Чт, 2024-03-28, 23:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 18 » Розформувати роту "Торнадо" наказав Аваков, 7 "торнадовців" арештовано. ВІДЕО
12:33
Розформувати роту "Торнадо" наказав Аваков, 7 "торнадовців" арештовано. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо". Про це Аваков повідомив на брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні я підписав наказ про розформування роти "Торнадо". Усіх виведено за штат", - заявив міністр.

"Службове розслідування на чолі з керівником департаменту внутрішньої безпеки вже розпочато... Кожен проведе пряму співбесіду, щодо кожного буде висунуто чи не висунуто обвинувачення, і хтось продовжить свою службу далі, хтось ні, хтось потрапить під судове переслідування, а хтось ні", - додав Аваков.

При цьому він зазначив, що це нормальний процес очищення в лавах МВС.

Аваков повідомляє про 8 заарештованих, зокрема, 7 "торнадівцях" із командиром Русланом Оніщенком

Арсен Аваков повідомляє, що в Луганській області затримано і судом заарештовано вісім осіб, зокрема семеро бійців роти "Торнадо".

"Учора в Луганській області управління внутрішньої безпеки МВС разом з прокуратурою здійснило арешт 8 осіб, з них 7 – співробітники підрозділу роти патрульної служби "Торнадо", які були затримані,їх звинувачують, зокрема, в незаконному позбавленні волі та викраденні місцевих жителів, тортурах, вбивствах і низці інших тяжких злочинів... на чолі з командиром роти Русланом Оніщенком".

Аваков зазначив, що для всіх затриманих обрано судом запобіжний захід у вигляді арешту без застави.

Раніше голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль просив міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, начальника Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка, секретаря РНБО України Олександра Турчинова терміново роззброїти батальйони МВС "Торнадо" і "Чернігів".

Як повідомляла в четвер, 18 червня, прес-служба обладміністрації, Москаль просить також вивести ці батальйони за межі Луганської області та розформувати їх.

"Особливо негідною поведінкою та вчиненням серії злочинів зарекомендував себе батальйон "Торнадо", який, фактично, вийшов з підпорядкування МВС України та ГУ МВС у Луганській області та до яких (в батальйони - ред.) просочилася інформація, що МВС України та ГУ МВС в Луганської області та Генеральна прокуратура України документують їхню злочинну діяльність і рано чи пізно їм доведеться відповісти за законом і, щоб відвернути увагу від себе, влаштовують різні "вугільні шоу", у тому числі, і на центральних телеканалах України", - йдеться в повідомленні прес-служби.

У прес-службі підкреслили, що за останній тиждень по всій лінії розмежування вогню з боку луганських бойовиків почалися масовані обстріли як військовослужбовців, так і мирних громадян населених пунктів, розташованих в прифронтовій смузі. "Замість того, щоб сконцентрувати свої зусилля і дати гідну відсіч ворогу, деякі підрозділи МВС України стали на шлях скоєння злочинів, а щоб прикрити свою негідну поведінку, видають себе борцями з уявною контрабандою. У першу чергу, це стосується батальйонів "Торнадо" і "Чернігів", - підкреслили в прес-службі.

Москаль стверджує, що "Торнадо" воювати не бажає, не бере і не брав ніколи участі у бойових операціях, а "перетворився на організоване злочинне угруповання і, фактично, створив банду, яка займалася викраденням людей, вбивствами, зґвалтуваннями, розбійними нападами, пограбуваннями, крадіжками та іншими злочинами".

У прес-службі нагадали, що в середу військовою прокуратурою затримано 12 учасників підрозділу "Торнадо", з-поміж них командира Руслана Онищенка, який зник у Дніпропетровську. "Щоб зреагувати на "чистку" батальйону, командири середньої ланки не дали можливості провести слідчі дії в приміщенні батальйону, який перебуває недалеко від Лисичанська, забарикадувалися і попередили про застосування вогнепальної зброї проти працівників міліції та Генеральної прокуратури України", - розповіли в прес-службі військово-цивільної адміністрації.

"На сьогодні ситуація вкрай напружена, бійці батальйону "Торнадо" зайняли кругову оборону, вивели на позицію техніку, яку вони вкрали після військових дій на Дебальцевському плацдармі. Така поведінка батальйону сьогодні загрожує нормальній роботі жителів області, проведенню АТО і, взагалі, становить загрозу національній безпеці України", - зазначає Москаль.

Раніше МВС розформував батальйон патрульної служби міліції особливого призначення "Шахтарськ" у зв'язку з неодноразовими випадками мародерства.

Крім того, повідомлялося про численні прохання про розформування батальйону "Айдар" у зв'язку з тим, що деякі його представники нібито здійснюють неправомірні дії на території області, в тому числі щодо мирного населення. Однак у Міністерстві оборони заявили, що ситуацію з "Айдаром" взяв під контроль президент, а батальйон розформуванню не підлягає.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 801 | Додав: adminA | Теги: арешт. ВІДЕО, рота Торнадо, розформування, 7 торнадовців
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ