Пт, 2024-04-26, 01:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 28 » РФ відправляє у море біля Сирії флот на чолі з авіаносцем
16:24
РФ відправляє у море біля Сирії флот на чолі з авіаносцем
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Група російських військових кораблів на чолі з авіаносцем "Адмірал Кузнецов" навесні 2012 року стане на рейд в сирійському порту Тартус.

Військові стверджують, що похід "Кузнецова" до Сирії жодним чином не пов'язаний з військово-політичною ситуацією в цьому регіоні. Однак експерти впевнені, що російські кораблі стануть інструментом стримування військового конфлікту в Сирії, пишуть "Известия".

Про те, що ситуація в регіоні загострюється, свідчать дії Вашингтона, який раніше перекинув на патрулювання до берегів Сирії новітній багатоцільовий ударний атомний авіаносець ВМС George H.W.Bush, два ракетних крейсера і два ракетних есмінця, а також безпрецедентне рішення Ліги арабських держав запровадити санкції щодо Дамаска.

"Перебування будь-якої військової сили, крім натовської, дуже корисно для цього регіону, оскільки не дозволить допустити розв'язання збройного конфлікту", - сказав колишній начальник Головного штабу ВМФ адмірал Віктор Кравченко.

Він нагадав, що за часів СРСР для стримування військових сил Заходу в Середземному морі була спеціально створена 5-та оперативна Середземноморська ескадра ВМФ, для забезпечення, ремонту і постачання якої, власне, і створювалася база в Тартусі.

Зараз база використовується як пункт технічного обслуговування кораблів, здебільшого Чорноморського флоту. У Тартусі кораблі можуть пройти невеликий ремонт, поповнити запаси палива, прісної води і фруктів. Зараз на цій базі чергує близько 600 військових і цивільних співробітників Міноборони. Жодного російського корабля там немає - плавуча майстерня Чорноморського флоту ПМ-138 пішла з Тартуса на початку року, і її ніхто не змінив.

Військові стверджують, що похід російських кораблів був запланований ще рік тому і жодного стосунку до подій в Сирії не має. Окрім Тартуса, "Кузнецов" з супроводом планує відвідати ліванський Бейрут, італійську Геную та Кіпр.

Авіакрило "Адмірала Кузнецова" складатиметься з восьми корабельних винищувачів Су-33, кількох нових МіГ-29К, побудованих для Індії, які вперше виведуть у дальній похід на авіаносці, і двох протичовнових вертольотів Ка-27.

Крім літальних апаратів на озброєнні "Кузнецова" буде 12 пускових установок протикорабельних ракет "Граніт", шестиствольний зенітно-ракетний комплекс "Кинджал", вісім протиповітряних установок "Кортик", шість шестиствольних 30-мм артилерійських установок АК-630М, дві реактивні установки РБУ- 12000 "Удав" та інша зброя.

Раніше з'явилася інформація, що в сирійські територіальні води вже увійшли російські військові кораблі. Як стверджував арабський телеканал Al Arabiya, російські моряки прибули в Східне Середземномор'я для розвідки та збору секретних відомостей. Джерела ЗМІ в оточенні президента Сирії Башара Асада повідомляли, що місія військових полягає не в підтримці режиму Асада, а в тому, щоб припинити з моря будь-яку іноземну інтервенцію до Сирії.

Зазначимо, днями Комітет з прав людини ООН ухвалив резолюцію, яка засуджує сирійський режим за придушення протестного руху, і закликав Дамаск узяти до виконання план Ліги арабських держав з припинення насильства. При цьому в резолюції, яку підтримали західні країни і ряд арабських держав, ні слова не мовиться про санкції проти Сирії.

У відповідь на ухвалення резолюції посол Сирії в ООН звинуватив європейські країни в тому, що вони оголосили Дамаску "дипломатичну війну".

Після цього у морі біля Сирії з'явилося авіаносне ударне угруповання ВМС США у складі новітнього атомного авіаносця "Джордж Буш", двох ракетних крейсерів і двох ракетних есмінців. У Середземному морі також дислокується Шостий оперативний флот ВМС США, до складу якого входить один-два авіаносці і до 20 надводних і підводних кораблів. Канада також вирішила залишити свій фрегат "Ванкувер" у Середземному морі до початку наступного року.

А вчора Ліга арабських держав вирішила запровадити торговельно-економічні санкції проти Сирії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 995 | Додав: adminA | Теги: Сирія, Флот, РФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ