Чт, 2024-03-28, 13:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 5 » Російський фейк щодо постачання газу до Генічеська з Криму у "Нафтогазі" спростовують
11:20
Російський фейк щодо постачання газу до Генічеська з Криму у "Нафтогазі" спростовують
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Є кілька варіантів вирішення питання з газопостачанням м. Генічеська Херсонської області. Крім цього, після підвищення температури повітря, яке прогнозують через декілька днів, поступово будуть підключати будинки до газопостачання. Про це на брифінгу стосовно проблемної ситуації з припинення газопостачання у м. Генічеську повідомив заступник голови облдержадміністрації Ігор Шепелєв, передає прес-служба Херсонської ОДА.

"Перше - це користування сховищами, які знаходяться в Криму, а саме, як було за минулою схемою, в літній період зі Стрілкового родовища газ направляли в сховище, а потім у зимовий період реверсним способом газ надходив до м. Генічеська. По-друге, це побудова нового незалежного газопроводу. Третє – перехід системи опалення Генічеська на альтернативне опалення", - сказав Ігор Шепелєв.

Також він додав, що у першому випадку потрібно ухвалювати відповідні політичні рішення, на рівні керівництва країни.

Окрім цього, Шепелєв зазначив, що після підвищення температури повітря, яке прогнозують через кілька днів, поступово будуть підключати будинки до газопостачання.

"Коли буде збільшуватися температура повітря, буде збільшуватися і тиск, що дозволить в штатному режимі заживлювати ті об’єкти, які зараз відключено від газопостачання", - сказав Ігор Шепелєв.

"Як зазначив голова правління публічного акціонерного товариства "Херсонгаз" Альберт Зангієв, газова труба до зими була повністю наповнена, але у зв’язку з морозною погодою тиск упав, при підвищенні температури будемо проводити підключення абонентів до газопостачання, перш за все спальні райони", - йдеться в повідомленні ОДА.

"Я впевнений, що є механізми та технічні напрацювання, як можна вирішити питання з газопостачанням Генічеського району на наступні опалювальні періоди. Вони обов’язково будуть відпрацюванні", - додав Альберт Зангієв.

У свою чергу, 4 січня, під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, перший заступник голови Генічеської райдержадміністрації Олексій Сищенко повідомив, що 1521 абонент у районі наразі залишаються без газопостачання.

"Мешканці багатоповерхівок та приватних будинків опалюють житло за допомогою електрообігрівачів", - додав Олексій Сищенко.

Зважаючи на це, головний інженер ПАТ "ЕК "Херсонобленерго" Сергій Бабич зазначив: "Ситуація з електропостачанням у Генічеському районі наразі стабільна і, незважаючи на збільшення споживання електроенергії, трансформатори працюють із 70-80% навантаженням. До речі, більш як 80 відсотків приватних будинків опалюються за рахунок альтернативних джерел енергії".

Нагадаємо, 2 січня 2016 року у місті Генічеську, через пониження температури повітря нижче -14 C та обмежену потужність з видобутку газу Стрілкового родовища, сталося пониження тиску на комунальному газопроводі. Внаслідок чого у 1800 абонентів багатоповерхових будинків та 400 абонентів приватного сектору не вистачило тиску газу для роботи газових автономних опалювальних приладів.

У "Нафтогазі" спростовують російський фейк щодо постачання газу до Генічеська з окупованого Криму

Голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв спростовує повідомлення про постачання російського газу в Генічеськ і називає їх "фейком" російської пропаганди. Про це Коболєв написав на своїй сторінці у Facebook.

"Завтра вранці прес-служба НАК обов'язково дасть коментар з цього приводу", - зазначив голова "Нафтогазу". Напередодні ввечері російські ЗМІ оприлюднили інформацію, що нібито після особистого прохання міського голови Генічеська Олександра Тулупова президент Росії Володимир Путін доручив відновити реверс газу з території окупованого Криму до цього міста.

Зокрема, агентство ТАСС процитувало прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, який заявив, що "від імені жителів Генічеська мер цього міста (...) звернувся до російської сторони з проханням забезпечити поставки газу, щоб не дати жителям міста замерзнути". При цьому Путін у відповідь на це "звернення", нібито "виходячи з гуманітарних міркувань, доручив опрацювати питання про можливість забезпечення подібних поставок".

Проте міський голова Олександр Тулупов спростував дану інформацію, про що повідомляє Генічеський інформаційний портал "Новый визит". "Як я взагалі міг звернутися до президента Росії?" - прокоментував він виданню поширену російськими ЗМІ інформацію.

За словами мера міста, з приводу проблеми газозабезпечення Генічеська він спілкувався тільки з українською стороною.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 811 | Додав: adminA | Теги: Генічеськ, російський фейк, Нафтогаз спростування, Крим, постачання газу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ