Пт, 2024-03-29, 16:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Головна » 2015 » Лютий » 21 » РФ блокує рішення про перекриття кордону з Україною
20:56
РФ блокує рішення про перекриття кордону з Україною
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що Росія всіляко блокує рішення про перекриття українсько-російського кордону. Про це він заявив в ході огляду виставки доказів агресії Росії проти України "Присутність" у Києві на Михайлівській площі в суботу 21 лютого, передає прес-служба РНБО.

"Всі російсько-терористичні угруповання, які знаходяться на захопленій території, розуміють, що як тільки буде перекритий кордон, вони не протримаються і кількох тижнів, тому Росія всіляко блокує розгляд і прийняття цього рішення", - сказав Турчинов.

Турчинов зазначив, що перекриття кордону - це перше завдання, яке має бути вирішено, "у тому числі за участю миротворчих підрозділів". "Без цього агресія буде перманентною", - підкреслив він.

Як відомо, Україна закрила 23 пункти пропуску на кордоні з РФ. Відповідне розпорядження Кабінету Міністрів було прийнято 18 лютого з метою "оптимізації мережі пунктів пропуску та необхідності зосередження сил і засобів на найбільш важливих ділянках кордону з РФ", відзначили в Держприкордонслужбі.

Згідно з повідомленням Держприкордонслужби України з них закрито один міжнародний, чотири міждержавних та 18 місцевих пунктів пропуску.

Крім того, в повідомленні наголошується, що у зв'язку з тим, що існувала пряма загроза життю і здоров'ю учасників міжнародного руху, раніше Кабмін України протокольними рішеннями тимчасово припинив рух у 14 пунктах пропуску (6 в Донецькій області та 8 у Луганській області). Зокрема, ці рішення стосуються пунктів пропуску (пунктів контролю) "Маринівка", "Новоазовськ", "Успенка", "Іловайськ", "Квашине", "Донецьк", "Довжанський", "Червона Могила", "Ізварине", "Красна Талівка", "Юганівка", "Герасимівка", "Петрівка", "Луганськ".

"Таким чином, на сьогоднішній день на кордоні з Росією функціонує 39 пунктів пропуску (пунктів контролю), три з яких у Чернігівській області, 14 у Сумській, 15 у Харківській, шість в Луганській та один в Київській", - зазначили в Держприкордонслужбі.

МЗС РФ заявило про готовність пропускати громадян в Україну через закриті Києвом пропускні пункти

Розпорядження Кабміну України про закриття частини пунктів пропуску на кордоні з Росією викликало подив у Москві. Директор Другого Департаменту країн СНД МЗС РФ Віктор Сорокін заявив про відсутність планів прийняття аналогічних заходів з боку РФ, передає "Інтерфакс".

"Останнє рішення української сторони викликає, щонайменше, подив. Російська сторона буде готова надати можливість перетину російсько-українського кордону через пункти пропуску, "закриті" українською стороною для громадян України, які захочуть відвідати своїх родичів і вклонитися могилам у зв'язку з наближенням великодніх свят та святкуванням Дня Перемоги", - сказав він.

За його словами, в Москві ознайомилися з розпорядженням Кабінету міністрів України, підписаним прем'єром Арсенієм Яценюком від 18 лютого про закриття 23 пунктів пропуску через російсько-український кордон.

"При цьому офіційного повідомлення дипканалами ми не отримали. Перше ознайомлення з переліком пунктів пропуску показує, що це стосується в основному місцевих пунктів пропуску, тобто через прикордонні регіони Росії та України. Відповідно до міжурядової угоди між Росією і Україною про пункти пропуску від 8 лютого 1995 року зазначене рішення української сторони не означає необхідності автоматичного прийняття російською стороною аналогічних заходів з припинення руху через згадані пункти пропуску", - підкреслив дипломат.

Він пояснив, що "всі попередні роки ми з українською стороною домовлялися про відкриття на кордоні місцевих пунктів пропуску для громадян Росії і України, які проживають у прикордонних регіонах, напередодні великодніх свят".

Раніше повідомлялося, що України не контролює 493 кілометри державного кордону з Росією.

У МЗС РФ заявили, що питання передачі Києву контролю над певними ділянками російсько-українського кордону можна буде розглядати до кінця 2015 року - після реалізації комплексу заходів, закріплених в мінській угоді від 12 лютого.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: РФ блокує рішення, перекриття кордону з Україною
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ