Чт, 2024-04-25, 10:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 16 » РФ блокує силове розв'язання кризи в Сирії і звинувачує Захід у шантажі
15:42
РФ блокує силове розв'язання кризи в Сирії і звинувачує Захід у шантажі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Голова МЗС Росії Сергій Лавров звинуватив країни Заходу в тому, що вони "шантажують" Росію стосовно ситуації в Сирії.

Таку заяву він зробив у понеділок на прес-конференції в Москві, яка відбулася напередодні його зустрічі зі спецпосланцем ООН і Ліги арабських держав Кофі Аннаном.

"На превеликий жаль, спостерігаються елементи шантажу. Нам кажуть, що якщо ви не дасте згоди на ухвалення резолюції по розділу 7 Статуту ООН, то ми відмовимося продовжувати мандат місії спостерігачів", цитує Лаврова ВВС.

За словами міністра, в Москві вважають такий підхід "абсолютно контрпродуктивним і небезпечним, тому що використовувати спостерігачів як розмінну монету неприпустимо".

"Будемо твердо наполягати на продовженні місії спостерігачів ООН у Сирії", - заявив голова російського зовнішньополітичного відомства.

У вівторок має відбутися зустріч Кофі Аннана з президентом Росії Володимиром Путіним.

21 липня закінчується мандат місії військових спостерігачів ООН, і тепер Радбез ООН намагається виробити подальший план дій.

Росія виступила за продовження на три місяці терміну перебування місії міжнародних спостерігачів у Сирії, акцент у роботі яких відповідно до нещодавніх пропозицій генсека ООН має бути зроблено на гуманітарних питаннях і пошуку політичного компромісу.

Західні країни намагаються переконати ООН ухвалити резолюцію, яка загрожує Дамаску санкціями. Проект резолюції Ради Безпеки ООН, запропонований минулої середи США, Францією, Великобританією і Німеччиною, надає сирійській владі 10 днів на припинення використання важкого озброєння, після закінчення яких запроваджуються санкції.

Країни Заходу наполягають на тому, щоб резолюцію РБ ООН було ухвалено в світлі 7-го розділу Статуту ООН, що дозволяє Радбезу використовувати широке коло заходів: від дипломатичних й економічних санкцій до військового втручання.

У понеділок Лавров заявив, що Захід намагається підвести ситуацію в Сирії під цю статтю Статуту, що відкриває шлях до військового вторгнення.

За словами Лаврова, "в запропонованому Росією РБ ООН проекті резолюції немає посилань на силовий сьомий розділ Статуту, немає в ньому і попередніх умов припинення насильства, початку діалогу".

При цьому голова МЗС Росії сказав, що суть пропозицій Росії полягає в тому, щоб домогтися одночасного припинення вогню всіма сторонами конфлікту. Після чого треба одночасно вивести урядові війська і збройні загони опозиції із сирійських міст.

Контроль за здійсненням цього процесу мають покласти на спостерігачів ООН.

Водночас російський міністр ще раз підкреслив, що Москва не пропустить у РБ ООН проекту резолюції, який не відповідає її підходу.

Лавров також заявив, що "некоректно вішати всіх собак на Росію і Китай, не кажучи про погрози, що "вони за це заплатять", - вважаю це не тільки за межею дипломатії, а й за гранню вихованості".

Минулої п'ятниці держсекретар США Хілларі Клінтон під час зустрічі групи "Друзів Сирії" в Парижі заявила, що Росія і Китай, які раніше блокували схвалення запропонованих Заходом проектів резолюції РБ ООН щодо Сирії, "заплатять за те, що вони стримують прогрес" у врегулюванні сирійського конфлікту.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 942 | Додав: adminA | Теги: РФ, ЗАХІД, Сирії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ