Сб, 2024-04-27, 00:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 6 » Розпочинається сезон високої політики. Сумно не буде
20:20
Розпочинається сезон високої політики. Сумно не буде
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

   Фракція БЮТ вимагає в день відкриття сьомої сесії Верховної Ради ухвалити закон про встановлення мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, газ, а також мораторій на підвищення пенсійного віку для жінок. Про це на Погоджувальній раді в парламенті в понеділок, 6 вересня, заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми пропонуємо взяти високу планку першого дня роботи", - сказав Кириленко.

За його словами, фракція БЮТ вважає, що в перший день сесії необхідно вирішити ряд першочергових питань, зокрема, ухвалити закон про встановлення мораторію на підвищення житлово-комунальних тарифів, і тарифів на газ. Крім того, фракція БЮТ вимагає ухвалення мораторію на підвищення пенсійного віку для жінок.

"Ми пропонуємо (ухвалити ці закони) завтра, швидко", - сказав Кириленко.

За словами депутата, це ті питання, які не вимагають проходження процедури першого і другого читання, їх можна прийняти в першому читанні і в цілому як закон одразу ж.

Крім того, Кириленко підкреслив, що опозиція вимагає ухвалення закону про запровадження реальних податкових канікул для малого бізнесу під час розгляду і голосування за проектом Податкового кодексу.

Опозиція також вимагає ухвалення законопроекту щодо рішення Стокгольмського арбітражного суду.

За словами Кириленка, ухвалення цих законопроектів не вимагає додаткових витрат з державного бюджету, не вимагає додаткових розглядів у профільних комітетах.

Також Кириленко вважає, що отримання кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) Україною можливо і без додаткових умов. Кажучи про вимогу опозиції ухвалити законопроект про встановлення мораторію на підвищення пенсійного віку для жінок, він зазначив, що підвищення пенсійного віку є однією з умов, які висунув МВФ Україні при наданні чергового кредиту.

"Ми ж знаємо, які ми меморандуми підписуємо. Ми володіємо інформацією, і ви володієте інформацією. Меморандум (з МВФ) підписаний - на 5 років збільшується пенсійний вік для жінок. Меморандум потрібно виконувати, бо інакше кредити МВФ (не буде надано)", - сказав він.

"Ми теж меморандум підписували, але жодної умови не виконали, а кредит отримали", - заявив Кириленко, чим викликав сміх у присутніх.

"Ми не виконували (умови МВФ), жодної позиції не здали", - додав він.

При цьому депутат сказав, що у нинішньої влади є настрій виконати всі умови МВФ.

Як відомо, Міжнародний валютний фонд (МВФ) вирішив відновити кредитну співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд (15,35 млрд дол за поточним курсом) наприкінці липня. Київ уже тримав перший транш у розмірі SDR1,25 млрд. У разі успішного моніторингу програми за підсумками третього кварталу, Фонд надасть Україні наприкінці листопада цього року ще SDR1 млрд.

Згідно з Меморандумом про співпрацю з МФВ, Україна має намір поступово підвищувати ціни на газ для населення і теплокомуненерго доти, доки внутрішні ціни на газ і ціни імпорту не досягнуть паритету. З 1 серпня на 50% збільшено відпускні ціни на природний газ для населення і ціну газу для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалювання і гаряче водопостачання населення. Додаткове підвищення цін на 50% відсотків для населення і комунальних установ буде проводитися в квітні 2011 року.

Уряд України має намір до кінця 2010 року повністю ліквідувати заборгованість з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ), а в четвертому кварталі поточного року погасить бріджевий кредит у розмірі 2 млрд дол, залучений у червні цього року в російського банку ВТБ.

Згідно з Меморандумом з МВФ, Україна також має намір реформувати пенсійну систему з метою її фінансового оздоровлення, зокрема, збільшити потрібний для пенсії стаж і зрівняти терміни виходу на пенсію жінок і чоловіків. Планується до кінця вересня 2010 року внести законопроект з метою набуття ним чинності до кінця 2010 року, в якому передбачити поступове збільшення пенсійного віку для жінок до рівня чоловіків, - з 55 до 60 років, додаючи щороку по 6 місяців, починаючи з 2010 року.

Також Кабмін зобов'язався не підвищувати зарплати бюджетникам в державному секторі, починаючи з 2011 року, і в середньостроковій перспективі. "Ми рішуче налаштовані обмежити швидке зростання фонду оплати праці в державному секторі в 2011 році і на середньострокову перспективу", - йдеться в документі.

"У цьому контексті ми утримаємося від підвищень заробітної плати в 2011 році понад рівень, якого зажадає механізм індексування на інфляцію зарплат держслужбовців", - зазначається у меморандумі.

Україна після отримання від Міжнародного валютного фонду (МВФ) першого траншу нового кредиту stand by SDR1,25 млрд наростила свої зобов'язання перед фондом до SDR8,25 млрд (12,66 млрд дол за поточним курсом), ставши другою країною в світі за цим показником, йдеться в повідомленні МВФ.

Опозиція закликає українців пікетувати Раду. БЮТ готується блокувати трибуну

"Народний комітет захисту України" закликає громадян прийти 7 вересня, о 9.00, до Верховної Ради і висловити протест політиці чинної влади. Про це повідомляє БЮТ з посиланням на прес-службу Комітету.

Акція у вівторок має пройти під гаслами: "Зупини підвищення цін на газ! Дай відсіч грабіжницькому уряду Азарова-Тігіпка! Захисти свій добробут від українофобського режиму Януковича!".

Комітет зазначає, що "уряд Азарова-Тігіпка з 1 серпня 2010 року підвищив ціни на газ на 50%, а тарифи на опалення і гарячу воду - на 20-25%, друге підвищення ціни на газ у півтора разу українофобська влада пообіцяла здійснити з 1 квітня 2011 року".

"Тоді як у 2010 році кожен українець реально збіднів щонайменше на 7%, статки народного депутата від Партії регіонів Ахметова, за даними авторитетного журналу Forbes, зросли втричі і сьогодні оцінюються у 18,8 мільярдів доларів! І це при падінні української економіки на 15%!" - обурюються в "Комітеті захисту України".

"Загальні ж статки двох десятків найбагатших нардепів цієї "партії" дорівнюють річному державному бюджету України! За ці гроші можна збільшити мінімальну зарплату в Україні в кілька разів!" - заявляють у комітеті, наголошуючи на "грабунку народу".

Комітет зазначає, що на вимогу МВФ уряд підняв ціну на газ для населення, хоча "населення споживає газ, який добувається в Україні і коштує в декілька разів дешевше за імпортний російський".

"Україна отримала кредит, через що опинилася на другому місці у списку боржників МВФ і винна третину всього, що виробляє", - наголошує "Комітет захисту України".

"Українці платитимуть більше за газ, житлово-комунальні послуги, харчі і ще більше збідніють, а доля кредиту для всіх очевидна - гроші вкрадуть олігархічні клани, а борг МВФ повісять на наших дітей і внуків", - переконані у ньому.

Учасники "Комітету захисту України" також зазначають, що "українофобська кліка Януковича-Азарова-Тігіпка здала Крим на поталу російському флоту до 2042 року", пообіцявши, що ціни на газ для населення не будуть зростати.

Однак ціни на газ усе ж зросли. "Таким є "покращення життя вже сьогодні" від Януковича і Партії регіонів. Нас, українців, пограбували нахабно і брутально, у притаманному новій владі бандитському стилі", - заявляє "Комітет захисту", і закликає "боротися проти грабіжників, які засіли в урядових кабінетах на Печерських пагорбах".

"Ставай і борися за свій добробут разом з Народним комітетом захисту України! Прийди до Верховної Ради 7 вересня 2010 року о 9.00 і скажи своє тверде "Досить!" грабіжницькій політиці українофобського режиму Януковича", - пропонує він.

Водночас лідер фракції БЮТ не виключає, що фракція може блокувати парламентську трибуну у вівторок. "Плануємо. Плануємо блокувати парламентську трибуну", - сказав він на брифінгу по завершенню погоджувальної ради в понеділок, відповідаючи на питання, чи може фракція БЮТ заблокувати парламентську трибуну, якщо її вимоги не будуть виконані.

Кириленко знову перерахував вимоги фракції БЮТ щодо першочерговому розгляду законопроектів про запровадження мораторію на підвищення житлово-комунальних тарифів, цін на газ, збільшення пенсійного віку для жінок та ін.

За його словами, питання блокування трибуни обговорюватиметься на засіданні фракції в понеділок.

"Президія ради фракції ухвалила рішення завтра, якщо не виконуються наші вимоги (можливо, вдатися до блокування)", - додав він.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1018 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ