Чт, 2024-04-25, 00:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 2 » РФ нічого не робить для розформування бойовиків - Лисенко. ВІДЕО
21:08
РФ нічого не робить для розформування бойовиків - Лисенко. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу поранень дістало двоє українських військовослужбовців, повідомив спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в зоні АТО внаслідок бойових дій загиблих серед українських військових немає, але двоє військовослужбовців були поранені", - сказав він на брифінгу в Києві в суботу.

Лисенко уточнив, що йдеться про відсутність за минулу добу загиблих унаслідок бойових дій.

Водночас він підтвердив інформацію про те, що 1 січня загинув один боєць батальйону "Айдар". "Дійсно, їхній боєць загинув, але загинув не під час бою", – сказав Лисенко, не уточнивши при цьому обставин того, що сталося. За словами спікера Адміністрації президента з питань АТО, правоохоронці здійснюють розслідування у зв'язку із загибеллю бійця.

На сторінці батальйону Збройних сил "Айдар" у Facebook поміщена інформація: "01.01.2016 під Горлівкою загинув боєць батальйону "Айдар" Назар Галюк (з Нетішина Хмельницької області). Вічна пам'ять!".

На сторінці "Нетішинська самооборона" у Facebook, у свою чергу, зазначено, що Назар Галюк загинув від кулі снайпера, що влучила в серце.

Лисенко додав, що усе необхідне для ведення бойових дій надалі надходить бойовикам на Донбас із РФ.

"Якби Росія зайнялася розформуванням цих бандформувань, то для цього їй було б необхідно просто обмежити їх фінансування. Водночас ми фіксуємо, що на території Донбасу з території РФ досі надходять і боєприпаси, і паливно-мастильні матеріали, і зброя, і все необхідне для ведення бойових дій", - сказав Лисенко в суботу на брифінгу в Києві.

Він наголосив, що в лавах бойовиків за минулу добу збільшилася кількість звернень до лікарні зі скаргами на побутові травми, отруєння, отримання ножових та вогневих поранень, зокрема внаслідок так званого дружнього вогню.

Відповідаючи на запитання про те, чи відповідає дійсності інформація, що бойовики відмовляються виконувати поставлені їм завдання, Лисенко зазначив, що фіксуються численні випадки, коли між бандформуваннями виникають, зокрема, і збройні конфлікти. "Там відбувається перерозподіл сфер впливу, хтось хоче на чомусь заробити. Дуже багато інформації щодо вивезення обладнання у вигляді брухту, зокрема на територію РФ",- сказав він.

Загалом, кажучи про ситуацію на сході країни, Лисенко повідомив, що на луганському напрямку 1 січня дотримувався режим повного припинення вогню, і день минув без збройних провокацій. "Водночас, за інформацією Державної прикордонної служби, було зафіксовано проліт одного безпілотного літального апарату ворога на висоті близько тисячі метрів", - сказав спікер АП.

Проте, за словами Лисенка, в перший день 2016 року на донецькому напрямку незаконні збройні формування здійснювали збройні провокації в районі донецького аеропорту.

На маріупольському напрямку, за його словами, бойовики здійснили два прицільні обстріли зі стрілецької зброї та гранатометів по позиціях сил АТО.

Зазначимо, за даними штабу АТО, за добу на порушення домовленості про припинення вогню в період святбойовики 42 рази обстріляли українських військових.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 832 | Додав: adminA | Теги: розформування бойовиків, РФ, Лисенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ