Пт, 2024-04-26, 19:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 5 » "Розпалась" ідея Януковича про єдиний тариф на ЖКГ
14:59
"Розпалась" ідея Януковича про єдиний тариф на ЖКГ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Чергова реформаторська ідея Президента України Віктора Януковича - про єдиний тариф на житлово-комунальні послуги - благополучно провалилася, пише в статті для тижневика "Дзеркало тижня. Україна" директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко.

"Спочатку її тихо трансформували в ідею про єдину методику розрахунку тарифу, а коли та була розроблена, виявилось, що вона мало відрізняється від тієї, що існувала до всіх цих "нових" ідей. У новій методиці, як і в старій, просто перераховуються всілякі статті валових витрат підприємств, які спустошують гаманці трудящих", - відзначає експерт.

"А, швидше за все, експерти мріяли зовсім про інше - про обмеження статей витрат і фіксації тарифу на певному рівні, що змусило б комунальників піти на зниження собівартості послуг, технічне переозброєння і ін..", - відзначає Сергієнко.

Він нагадує, що міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк запропонував органам місцевого самоврядування визначити і організувати оптимальну систему життєзабезпечення для кожного регіону і сучасну структуру управління цією системою.

"Чи варто це розуміти так, що в Житомирі, наприклад, місцева міськрада може продати водоканал в приватні руки, тоді як в Донецьку - залишити в комунальній власності? Цікаво, як географія або клімат регіону може впливати на "оптимум"?", - міркує Сергієнко.

"Чомусь відразу згадуються історії про те, як різні уряди намагалися домовлятися з власниками нафтопереробних заводів в періоди посівних кампаній. У результаті часто виявлялося, що на всіх заводах в цей час заплановані планові ремонти. Мимоволі думаєш, а раптом приватизований "Київводоканал" зупиниться на "плановий ремонт"? Тоді що, команда Олександра Попова гнатиме танкери з питною водою з Туреччини - по Чорному морю і вгору по Дніпру?", - питає автор статті.

"Вам буде смішно, а може, сумно, якщо стратегічні об'єкти життєзабезпечення міста потраплять в приватну власність, як, наприклад, в Києві, де 39,98% акцій рідного "Київенерго" вже знаходяться в руках однієї людини? І ми навіть знаємо ім'я цієї людини. До речі, чи перерахували киянам вартість опалення, коли вони мерзнули в попередні зими через "зниження тиску газу"?", - питає Сергієнко.

Як повідомлялося, уряд планував ввести єдині тарифи на послуги ЖКГ до початку опалювального сезону 2011-2012 років.

"Не буде такого, що, наприклад, в Донецькій області кубометр води коштував одну ціну, а, скажімо, в Житомирській області - удвічі або втричі дешевше", - запевнив на початку червня перший віце-прем'єр Андрій Клюєв.

Нагадаємо,1 червня 2011 року Кабмін cхвалив документ про забезпечення єдиного підходу до тарифоутворення у сфері житлово-комунальних послуг.

Згідно повідомленню, цим документом затверджені порядки формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування і постачання; формування тарифів на централізоване водопостачання і водовідведення; формування тарифів на послуги за утримання будинків і будівель і прибудинкових територій; розрахунку роздрібного тарифу за споживану електроенергію; встановлення роздрібних цін на природний газ для населення.

"Таким чином, уряд упроваджує єдині методології формування тарифів на житлово-комунальні послуги. Це дозволить уніфікувати і узагальнити процес розрахунків тарифів, спростити аналіз і контроль таких розрахунків. Ми розуміємо, що собівартість послуг в регіонах може бути різною, але підходи до її формування мають бути єдиними і зрозумілими для всіх", - пояснив попередній міністр ЖКГ Віктор Тихонов.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 867 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ