Сб, 2024-04-20, 10:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 19 » Річницю революції заборонили святкувати люди з МВС і УДО
22:47
Річницю революції заборонили святкувати люди з МВС і УДО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Із проханням обмежити проведення заходів у центрі Києва 22 листопада до глави КМДА Олександра Попова звернулися МВС та Управління держохорони. Про це свідчать документи, оприлюднені в блозі "Майдан 2011 року. Народ встає".

Київське управління МВС обґрунтовує своє прохання високою вірогідністю виникнення протистояння та конфліктних ситуацій між учасниками акцій, а також конфліктів із нарядами міліції, які можуть призвести до різкого загострення політичної ситуації.

Крім того, на думку міліції, встановлення тимчасових споруд на Майдані Незалежності не лише спотворює вигляд центральної площі столиці, а цілодобове перебування учасників акції створює антисанітарні умови, але й грубо порушує рішення Київської міської ради "Про запровадження принципу організаційної єдності з видачі дозволів на розміщення тимчасових споруд".

Управління держохорони у своєму листі зазначає, що 22 листопада відбудеться візит президента Литви Далі Грибаускайте в Україну, і щодо неї буде здійснюватися державна охорона.

"Просимо звернутися до суду з метою заборони проведення 22 листопада 2011 року акцій протесту біля об’єктів відвідування згідно програми візиту та на маршрутах під'їзду до них", - йдеться в листі.

Згідно з наявними документами, Окружний адміністративний суд Києва у п’ятницю ввечері прийняв рішення повністю задовольнити позов КМДА.

Рішенням суду 21 та 22 листопада забороняється проведення заходів та Майдані Незалежності, вулицях Хрещатик, Городецького, Інститутській, Михайлівській, Банковій, Грушевського.

У рішенні зазначено, що оскарження даної постанови не зупиняє її виконання.

Зокрема, в постанові обґрунтовується, що для проведення недержавних масових заходів їх організаторами не пізніше ніж за 10 днів до проведення подається письмове повідомлення до виконавчого органу Київської міської ради.

Водночас, повідомлення Коаліції учасників помаранчевої революції, Загальновоїнської спілки України та інших бажаючих провести в ці дні акції, всупереч вимогам, подані менше, ніж за десять днів.

У зв’язку з цим київська міліція не в змозі належним чином забезпечити громадський порядок під час проведення зібрань.

Суд також звернув увагу на інформацію Управління держохорони щодо візиту Грибаускайте 22 листопада і вважає доведеною позивачем реальність виникнення протистояння та конфліктних ситуацій між учасниками масових заходів, а також конфліктів із нарядами міліції.

Крім того, в постанові зазначено, що 21 та 22 листопада відбуватиметься низка заходів за участю посадових осіб держави. Тому проведення заходів у центральній частині міста "може призвести до створення перешкод функціонуванню інститутів влади".

Разом з тим, як повідомляється в блозі, на нараді з питання проведення Дня Свободи, яка відбулася в Головному управлінні внутрішньої політики КМДА, начальник управління Найда і заступники начальника київської міліції Бойко і Онищенко свою позицію пояснили тим, що на Майдані Незалежності у цей день буде встановлюватися ялинка вагою 50 тон, і роботи з її монтажу можуть створювати небезпеку для життя громадян.

Раніше повідомлялось, що річницю Помаранчевої революції заборонили святкувати на Майдані.

Коаліція учасників Помаранчевої революції (КУПР) оголосила про проведення "Дня свободи" 22 листопада.

Киян все одно кличуть 22 листопада на Майдан

Активісти Всеукраїнської громадської організації "Коаліція учасників помаранчевої революції" (КУПР) всупереч забороні суду відзначать День свободи та річницю "помаранчевої" революції на майдані Незалежності, але обіцяють не проводити мітинг.

"Ми не порушуватимемо рішення суду і не проводитимемо мітинг... Ми просто прийдемо на майдан Незалежності 22 листопада о 18.00 як прості громадяни прогулятися на свіжому повітрі. Якщо хтось із власної ініціативи візьме з собою прапор - це не вважається правопорушенням. Якщо раптом підніме його саме о 18.00 - мають на це повне право", - заявив лідер КУПР Сергій Мельниченко, повідомляє прес-служба організації в суботу.

Він зазначив, що КУПР має намір подати апеляційну скаргу на рішення Київського окружного адміністративного суду про заборону святкування Дня свободи на майдані Незалежності, але не вірить у позитивний результат: "Ми подамо апеляційну скаргу, але добре, якщо її розглянуть до Нового року".

"Ми за будь-яких умов вийдемо 22 листопада на Майдан відзначити День свободи та річницю "помаранчевої" революції. І ми закликаємо всіх громадян мирно, без порушення громадського порядку прийти по одному в День свободи на Майдан і відзначити його разом з друзями", - наголосив Мельниченко.

День свободи було засновано указом третього президента України Віктора Ющенка (2005-2010 рр.) у 2005 році в пам'ять про "помаранчеву" революцію 2004 року і відтоді його відзначають щороку 22 листопада.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 924 | Додав: admin | Теги: помаранчева революція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ