемероном брав участь в кампанії агітації за єдність Сполученого Королівства, заявив у п'ятницю, що результат референдуму не тільки відкриває нову сторінку в історії Шотландії, а й свідчить про необхідність проведення масштабних конституційних реформ у країні.

Референдум, про який говорили як про доленосний для Великої Британії, проходив в минулий четвер, 18 вересня. Голосування офіційно завершилось рівно о 22.00 за місцевим часом (опівночі п'ятниці, 19 вересня, за Києвом).

Нагадаємо, 26 листопада 2013 року уряд Шотландії опублікував план виходу зі складу Великобританії напередодні прийдешнього референдуму, на якому виборців запитають, чи бути Шотландії незалежною країною.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 977 | Додав: adminA | Теги: результати референдуму, союз з Великою Британією. ВІДЕО, Шотландія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ