Сб, 2024-04-20, 08:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 30 » Розкрито деталі знищення угруповання Умарова
15:54
Розкрито деталі знищення угруповання Умарова
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Стало відомо про перебіг спецоперації в Сунженському районі Інгушетії, в якій, ймовірно, була знищена вся верхівка "Імарату Кавказ". Ватажків бойовиків накрила ракетно-бомбовим ударом військова авіація, яку на базу терористів навели коригувальники ФСБ. Потім тих, хто вижив, добивали мінометники і вертолітники, передає NEWSru.com.

Наразі чутки про загибель Доку Умарова в ході операції не підтверджено - його серед убитих в Інгушетії поки що не знайшли. З місця спецоперації вивезено 14 тіл бойовиків, а також фрагменти двох трупів. Серед убитих є тіло однієї жінки.

Табір бойовиків розташовувався на схилах глибокої вузької ущелини неподалік покинутого селища Мержі, розповіли учасники операції. О п'ятій ранку коригувальник зі спецслужби навів на табір бойовий літак. Штурмовик скинув в ущелину лише одну бомбу, але і її потужного вибуху було достатньо для того, щоб укріплені бліндажі бойовиків перетворилися на руїни.

Терористи, які вижили, спробували покинути місце авіаудару, по них відкрили вогонь зі встановлених на найближчих висотах мінометів. Потім на ущелину зробили декілька заходів бойові вертольоти, завдаючи ракетних ударів.

"Таку кількість бандитів вдалося знищити завдяки тому, що їх атакували з повітря. Але точну кількість учасників банди ми не знаємо, тому ще не можна сказати, скільком із них вдалося вціліти і сховатися в лісі", - розповіли правоохоронці Сунженського району.

Про те, що відбувається на місці, зараз дізнаються "з уривків фраз": "Там немає стільникового зв'язку, тому контролювати ситуацію досить складно. Зрідка по рації співробітники поліції повідомляють про обстановку. Але зв'язуються дуже рідко, щоб бойовики їх не засікли".

Нагадаємо, в ході операції загинули два співробітники ФСБ і був тяжко поранений співробітник МВС. Низка джерел у силових структурах припускає, що в ході операції знищено Доку Умарова. Зараз слідчі змогли впізнати тільки двох лідерів - організатора теракту в "Домодєдово" Аслана Бютукаєва (аміра Хамзата) та одного з ідеологів ваххабізму в Чечні Суп'яна Абдуллаєва (Рудого Суп'яна).

За оперативною інформацією, Абдуллаєв завжди перебував поруч з Умаровим, і це дає підстави припускати, що Умаров теж убитий. Зазначимо, що повідомлення про смерть ватажка кавказьких терористів з'являлися сім разів за останні 10 років.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 943 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ