Вт, 2024-04-16, 22:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 24 » РФ - колонія у глобальній геоекономічній системі, суб'єкти РФ - внутрішні колонії, - ЗМІ
11:29
РФ - колонія у глобальній геоекономічній системі, суб'єкти РФ - внутрішні колонії, - ЗМІ
Інші останні Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні на сайті holosUA.com/
Регіональні реформи Володимира Путіна перетворили Росію на уніфіковану, забюрократизовану й корумповану неоімперію. Про це в свіжому числі "Українського тижня" пише Віктор Шатров.

Як зазначає автор, якщо за Єльцина розподіл коштів між центральним та регіональними бюджетами був приблизно 50% на 50%, то із приходом до влади Путіна з’явилася пропорція 30% на 70% на користь федерального центру.

"Водночас на рівень автономій та областей перекинули фінансування такої витратної реформи, як монетизація пільг. Унаслідок цього диспропорції в розвитку регіонів РФ значно увиразнилися. Фактично за Путіна відродилась імперська система управління територіями держави. Сучасна Росія – це неоімперія, де суб’єкти Федерації перетворено на внутрішні колонії, які є лише ресурсними придатками метрополії", - пише він.

"Регіональні реформи Путіна призвели до перетворення Росії на надцентралізовану, забюрократизовану й корумповану неоімперію, яка опинилася між зовнішньою ізоляцією та соціальним вибухом", - додав оглядач.

Втім, певна лібералізація регіональної стратегії суттєво не змінює пригнобленого напівколоніального становища суб’єктів Федерації, зазначає він.

"Усі ці тенденції свідчать про глибоку внутрішньополітичну кризу в путінській Росії, не останньою чергою зумовлену нераціональною регіональною політикою, шкідливі наслідки якої частково почало визнавати кремлівське керівництво", - додає оглядач.

Зазначимо, що кожен новий рік протягом останнього десятиліття політична комунікація між Росією та Україною починається зі з'ясування стосунків. В експертному середовищі тактику Росії по залученню колишніх союзників в орбіту геоекономічних інтересів називають "газовою дипломатією". Для політичних угруповань, які обслуговують різні корпоративні інтереси, актуальний термін "газовий шантаж".

Симптоматично, що і британський політолог Джеймс Шерр, і відомий американський фахівець із стратегій Збігнєв Бжезінський дають схожі характеристики причин неефективності в управлінні державою вихідцями з пострадянських еліт.

На їхню думку, політику диктують вузькі кланово-корпоративні інтереси, яким за великим рахунком все одно, наскільки успішними будуть інші громадяни держави.

У "анамнезі" хвороби управлінської системи України та Росії спостерігається "повний букет" негативних структурних явищ. Це і компрадорство, і різні форми корупції, і тіньова транснаціональна злочинність.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні | Переглядів: 1096 | Додав: adminA | Теги: Колонія, внутрішні колонії, суб'єкти РФ, РФ, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ